Εκτελείται ο Τζον Γουέιν Γκέισι, Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος - κλόουν

Εκτελείται ο Τζον Γουέιν Γκέισι, Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος - κλόουν

Θεωρείται υπεύθυνος για το θάνατο 33 αγοριών

Ο John Wayne Gacy γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1942 στο Σικάγο, Ιλινόις των ΗΠΑ. ήταν ένας Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος του οποίου οι δολοφονίες 33 αγοριών και νεαρών ανδρών τη δεκαετία του 1970 τράβηξαν την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

 Έδρασε κυρίως στην κοινότητα του Σικάγο, όπου ήταν γνωστός για την κοινωνικότητά του και την απόδοσή του ως κλόουν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και παιδικά πάρτι.

Ο Gacy γεννήθηκε σε μια οικογένεια εργατών και φαίνεται να είχε μια αρκετά συνηθισμένη παιδική ηλικία. Ωστόσο, έδειξε μια αυξανόμενη τάση προς τον σαδισμό, η οποία είχε ως αποτέλεσμα αρκετές συναντήσεις με το νόμο τη δεκαετία του 1960.

Το 1968, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε ένα έφηβο αγόρι, φυλακίστηκε στο Ανδρικό Αναμορφωτήριο της Πολιτείας της Αϊόβα και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ψυχολογική αξιολόγηση. Μετά την απελευθέρωσή του το 1970 και ενώ ήταν ακόμη υπό όρους, συνελήφθη και πάλι για σεξουαλική επίθεση, αλλά οι κατηγορίες αργότερα αποσύρθηκαν. Στη συνέχεια, ο Gacy έγινε ένας αρκετά επιτυχημένος ανεξάρτητος εργολάβος και αγόρασε ένα σπίτι στα προάστια του Σικάγο.

Το 1978, αφού ένα από τα θύματα του Gacy, ο Robert Piest, αναφέρθηκε ως εξαφανισμένο, η αστυνομία έμαθε ότι ο Gacy ήταν το τελευταίο άτομο που τον είχε δει. Αφού έλαβε ένα ένταλμα έρευνας, η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα 29 αγοριών και νεαρών ανδρών μέσα ή κοντά στο σπίτι του Gacy. Άλλα τέσσερα πτώματα βρέθηκαν στον κοντινό ποταμό Des Plaines. Λένε ότι η περιοχή του σπιτιού έβγαζε μια άσχημη δυσωδία για χρόνια, αλλά ο Gacy έλεγε πάντα στους φιλοξενούμενούς του και τη σύζυγό του ότι η μυρωδιά ήταν αποτέλεσμα συσσώρευσης υγρασίας. 

Στη δίκη του, η δήλωση του Gacy για αθώο λόγω παραφροσύνης υποστηρίχθηκε από τη μαρτυρία πολλών ψυχολόγων, οι οποίοι τον διέγνωσαν ως σχιζοφρενή, αλλά απορρίφθηκε από το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο και για τις 33 δολοφονίες για τις οποίες κατηγορήθηκε. Εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση, σαν σήμερα, στις 10 Μαΐου 1994 στο Statesville, Illinois.

 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader