Top 10 πράγματα για να κάνεις τον Αύγουστο στην Κύπρο!

Top 10 πράγματα για να κάνεις τον Αύγουστο στην Κύπρο!

Η χρυσή δεκάδα με τις καλύτερες δραστηριότητες του πιο καυτού μήνα του χρόνου

Ο Αύγουστος, ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού μας επιφυλάσσει πολύ όμορφες εκδηλώσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στη φύση και στην ύπαιθρο. Φέτος θα απολαύσουμε ξανά αγαπημένα καλοκαιρινά φεστιβάλ δίπλα στη θάλασσα, προβολές ταινιών στα θερινά σινεμά, μουσικές και θέατρο σε υπαίθριους χώρους και θα χαρούμε στιγμές χαλάρωσης σε όλη την Κύπρο. Ξεκινάμε με ντοκιμαντέρ, συνεχίζουμε σε μουσικά φεστιβάλ στο χωριό αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σου προτείνουμε και σου ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

7

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

1-8 Αυγούστου, Λεμεσός

Η αγαπημένη κινηματογραφική διοργάνωση επιστρέφει για 18η χρονιά και θα διεξαχθεί μέχρι και τις 8 Αυγούστου, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Η Avant Garde θα βρίσκεται εκεί αφού είναι και φέτος περήφανος χορηγός επικοινωνίας αυτής της τόσο σπουδαίας διοργάνωσης. Ταινίες ντοκιμαντέρ για θέματα που αφορούν και καθορίζουν τη ζωή του σύγχρονου πολίτη του κόσμου θα είναι και φέτος στο επίκεντρο του προγράμματος προβολών, ενώ συζητήσεις με φιλοξενούμενους δημιουργούς, μουσικές εκδηλώσεις, Dj sets και open air πάρτι υπόσχονται μία άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα για τους λάτρεις του κινηματογράφου της πραγματικότητας. Μην χάσεις τα καλύτερα δημιουργικά ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και τον κόσμο που θα προβληθούν εκεί φέτος!

Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ

7

Φεστιβάλ Φέγγαρος 

3-5 Αυγούστου, Κάτω Δρυς

Την επιστροφή του ετοιμάζει το αγαπημένο μας Φεστιβάλ Φέγγαρος για 11η φορά! Το Φεστιβάλ θα μας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά από τις 3-5 Αυγούστου στο χωριό Κάτω Δρυς, ωστόσο αυτή τη φορά το φεστιβάλ θα είναι ιδιαίτερο και πολύ ξεχωριστό. Ο “Φέγγαρος” είναι ένα φεστιβάλ καθιερωμένο, όχι μόνο επειδή συμπληρώνει φέτος τις ένδεκα διοργανώσεις, είναι καθιερωμένο γιατί κατάφερε να φέρει στην Κύπρο καλλιτέχνες που κάθε φορά έχουν να επιδείξουν κάτι νέο, διαφορετικό, δημιουργικό στη μουσική τους είτε αυτή είναι pop, rock, folk ή ηλεκτρονική με σοβαρές διακρίσεις και ακόμη πιο εντυπωσιακές πωλήσεις. Πέρα από καθιέρωση, έχει κερδίσει την εκτίμηση τόσο των καλλιτεχνών οι οποίοι εμπιστεύονται την οργάνωση και το όραμά του, όσο και του κοινού το οποίο απολαμβάνει τον τρόπο που κάθε χρόνο ο “Φέγγαρος” φροντίζει χωρίς συμβιβασμούς, να καλύπτει τη δίψα για όμορφη μουσική. Αναδεικνύοντας το χωριό και τις ομορφιές που κρύβονται σε κάθε καντούνι, ο “Φέγγαρος” είναι μια γιορτή για όσους αγαπούν τη μουσική, χωρίς ταμπέλες, μόνο με καλή διάθεση. Περισσότερα ΕΔΩ

7

Ιππόλυτος του Ευριπίδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

4-5 Αυγούστου, Κούριο, Λεμεσός  

Αν πρόλαβες να πάρεις εισιτήριο, αφού η παράσταση της Πρασκευής 4 Αυγούστου είναι ήδη sold out θα είσαι από τους τυχερούς που θα δεις μία πολύ καλή παράσταση αρχαίου ελληνικού δράματος από το Κρατικό Θέατρο της Ελλάδας σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου αν εξασφαλίσεις εισιτήριο για το Σάββατο 5 Αυγούστου. Με κεντρικά πρόσωπα του μύθου τη Φαίδρα, δεύτερη σύζυγο του Θησέα, απόγονη του Ήλιου, κόρη του Μίνωα και της Πασιφάης, που προέρχεται από τόπους μακρινούς όπου κυριαρχεί το πάθος και η μαγεία, και τον Ιππόλυτο, γιο του Θησέα από την Αμαζόνα Ιππολύτη, προσκολλημένο εμμονικά σε μια ιερή αγνότητα, ο Ευριπίδης υφαίνει μια αριστοτεχνική θεατρική παγίδα κλιμάκωσης του τραγικού, όπου οι θεοί παίζουν καθοριστικό ρόλο. Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21:00. 

7

41ο Φεστιβάλ Λευκάρων

11-18 Αυγούστου, Λεύκαρα

Το 41ο Φεστιβάλ Λευκάρων πραγματοποιείται φέτος από την Παρασκευή 11 μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου με ένα πρόγραμμα γεμάτο τέχνες και πολιτισμό, χειροτεχνίες, παιδικό φεστιβάλ, πάρτι, μουσικές, χορό, τραγούδι και φαγητό!  Τα Λεύκαρα εδώ και τέσσερις δεκαετίες γεμίζουν με φωνές και τραγούδια τα σοκάκια της όμορφη κοινότητας της Κύπρου με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ιστορία και πολιτισμό. Μία κοινότητα που διατηρεί μέχρι και σήμερα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της παράδοσης, της ηθογραφίας και των τεχνών της για τις οποίες ξεχωρίζει διεθνώς όπως το κέντημα και η αργυροχοΐα.  To φεστιβάλ θα διαρκέσει μία ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη ξεχωριστές εκδηλώσεις για όλα τα γούστα, νέους, μεγαλύτερους αλλά και παιδιά. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου με μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στον σπουδαία Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα και θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης κεντήματος και αργυροχοΐας. Επίσης ξεχωρίζουμε την Κυριακή 13 Αυγούστου το γνωστό μας πλέον και πολύ επιτυχημένο Street Food Festival που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ενώ δεν θα χάσουμε το Retro Party Kaseta την Τετάρτη 16 Αυγούστου με την αγαπημένη μας Ευριδίκη. Ταυτόχρονα, όμως, για τα μικρά παιδιά σημείωσε το Παιδικό Φεστιβάλ "I have a dream" που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Λευκάρων την Παρασκευή 18 Αυγούστου. Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

7

6ο Reggae Sunjam Festival

12-13 Αυγούστου, Πωμός 

Το έκτο Reggae Sunjam Festival επιστρέφει πιο μουσικό από πότε στις 12 και 13 Αυγούστου στο Paradise Place bar στον Πωμό, μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Κύπρου! Ετοιμαστείτε για μια μαγευτική εμπειρεία χορεύοντας σε ρυθμούς Reggae, Roots, Dub, Steppers και Dancehall από ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες και για ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Φέτος το φεστιβάλ συνεργάζεται με το χειροποίητο ηχοσύστημα Jah Star Soundsystem για το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Σάββατο 12 (18:00 - 02:00)-Κυριακή 13 (9:00 - 00:00), Paradise Place, Πωμός. 

7

23o Paradise Jazz Festival

25-26 Αυγούστου, Πωμός

Το φεστιβάλ που έπαιζε jazz πριν ακόμα το είδος αυτό καταστεί τόσο δημοφιλές στα μέρη μας, παρουσιάζοντας τις καλύτερες εγχώριες μπάντες, αλλά και σπουδαίους παίκτες από το εξωτερικό, σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία στο νησί, φτάνει αισίως στην 23ή διοργάνωσή του. Το σίγουρο είναι πως το πιο δημοφιλές, διήμερο φεστιβάλ jazz μουσικής στην Κύπρο θα φιλοξενήσει εκ νέου την αφρόκρεμα της κυπριακής jazz σκηνής -κι όχι μόνο- συν ότι θα γίνουν και πάλι (όπως κάθε χρόνο) διάφορες δραστηριότητες, όπως workshop, yoga και εργαστήρια για παιδιά. Αυτό που αλλάζει είναι το location, αφού και φέτος θα πας στη Γιαλιά και στο ειδυλλιακό Val’s Place!

Παρασκευή 25-Σάββατο 26 Αυγούστου, Val’s Place, Πωμός. 

