Kύπρος: Πού είναι τα λοάτκι άτομα στην πολιτική ζωή;

Kύπρος: Πού είναι τα λοάτκι άτομα στην πολιτική ζωή;

Έρευνα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή

Εάν είστε άνω των 18 ετών, απαντήστε την έρευνα και βοηθήστε να οικοδομήσουμε μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία

Μια βιώσιμη δημοκρατική διακυβέρνηση απαιτεί τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων στις πολιτικές διαδικασίες, και εκπροσωπεί τις απόψεις, αξίες, συμφέροντα και ανησυχίες τους, ανεξαρτήτως ηλικίας, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανοτολισμού, ικανότητας, ομάδας, πολιτισμικού και εθνικού υπόβαθρου. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να υπάρχει δυσμενής διάκριση στην πολιτική

Μια νέα έρευνα που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία VoiceIt στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα εντοπίζοντας τις αντιλήψεις για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, πιθανά εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα που προέρχονται από εθνικές και πολιτισμικές μειονότητες, και τις ανάγκες για αλλαγή πολιτικής. 

Η έρευνα απευθύνεται σε ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα, κρατικούς αξιωματούχους, εκπρόσωπους πολιτικών θεσμών, αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. 

Εάν είστε άνω των 18 ετών, απαντήστε την έρευνα και βοηθήστε να οικοδομήσουμε μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία. 

Λάβετε μέρος στην έρευνα που θα βρείτε πατώντας εδώ.

Τα ευρήματα της έρευνας θα συμβάλουν στη συμμετοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων στη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων. 

Χρειαζόμαστε τη φωνή σου! 

Λίγα λόγια για το VoiceIt

Η πολιτική εκπροσώπηση και συμμετοχή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι απαραίτητες για την προώθηση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και πολιτικής καθώς και για την κατοχύρωση της οικουμενικής ισότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία  VoiceIt στοχεύει να αυξήσει τη συμμετοχή και την άμεση εμπλοκή των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων στην πολιτική λήψη αποφάσεων, εμπλέκονταν τους θεσμούς, όπως τους αιρετούς αξιωματούχους, ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, πολιτικούς και κρατικούς εκπροσώπους, σε ένα εποικοδομητικό διάλογο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε σχέση με τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, και κινητοποιώντας τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα να συμμετέχουν στον πολιτικό λόγο. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του έργου εδώ.  

Loader