10+1 υπέροχες επιλογές για να περάσεις όμορφα το πρώτο τριήμερο του Φεβρουαρίου

10+1 υπέροχες επιλογές για να περάσεις όμορφα το πρώτο τριήμερο του Φεβρουαρίου

Σπουδαίες μουσικές επιλογές, θεατρικά και δραστηριότητες για παιδιά

Ο Φεβρουάριος έχει κάνει την εμφάνιση του και το πρώτο τριήμερο του μήνα είναι προ των πυλών. Άλλος ένας μήνας που φέρνει μαζί σπουδαίες μουσικές, θεατρικά έργα και διάφορες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Ανακάλυψε πιο κάτω όλα όσα θα ζήσουμε αυτό, το πρώτο, τριήμερο του Φεβρουαρίου.

Μουσική:

 90s και 00s πάρτι - 3 Φεβρουαρίου στο RED στη Λευκωσία

Η 90’s Forever η Μουσική Σκηνή RED ξαναφέρνουν κοντά σας το πιο ανατρεπτικό θεματικό πάρτι αφιερωμένο στις αγαπημένες δεκαετίες απο τα 90s και 00s. Οι μέτρ του είδους Jimmy The Destroyer και Petro Sophoclides  στα Decks θα ανεβάσoυν την ανδρεναλίνη στα ύψη με τις μεγαλύτερες ελληνικες και ξένες επιτυχίες.

To RED μεταμορφώνεται ξανά στο καλύτερο Club της δεκαετίας του 1990 και σας περιμένει απο τις 22.00 στις 3 Φεβρουαρίου.

Είσοδος €10 με το πρώτο ποτό δωρεάν.

Δήμος Μπέκε - 3 Φεβρουαρίου Black Rabbit, Λεμεσό

Ο Δήμος Μπέκε έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο συγκρότημα ONE στα 90s. Ο γνωστός τραγουδιστής κάνοντας πλέον solo καριέρα, εμφανίζεται σε μαγαζί στη Λεμεσό.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έρχεται στο Black Rabbit στις 3 Φεβρουαρίου για να μας χαρίσει ένα αξέχαστο μουσικό βράδυ με παλιά και αγαπημένα τραγούδια που χρόνια τώρα ακούγονται και διασκεδάζουμε με αυτά.

Κάνε την κράτηση σου στο 25588586

André Rieu - 4 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ριάλτο

.

Υποδεχθείτε το νέο έτος 2023 με μία εορταστική συναυλία του André Rieu στο Δουβλίνο σε βιντεοσκοπημένη μετάδοση αποκλειστικά σε κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο.

Ο André Rieu και η ορχήστρα The Johann Strauss Orchestra παρουσιάζουν ρομαντικές μελωδίες, δημοφιλή κλασικά κομμάτια, εορταστικά τραγούδια και αγαπημένα βαλς. Πρόκειται για την πρώτη βιντεοσκοπημένη συναυλία του διάσημου διευθυντή ορχήστρας στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας τα τελευταία 20 χρόνια, ένα μοναδικό γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε.

Απολαύστε στη μεγάλη οθόνη μία εορταστική μουσικοχορευτική βραδιά παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Σκηνοθεσία, διεύθυνση ορχήστρας: Michael Fizzano, André Rieu

Συμμετέχουν: André Rieu, ορχήστρα The Johann Strauss Orchestra

 Διάρκεια: 138'

 Εισιτήρια: €15 / 10, https://rialto.interticket.com/.../andre-rieu-in-dublin...