7

7o Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ Αντί-Σκηνο επιστρέφει φέτος τον Αύγουστο για έβδομη χρονιά για να μας προσφέρει ένα τριήμερο γεμάτο θέατρο από τις 26 μέχρι και τις 28 Αυγούστου στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας. Το 7ο Υπαίθριο Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ έρχεται, στην μεγαλύτερη του εκδοχή μέχρι σήμερα και είναι γεγονός! 

Πέμπτη 24, Παρασκευή 24, Σάββατο 26 Αυγούστου, Πάρκο Ευκαλύπτων, Κάτω Πύργος Τυλληρίας. Εισιτήρια ΕΔΩ

7

3ο Φεστιβάλ Ψαριού στο Ζύγι

26 Αυγούστου

Το Φεστιβάλ Ψαριού πραγματοποιείται και φέτος στην κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας που είναι ταυτισμένη με τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, το παραθαλάσσιο Ζύγι. Για τρίτη χρονιά το Ζύγι φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ψαριού το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 26 Αυγούστου. Οι διοργανωτές έφτιαξαν και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα αρχίσει στις 17:00 και θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ.  Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για το ψάρι, να κάνουν βαρκάδες στη θάλασσα του Ζυγίου ενώ στον χώρο της εκδήλωσεις θα υπάρχουν περίπτερα τοπικών προϊόντων και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.  Οι αγαπημένοι μας σεφ Χρίστος Χριστοδούλου και η Χρύσω Λέφου θα βρίσκονται εκεί πραγματοποιώντας μαγειρικές επιδείξεις ενώ θα μπορούμε κιόλας να δοκιμάσουμε τα διάφορα ψάρια και τις συνταγές τους. Δεν θα λείπουν η μουσική, ο χορός ενώ στο τραγούδι θα βρίσκονται ο Γιώργος Σταματάρης, η Σάσσυ και ο Γιάννης Σοφίλας. Σάββατο 26 Αυγούστου, Μαρίνα Ζυγίου, 17:00.  

7

Δεσποινά Βανδή-Έλενα Παπαρίζου στο Φετιβάλ Γάλακτος

26 Αυγούστου, Δάλι

Ένα εκκρηκτικό δίδυμο φιλοξενεί φέτος το δημοφιλές Φεστιβάλ Γάλακτος που διοργανώνεται εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο γήπεδο του Χαλκάνωρα στο Δάλι. Φέτος, το 29ο Φεστιβάλ Γάλακτος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου στο Γήπεδο Χαλκάνωρας Ιδαλίου στο Δάλι και ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχτεί τις χιλιάδες κόσμου που θα κατακλύσουν το στάδιο. Οι διοργανωτές για άλλη μια χρονιά έχουν προσκαλέσει δύο πολύ δυνατά ονόματα που θα μας χαρίσουν μία αξέχαστη μουσική βραδιά. Η Δέσποινα Βανδή και η Έλενα Παπαρίζουν θα ανέβουν στη σκηνή του φεστιβάλ για να μας χαρίσουν μία αξέχαστη βραδιά γεμάτη με αγαπημένα μας τραγούδια αλλά και τις μεγάλες του επιτυχίες. Τρίτη 26 Αυγούστου, γήπεδο Χαλκάνωρα, Δάλι. 

7

The Italian Tenors

31 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου, Λευκωσία-Λεμεσό 

Μετά την επιτυχία των συναυλιών τους σε Λευκωσία και Λεμεσό το 2021, οι The Italian Tenors, με τη συνοδεία τεσσάρων μουσικών, συμπεριλαμβάνουν στη φετινή τους καλοκαιρινή περιοδεία και την Κύπρο για συναυλίες σε δύο από τα πιο ατμοσφαιρικά αμφιθέατρα του νησιού. Μετά τις εμφανίσεις τους σε μεγάλες όπερες σε όλο τον κόσμο οι Evans Tonon, Luca Sala και Sabino Gaita, τρεις από τους καλύτερους Ιταλούς τενόρους της νέας γενιάς, δημιούργησαν το φωνητικό τρίο «The Italian Tenors» με ρεπερτόριο που συνδυάζει την κλασσική μουσική με δημοφιλή ιταλικά και διεθνή ποπ τραγούδια σε δικές τους πρωτότυπες διασκευές.  

31 Αυγούστου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 2 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21:00. Εισιτήρια: https://www.soldoutticketbox.com

Loader