Η πραγματική Μάρθα του Baby Reindeer μίλησε δημόσια και απειλεί με αγωγή κατά του Netflix

Η πραγματική Μάρθα του Baby Reindeer μίλησε δημόσια και απειλεί με αγωγή κατά του Netflix

“Sent from my iphone”

“Υπάρχει μια χοντρή ηθοποιός που υποτίθεται ότι είμαι εγώ. Είμαι πολύ ελκυστική. Δεν είναι ο Brad Pitt. Οι άνθρωποι πιθανότατα λένε ότι είμαι μαζικός δολοφόνος. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα τους σπάσω τα μούτρα”.

To Hit Netflix show “Baby Reindeer” έχει προκαλέσει μια αρκετά έντονη συζήτηση από την κυκλοφορία του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με τις απαντήσεις να ποικίλλουν από την εμφανή και ειλικρινή παρουσίαση του τραύματος του δημιουργού Richard Gadd, μέχρι τις αναφορές νέων ανησυχιών σχετικά με την ονομασία και την ντροπή των πραγματικών ανθρώπων στο επίκεντρο τέτοιων ιστορίες.

Το σόου βασίζεται στις πραγματικές εμπειρίες του Gadd και τη συνάντησή του με τη Martha, έναν φανταστικό χαρακτηρισμό της πραγματικής stalker του, τήν οποία γνώρισε μια μέρα ενώ εργαζόταν στην παμπ “The Heart” στο Κάμντεν. Ο Gadd παίζει επίσης μια εκδοχή του εαυτού του που ονομάζεται Donny, του οποίου η σχέση με τη Martha γίνεται μια απίστευτα περίπλοκη υπόθεση, καθώς παλεύει με τα δικά του προβλήματα, με την αυτοεκτίμηση και το τραύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Στο σόου, η ηθοποιός Jessica Gunning υποδύεται τη Μάρθα, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι δικηγόρος και πυροδοτεί σύγχυση στο μυαλό του Donny, ο οποίος βρίσκεται να αναρωτιέται γιατί δεν είναι σε θέση να αγοράσει μια κόκα διαίτης - κάτι που παραγγέλνει κάθε μέρα αλλά ποτέ δεν πίνει στην πραγματικότητα. Οτιδήποτε φαινόταν άκακο στην αρχή σύντομα γίνεται τοξικό όταν η Μάρθα αρχίζει να στέλνει στον Ντόνι εκατοντάδες email και να παρακολουθεί τα ζωντανά κωμικά σόου του.

Παρόλο που ο Gadd απέφυγε να αποκαλύψει την «πραγματική» ταυτότητα της Μάρθας, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για το πραγματικό της όνομα και τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσφατα μίλησε για τα σχέδιά της να μηνύσει το Netflix για την άδικη απεικόνιση του χαρακτήρα της.

Μιλώντας στο “The Scottish Sun”, η γυναίκα εξέφρασε την περιφρόνησή της προς τον ηθοποιό Gunning, λέγοντας: "Υπάρχει μια χοντρή ηθοποιός που υποτίθεται ότι είμαι εγώ.”. Επίσης, φυσικά, έκανε hit-out στο Gadd, λέγοντας: “Είμαι πολύ ελκυστική. Δεν είναι ο Brad Pitt”.

Αποκαλύπτοντας τα σχέδιά της να μηνύσει τον γίγαντα του streaming, πρόσθεσε: “Οι άνθρωποι πιθανότατα λένε ότι είμαι μαζικός δολοφόνος. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα τους σπάσω τα μούτρα”.

Παρόλο που το  “Baby Reindeer" χαρακτηρίζεται ως αληθινή ιστορία, ο Gadd επέμεινε ότι τα διάφορα περιστατικά είναι «δανεικά από περιπτώσεις» σχετικά με τους «πραγματικούς ανθρώπους» που γνώρισε.

Κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα οδυνηρής σκηνής, ο Gadd’s Donny δέχεται σεξουαλική επίθεση από μια γνωστή προσωπικότητα της βιομηχανίας που ισχυρίζεται ότι προωθεί την καριέρα του – μια υπόσχεση που κάνει τον Donny να επιστρέφει παρά την επίγνωση της πραγματικότητας της κατάστασης.

Από τότε που προβλήθηκε η εκπομπή, οι τηλεθεατές έχουν κάνει εικασίες για τις διάφορες ταυτότητες χαρακτήρα, κάνοντας τον Gadd να μιλήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε μια δήλωσή του, προέτρεψε τους ανθρώπους να σταματήσουν να αναζητούν απαντήσεις: "Άνθρωποι που αγαπώ, έχω δουλέψει και θαυμάζω παρασύρονται άδικα σε εικασίες", είπε, προσθέτοντας, "Παρακαλώ μην κάνετε εικασίες για το ποιοι θα μπορούσαν να είναι οποιοσδήποτε από τους ανθρώπους της πραγματικής ζωής. Δεν είναι αυτό το θέμα του σόου”.

Πηγή φωτογραφιάς

Loader