Το δημιουργικό εργαστήρι «Ξηλώματα» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Το δημιουργικό εργαστήρι «Ξηλώματα» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Δημιουργικό εργαστήρι με αφορμή το έργο «Πουλλίν της Μεσαρκάς»

Δημιουργικό Εργαστήρι με αφορμή το ζωγραφικό έργο «Πουλλίν της Μεσαρκάς» διοργανώνει το Τμήμα Μουσικής και Χορού, το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Πώς ένα έργο τέχνης σε προσκαλεί/προκαλεί να εμπλακείς σε δημιουργική κίνηση/παιχνίδι; Τι θα γινόταν αν τα χρώματα, οι γραμμές και τα σχήματα σε ένα έργο τέχνης μπορούσαν να βγουν από το πλαίσιο του πίνακα και να κινηθούν στο χώρο; Ποια ιστορία θα έλεγαν;

Μέσα από διαθεματική συνεργασία ανάμεσα σε διδάσκοντες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Τμήμα Μουσικής και Χορού, Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών, Τμήμα Αρχιτεκτονικής) έχει δημιουργηθεί το εργαστήριο «Ξηλώματα», ένα καινοτόμο πρόγραμμα δημιουργικής κίνησης, θέασης και παιχνιδιού με αφορμή τον πίνακα του Χριστόφορου Σάββα με τίτλο «Πουλλίν της Μεσαρκάς», ο οποίος βρίσκεται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη και παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μορφή εργαστηρίων κατάλληλα σχεδιασμένο για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, για συγκεκριμένες μέρες αυτόν τον Φεβρουάριο και Μάρτιο, μια ενσώματη εμπειρία με θέμα το περιεχόμενο και τα νοήματα του πίνακα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο μουσείο. Πρόκειται να εξερευνήσουν την κίνηση καθώς και την τρισδιάστατη και επιδαπέδια/κάθετη προοπτική των σκηνικών σε σχέση με τον πίνακα ακολουθώντας ένα ταξίδι αποδόμησης μέσα από δημιουργική αφήγηση ιστοριών.

Μέσω των δράσεων δίνεται η ευκαιρία να εμπλακούν: παιδιά νηπιαγωγείου 3+, παιδιά δημοτικού, έφηβοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, ενήλικες. Το εργαστήριο και οι δραστηριότητες είναι προσβάσιμα για άτομα με αναπηρίες και διαμορφωμένα για ισότιμη και δίκαιη συμμετοχή όλων. 

Δημιουργοί: 

Μαρία Καμπέρη, Χοροπαιδαγωγός, Χορογράφος, Καλλιτέχνιδα Χορού 

Αγνή Στυλιανού-Γεωργίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 

Λίζα Πίτρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διδακτικής Εικαστικών, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 

Φοιτήτριες των προπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας: Τμήμα Χορού (Παιδαγωγική) και Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών (Εκπαιδευτική Ψυχολογία) 

Διάβασε Επίσης: Η αναδρομική έκθεση χαρακτικής του Νίκου Κουρούσιη στην Alpha C.K. Art Gallery

Δημιουργία σκηνικού χώρου: 

Γιώργος Χατζηχρίστου, Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Σάρα Μπορέι (Σχεδιασμός, Κατασκευή)

Νικόλας Σοκορέλλης (Κατασκευή)

Μαίρη Γιάννακα (Κατασκευή)

Διάβασε Επίσης: Το Σάββατο πάμε στο Σκαλί Αγλαντζιάς για ένα αξέχαστο καρναβαλίστικο πάρτι

Μουσική: 

Δημήτρης Γιασεμίδης

Συντονισμός: 

Θεοδώρα Δημητρίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη 

Κατερίνα Στεφανίδη, Λεβέντειος Πινακοθήκη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα & κρατήσεις: 

Tηλ: 22668838. Εσωτ.109 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-13:00 & 14:00-16:30)

Email: [email protected]  .  

 

Loader