Θέατρο:

 "Λυσσασμένη Γάτα" - 3 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ

Στον αμερικανικό νότο, ένα αποπνικτικό καλοκαιρινό απόγευμα, η ευκατάστατη οικογένεια Πόλιτ έχει συγκεντρωθεί για να γιορτάσει τα εξηκοστά πέμπτα γενέθλια του ετοιμοθάνατου πατέρα. Ο πρωτότοκος γιος Γκούπερ κι η σύζυγός του Μέι επιθυμούν να διεκδικήσουν τη μεγάλη οικογενειακή περιουσία, στερώντας από το δικό τους μερίδιο τον νεότερο γιο Μπρικ και τη σύζυγό του Μάγκι. Ο γάμος των δύο τελευταίων είσαι σε κρίση· ο Μπρικ, πρώην πρωταθλητής ποδοσφαίρου φθείρεται μέρα με τη μέρα, ανάπηρος σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά και πνίγει τον πόνο του στο αλκοόλ, ενώ η δυναμική Μάγκι παλεύει παθιασμένα να ξεφύγει από τη δυστυχία και το σκοτάδι. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, οι συγκρούσεις εντείνονται και το οικογενειακό οικοδόμημα διαβρώνεται. 

Γραμμένη στα μέσα της δεκαετίας του 1950, η Λυσσασμένη γάτα είναι μια από τις πιο γνωστές κι αγαπημένες θεατρικές επιτυχίες του Αμερικανού δραματουργού. Το έργο έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του ίδιου έτους στο Morosco Theatre της Νέας Υόρκης σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, χαρίζοντας στον συγγραφέα το Drama Critics Circle Award και το δεύτερο βραβείο Πούλιτζερ. Λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε μεγάλη επιτυχία χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά του, με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους ηθοποιούς Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Πολ Νιούμαν. 

Ο Τέννεσση Ουίλλιαμς φέρνει στην επιφάνεια τη βία των κοινωνικών κανόνων και των παραβιασμένων συναισθημάτων, συλλαμβάνοντας ένα έργο που εστιάζει στο εύθραυστο των οικογενειακών και διαπροσωπικών σχέσεων, την υποκρισία και το ψεύδος. 

Ταυτότητα Παράστασης 

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου 

Σκηνικά: Έλενα Κοτασβήλι 

Κοστούμια: Shona Muir

Μουσική: Χρίστος Γερολατσίτης 

Κινησιολογία: Έλενα Αντωνίου

Μουσική Διδασκαλία: Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama)

Video Art: Σταύρος Χαραλάμπους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός Σκηνοθέτις: Μάγια Κυριαζή

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Αβραάμ 

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Σκουλά (Μάγκι), Γιώργος Κριθάρας (Μπρικ),

Μαρία Φιλίππου (Μέι), Έρικα Μπεγέτη (Μητέρα), Χάρης Πισίας (Πατέρας), 

Ανδρέας Βούλγαρης (Αιδεσιμότατος Τούκερ/Σκίπερ), Μάριος Μεττής (Γκούπερ), Σοφία Ιωάννου (Δόκτωρ Μπω) 

Μουσικοί επί σκηνής: Χρίστος Γερολατσίτης, Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama), Κυριάκος Κέστας, Όμηρος Μιλτιάδους

Συμμετέχουν τα παιδιά: Κωνσταντίνος Μπέλλο, Αλίκη Παπαγεωργίου, Σωτηρία Σπύρου, Αντρέας Χρίστου 

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Κάθε Παρασκευή στις 20:00, Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 18:00

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Λευκωσία: Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023  (αγγλικά και τουρκικά) & Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023  (ελληνικά)

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών.

Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy & Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος

 

"Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" - 4 Φεβρουαρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών αποκαλύπτει σε μικρούς αλλά και μεγάλους την ομορφιά του κόσμου, την αξία της φιλίας, την μαγεία της εξερεύνησης και την γνωριμία με την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα. 

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα.

Σε μια διαδρομή-παιχνίδι με τον χρόνο, διασχίζουν χώρες, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που βρίσκουν στη διάθεσή τους, συναντώνται με πολιτισμούς από την Ανατολή ως τη Δύση, ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα και να δικαιώσουν την τολμηρή απόφασή τους. Κάθε σταθμός είναι μια συναρπαστική εμπειρία, πότε ριψοκίνδυνη, πότε απογοητευτική και πάντοτε αποκαλυπτική.

Ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν φωτίζει μια πλούσια ιστορία εξερεύνησης των ορίων του ανθρώπου, που αγγίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και θεατές.

Το μυθιστόρημα παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή. Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών ζωντανεύει την περιπέτεια του Φιλέα Φογκ, ως ένα ταξίδι γνωριμίας με την πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα και την ομορφιά του κόσμου.

Ταυτότητα Παράστασης 

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής

Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρυσή Ανδρέου

Χορογραφία-Κίνηση: Φώτης Νικολάoυ

Στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Ειδικές κατασκευές: Ανδριανή Ρουσογένους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Αχνιώτου

Στούντιο/Ενορχήστρωση: Μάριος Χατζίκος

Παίζουν: Χρυσή Ανδρέου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου,

Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου, 

Πολυξένη Σάββα, Άννη Χούρη 

Παράσταση στη Λεμεσό

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 17:00 (υπέρτιτλοι στα αγγλικά και τουρκικά)

Παραστάσεις στη Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

κάθε Κυριακή στις 10:30

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

19 Φεβρουαρίου 2023 (αγγλικά και τουρκικά)

5 Μαρτίου 2023 (ελληνικά)

Εισιτήρια / Πληροφορίες: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00) και στην ιστοσελίδα www.thoc.org.cy 

Τιμή Εισιτηρίου: €6 (παιδιά και γονείς)

Φωτογραφίες: Έλενα Τερέπεη 

"Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" - Κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Ανεμώνα

Η επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του αριστουργηματικού μυθιστορήματος του Όσκαρ Ουάιλντ Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέη από τη σημαντικότατη κριτικό θεάτρου-κινηματογράφου και συγγραφέα Ροζίτα Σώκου, ανέβηκε στην πρώτη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα πριν από 17 χρόνια(που καταστράφηκε από τον τυφώνα στα Λατσιά το 2009), γνωρίζοντας ιδιαίτερη επιτυχία και αποτελώντας σταθμό στην ιστορία του θεάτρου.

Την παράσταση υπογράφει ο Αντρέας Τηλεμάχου ο οποίος όπως και στο παλιό ανέβασμα σκηνοθετεί, σκηνογραφεί, κάνει τη μουσική επιμέλεια και πρωταγωνιστεί ενσαρκώνοντας ξανά τον εμβληματικό χαρακτήρα.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του έργου o Ντόριαν Γκρέη είναι το αγαπημένο μοντέλο του ιδεαλιστή ζωγράφου Μπάζιλ Χώλγουορθ, που τον λατρεύει, και μόλις τελείωσε ένα υπέροχο πορτραίτο του. Καθώς το θαυμάζουν, μαζί με τον κυνικό φίλο του, τον κοσμικό λόρδο Χένρυ Ουώττον, ο Ντόριαν εκφράζει μιά τρελλή ευχή: να μπορούσε το πορτραίτο να γερνάει αντί γι’ αυτόν, να σηκώνει όλο το βάρος των χρόνων και ό,τι αυτά φέρνουν μαζί τους, ενώ εκείνος να παραμένει αιώνια νέος.

Η ευχή του γίνεται πραγματικότητα! Καθώς η ολέθρια επιρροή του λόρδου Χένρυ με τον οποίο γίνονται αχώριστοι-και τον διδάσκει πως το μόνο που αξίζει στη ζωή είναι η εξωτερική ομορφιά και η ικανοποίηση των αισθήσεων- απελευθερώνει τον Ντόριαν όλο και περισσότερο από κάθε ανθρωπιά και συμπόνοια και από τις παραδεδεγμένες έννοιες καθωσπρεπισμού, σύντομα ξεπερνά τον μέντορά του, κι αρχίζει χωρίς πια κανέναν ηθικό φραγμό, να εξερευνά τα πιό απάτητα μονοπάτια στην ακολασία, με μιά φιλοσοφία όπου το λεγόμενο «κακό» γίνεται συνώνυμο της ελεύθερης σκέψης και οι άλλοι απλά πιόνια για την ακόρεστη δίψα του για ολοένα και πιό «προχωρημένες» εμπειρίες.

Όμως το πορτραίτο, που του δίνει καθημερινά την αληθινή εικόνα της ψυχής του, είναι και μιά τρανή απόδειξη πως αυτό που θά θελε να αρνηθεί, όντως υπάρχει.. και μια μέρα θα ζητήσει να πληρωθούν οι λογαριασμοί.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου, Σκηνικά: Αντρέας Τηλεμάχου,

Κοστούμια: THEODORA (Θεοδώρα Πέτρου), 

Φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης,

Βοηθός σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου,

Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου. Ηθοποιοί: Αντρέας Τηλεμάχου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Πέτρος Πέτρου, Έλια

Ιωαννίδου, Φανή Σωκράτους, Νικόλας Πέτρου και η Γιάννα Λευκάτη.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΥΡΟΥ(υφυπουργός παρά τω προέδρω 1993-2003)

Ο αλησμόνητος Παντελής Κούρος ως και το τέλος της ζωής του(2021), με γνήσιο ενδιαφέρον και πραγματικό νοιάξιμο στάθηκε δίπλα στο θέατρο και τους δημιουργούς του, ως αληθινός φίλος και ευεργέτης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ: ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 20:30 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 19:00. 

*Προτείνεται για άτομα άνω των 15 ετών

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ:

ΠΑΦΟΣ-ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΤΡΙΤΗ) ΚΑΙ 1η ΜΑΡΤΗ(ΤΕΤΑΡΤΗ),

ΛΕΜΕΣΟΣ-ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ: 7 ΜΑΡΤΙΟΥ(ΤΡΙΤΗ),

ΛΑΡΝΑΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Γεώργιος Λυκούργος: 11 ΜΑΡΤΙΟΥ(ΣΑΒΒΑΤΟ).

*Ώρα έναρξης για όλες τις παραστάσεις περιοδείας στις 20:30

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 70007721 ή 99344702.

"Οι Παίκτες" - Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στη Σκηνή του ΘΟΚ

Με επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις της κλασσικής κωμωδίας του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ "Οι Παίχτες", σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου στη Λευκωσία. Η παραγωγή θα περιοδεύσει σε Λάρνακα (1/2), Πάφο (8/2) και Λεμεσό (15/2).

Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο. Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.

 

 Ταυτότητα Παράστασης 

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κουτλής

Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου 

Κινησιολογία: Λία Χαράκη

Μουσική: Πάνος Μπάρτζης 

Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Βοηθός σκηνοθέτιδας: Λουκία Πιερίδου 

Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντώνης Κατσαρής, Κλείτος Κωμοδίκης, Μάριος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μίνως, Γιώργος Χριστοφορίδης

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή

κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Λευκωσία: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy και Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Λεμεσός: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy και Ταμείο Ριάλτο, τηλ. 77777745 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-15:00)

Τιμές Εισιτηρίων

€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες: Αντώνης Φαρμακάς

«Ρώτα με όταν ξυπνήσω» 3 και 5 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Το έργο του Χαράλαμπου Γιάννου  γράφτηκε μετά από ανάθεση του ΘΟΚ στον καταξιωμένο Κύπριο συγγραφέα κι εξελίχθηκε μέσα από δημιουργική συνεργασία με τη σκηνοθέτρια, τους καλλιτεχνικούς επιμελητές και μια ομάδα εφήβων. Πρόκειται για ένα υλικό που φωτίζει τον εφηβικό ψυχισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια τις αγωνίες, τα αδιέξοδα και τα όνειρα των νέων ανθρώπων. 

Η Αλεξία Παπαλαζάρου, που σκηνοθετεί το έργο, με την ευαίσθητη και ρεαλιστική ματιά της και μαζί με μία ομάδα νέων ταλαντούχων συνεργατών, ξεδιπλώνει με γρήγορο ρυθμό, ένταση και χιούμορ το ανήσυχο σύμπαν που κουβαλούν οι εφηβικές ψυχές.

Λίγα λόγια για το έργο

Φίλοι και γονείς γιορτάζουν τα δέκατα πέμπτα γενέθλια της Ουρανίας. Για την ίδια, όμως, δεν αποτελούν γιορτή. Αντιμέτωπη με ένα δικό της πρόβλημα παραιτείται από την επαφή με τον κόσμο γύρω της κι όλοι αναζητούν να μάθουν τι έχει συμβεί. Στο κέντρο της ιστορίας του έργου βρίσκεται η Ουρανία και κοντά της ένας κύκλος ενηλίκων και εφήβων: δύο γονείς που ανησυχούν για εκείνην, ένας αδιάφορος αδελφός, η φίλη της, Μπι, που πασχίζει να διαλευκάνει το μυστήριο, ένα ωραιοπαθές αγόρι κι ένας «χορός» συνομηλίκων που την παρακολουθεί και σχολιάζει τις πράξεις της. Η φιλία, ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η αναζήτηση του πραγματικού εαυτού, τα μυστικά κι οι αλήθειες είναι κάποιες από τις θεματικές που αντηχούν στον κόσμο του έργου. 

Ταυτότητα Παράστασης 

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου

Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη

Σκηνικά-Κοστούμια: Stavri Papa

Μουσική: Αντώνης Αντωνίου

Κίνηση: Εύα Καλομοίρη

Σχεδιασμός φωτισμού: Γεώργιος Κουκουμάς 

Βοηθός σκηνοθέτριας: Μαρία Πισιήλη

Παίζουν: Φάνος Θεοφάνους, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Άνθη Κάσινου, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Παραστάσεις για το κοινό

Λευκωσία 

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

κάθε Σάββατο στις 20:30 (εξαιρείται το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου)

κάθε Κυριακή στις 18:00

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:30

Πληροφορίες

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 | www.thoc.org.cy 

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Λευκωσία: Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 (αγγλικά και τουρκικά) & Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 (ελληνικά)

Οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις για σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Λευκωσία

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Τρίτη-Παρασκευή

Πληροφορίες/Κρατήσεις

τηλ. 22864330

Η παράσταση συνοδεύεται από εκπαιδευτικό οδηγό και έκθεση.

Συζήτηση µε το κοινό µετά το τέλος της παράστασης

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

«Εφηβεία-Γιατί ένας έφηβος παραιτείται;»

Ομιλητής: Αδάµος Παπαντωνίου

Αθλητικός Ψυχολόγος

Διδακτορικός Φοιτητής Κλινικής Ψυχολογίας

Επικεφαλής πυλώνα συναισθηματικής στήριξης & ανάπτυξης, ιδιωτική Ελληνική Σχολή Φόρουμ 

Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί»

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Ελένη Μολέσκη

Φωτογραφίες: Γιώργος Χαραλάμπους

Touch(ed) - 3 και 4 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία 

Η παράσταση σατιρίζει το φαινόμενο της προσβολής της γυναίκας λόγω της σεξουαλικής της συμπεριφοράς («slut shaming») και τον ηθικό υποβιβασμό της ανύπαντρης γυναίκας στον αντίποδα του ιδεώδους της πυρηνικής οικογένειας για να θέσει το ερώτημα: μπορεί η τέχνη να είναι όχημα παρεκβατικών εναλλακτικών προτύπων έστω και αν αποδεικνύεται δύσκολο για τους δημιουργούς να τα υπερασπιστούν στην πραγματική τους ζωή;

Το έργο αντιπαραθέτει πρωτότυπο κείμενο, αποσπάσματα από δημοσιεύσεις σε κοινωνικά δίκτυα, αναφορές σε ερμηνείες εμβληματικών καλλιτεχνίδων της ποπ κουλτούρας, αυτοβιογραφικά στοιχεία, ζωντανή ηλεκτροακουστική μουσική από τον Γιάννη Χριστοφίδη, κίνηση και κινησιολογικές αναφορές σε πρακτικές του σύγχρονου χορού και παραπομπές στο μοχθηρό θηλυκό πνεύμα που συναντάται σε πολλές λαϊκές παραδόσεις παιχνιδιών με σχοινί. Μέσα από τη μη γραμμική φόρμα η σκηνοθέτιδα, συγγραφέας και πρωταγωνίστρια της παράστασης Kestrel Farin Leah διερωτάται κατά πόσο κυρίαρχα πολιτισμικά πρότυπα όπως της μητρότητας και της μονογαμίας εξυπηρετούν τελικά την αποσεξουαλικοποιημένη μητέρα-ηθοποιό στην προσπάθειά της να ισορροπήσει τις απαιτήσεις της μητρικής φροντίδας με την σωματική της υπέρβαση και μεταμόρφωση.

Η εικαστική εγκατάσταση και οι βίντεο προβολές είναι δημιουργία της μόνιμης συνεργάτιδας της ομάδας Dasha Sur. Μέρος της μουσικής είναι βασισμένο στο τραγούδι Gravity της «womb pop» καλλιτέχνιδας They/Live. Τα κοστούμια είναι δημιουργία της Stephanie Petagno και οι φωτισμοί του Βασίλη Πετεινάρη.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην αγγλική γλώσσα και διαρκεί γύρω στη μία ώρα. Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Δέντρο στην Λευκωσία στις 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου και στον Πολυχώρο Συνεργείο στην Λεμεσό στις 10 και 11 Φεβρουαρίου. Η ομάδα Physical Plastic εδράζεται μεταξύ Λος Άντζελες και Λευκωσίας και αποτελείται από τους Kestrel Farin Leah και Γιάννη Χριστοφίδη. Έχει παρουσιάσει έργο της στο Roy and Edna Disney CalArts Theatre στο Λος Άντζελες και συνεργαστεί με τον οργανισμό Los Angeles Nomadic Division, ενώ έχει λάβει υποστήριξη από τους New Music USA και Foundation for Contemporary Arts. Το 2017 είχε φιλοξενηθεί ως company-in-residence στο Watermil Centre του Robert Wilson.

Η Touch(ed) αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας για τις Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ με τη συνεργασία του Ιδρύματος Πιερίδη και την υποστήριξη του Foundation for Contemporary Arts. Επιπλέον έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Χορού Λευκωσίας στο πλαίσιο του προγράμματος Artists in Process.

Ταυτότητα:

Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Kestrel Farin Leah

Πρωτότυπη ζωντανή μουσική, σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης

Σκηνική εγκατάσταση και βίντεο προβολές: Dasha Sur

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Σχεδιασμός κοστουμιών: Stephanie Petagno

Προβολή: Λουκία Βασιλείου

Παραστάσεις:

Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 8μμ

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 8μμ (Επίσημη Πρεμιέρα)

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 8μμ

Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, 8μμ

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 8μμ

Γενικό εισιτήριο: €15

Φοιτητικό εισιτήριο: €12

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com ή στο ταμείο του θεάτρου πριν την έναρξη κάθε παράστασης.

Δραστηριότητες:

Εργαστήρι κεραμικής για παιδιά - Στις 4 Φεβρουαρίου,  Αγίας Μαρίνας Λευκωσία

 

Το ερχόμενο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και για κάθε Σάββατο, έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς τα εργαστήρια κεραμικής για παιδιά και να αφήσεις τα παιδιά σου να παίξουν με το χώμα και το νερό.

Είναι 15€ κάθε παιδί, ειδική τιμή για αδελφάκια. Για παιδιά κάτω απο 6 χρονών πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα. Σημείωσε τη μέρα για να απολαύσει το παιδί σου ένα αξέχαστο απόγευμα. Στις 15:00 το μεσημέρι.

Xώμα και Νερό, Αγίας Μαρίνας 2, 2059 Παλιός Στρόβολος, Λευκωσία

 

Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου - 5 Φεβρουαρίου στο καφενείοΤεμπέλης & Dusty Munky

Ακόμα ένα παζαράκι με μεταχειρισμένα βιβλία, στις έρχεται στις 5 Φεβρουαρίου στο καφενείο  Ο Τεμπέλης & Dusty Munky στην Πλατεία Ηρώων κάτω στην πόλη. Μία εκδήλωση που όλοι απολαμβάνετε. 

Συνδιασμός βιβλίων, καφέ και φίλων (διπόδων και τετράποδων). Εκατοντάδες βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές, όλα δωρεές από υποστηρικτές του καταφυγίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο [email protected] η μέσω τηλεφώνου στο 99692019. Στις 11:00-15:00.

Loader