TradWife: Nέο κίνημα με ναζιστικές ρίζες

TradWife: Nέο κίνημα με ναζιστικές ρίζες

Τρίζουν τα κόκκαλα του (κάθε) Κηλαηδόνη

Το κίνημα #TradWife εμφανίστηκε κυρίως σε ΗΠΑ και Βρετανία και διεκδικεί όπως η γυναίκα γίνει και πάλι «σύζυγος μητέρα και νοικοκυρά» και να αφήσει το «εργαζόμενη».

Οι υποστηρικτές του τραγελαφικού αυτού κινήματος ευαγγελίζονται την επιστροφή στην εποχή της παραδοσιακής θηλυκότητας, τότε που η γυναίκα περνούσε τη ζωή της ως αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα, μέσα στο σπίτι, ασχολούμενη με το νοικοκυριό. Αυτό το hashtag, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση του BBC, δείχνει να είναι ένα μάλλον ισχυρό κίνημα που αφενός λειτουργεί ως απάντηση στον φεμινισμό και ως απότοκος του #ΜeΤοο και αφετέρου έχει πολιτικές προεκτάσεις.

γαγαγ

Αν ζούσε πάντως σήμερα ο Χίτλερ θα αισθανόταν δικαιωμένος, αφού το κίνημα έχει ουσιαστικά ναζιστικές ρίζες. Στη ναζιστική Γερμανία, ο Χίτλερ είχε συγκεκριμένα εγκαινιάσει ένα παράρτημα στη Γυναικεία Νεολαία με το όνομα «Κοινωνία της Πίστης και της Ομορφιάς», στο οποίο πήγαιναν υποχρεωτικά οι κοπέλες ηλικίας 17-21.

Εκεί μάθαιναν πώς να γίνουν ιδανικές σύζυγοι, μητέρες και νοικοκυρές. Αλλά επιδίδονταν και σε δοκιμασίες αθλητικού περιεχομένου, για να διατηρήσουν τη φυσική κατάσταση, που θα τους επέτρεπε να γεννήσουν γερά παιδιά. Έπρεπε να μπορούν να τρέξουν 60 μέτρα σε 14 δευτερόλεπτα, να πετάξουν σφαίρα στα 12 μέτρα, να τερματίσουν πεζοπορία 2 ωρών, να κολυμπήσουν 100 μέτρα και φυσικά, να ξέρουν να στρώνουν κρεβάτια, να καθαρίζουν το σπίτι και να μαγειρεύουν παραδοσιακές γερμανικές συνταγές.

Σήμερα, λοιπόν, συμβαίνει αυτό:

Tρίζουν τα κόκκαλα του κάθε Κηλαηδόνη και της κάθε Μαίρης Παναγιωταρά!

Πηγή

Loader