Αρουραίοι εκπαιδεύονται για να εντοπίζουν επιζώντες από τα συντρίμμια των σεισμών

Αρουραίοι εκπαιδεύονται για να εντοπίζουν επιζώντες από τα συντρίμμια των σεισμών

Χρειάστηκαν δύο εβδομάδες για να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους

Στο παρελθόν ήταν γνωστό πως εκπαιδεύονταν σκύλοι για τον ίδιο σκοπό, ωστόσο τώρα τη θέση τους παίρνουν αρουραίοι και υπάρχει εξήγηση.

Τα τροκτικά ξεκίνησαν την εκπαίδευση προκειμένου να εντοπίζουν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια των σεισμών. Οι αρουραίοι είναι ιδανικοί λόγω του μεγέθους τους αφού είναι τόσο μικροσκοπικοί που μπορούν να κινούνται ευκολότερα.  Σύμφωνα με το Metro, μέχρι στιγμής επτά αρουραίοι έχουν εκπαιδευτεί και χρειάστηκαν μόλις δύο εβδομάδες για να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Θα έχουν πάνω τους σακίδια πλάτης που περιέχουν μικρόφωνο και κάμερα για να παρακολουθούνται. Η Ken η οποία σπούδασε οικολογία και τώρα βρίσκεται στο Μορογκότο της Τανζανίας, στην Ανατολική Αφρική, συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό APOPO για το έργο που ονομάζεται Hero Rats.

Διάβασε Επίσης: Ζευγάρι λεσβιών κατέφυγε στο δικαστήριο για να μπορεί να μείνει μαζί

Η Ken εντυπωσιάστηκε από το πόσο γρήγορα μπορούν να μάθουν και να εκπαιδευτούν οι αρουραίοι και χαρακτήρισε λανθασμένη την αντίληψη ότι είναι επικίνδυνοι για την υγεία. Τους περιέγραψε ως «κοινωνικά» πλάσματα και πιστεύει ότι η δουλειά που γίνεται θα σώσει ζωές.

«Οι αρουραίοι θα μπορούσαν να μπουν σε μικρούς χώρους για να φτάσουν σε θύματα θαμμένα στα ερείπια. Δεν έχουμε βρεθεί ακόμα σε πραγματική κατάσταση, έχουμε μια εικονική τοποθεσία συντριμμιών. Όταν πάρουμε τα νέα σακίδια θα μπορούμε να ακούμε και να βλέπουμε πού είναι ο αρουραίος μέσα στα συντρίμμια. Έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε στα θύματα μέσω του αρουραίου», αναφέρει.  

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader