Cyberbullying και προεδρικές εκλογές 2018

Cyberbullying και προεδρικές εκλογές 2018

Επαγγελματίες "λασπολόγοι" μέσω διαδικτύου

Cyberbullying και προεδρικές εκλογές 2018

Η γλεμπελιστική μέθοδος του «πέτα λάσπη και κάτι θα μείνει» έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια και με την άνοδο της χρήσης του διαδικτύου στο απόγειο της. Δεκάδες χιλιάδες ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν τη δυνατότητα στον όποιοδήποτε να μπαίνει σε διαδικτυακούς χώρους να αναρτά φωτογραφίες τρίτων με προσβλητικό περιεχόμενο ή να ρίχνει «τόνους» κοσμητικών επιθέτων χωρίς καν να γνωρίζουμε ποιος είναι.

Ειδικότερα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι «καλοθελητές» που είτε μισθώνονται από τρίτους είτε λειτουργούν αυτοβούλως ταλανίζουν τις αρχές αλλά και την κοινωνία με τη διαδικτυακή τους δράση. Ατάκες του στυλ: «Ο τάδε τα παίρνει, ο δείνα χρηματίζεται» κλπ αφήνουν λάσπη σε πρόσωπα που τις περισσότερες φορές ουδεμία σχέση έχουν με τις καταγγελίες.

Η νέα αυτή μόδα μέσω του διαδικτύου έχει όνομα και λέγεται Cyberbullying ή διαδικτυακή παρενόχληση και διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την κλασική μορφή του λιβέλου στα ΜΜΕ. Η νομοθεσία σχετικά με το λίβελο είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει ατιμώρητο κανέναν. Τι γίνεται, όμως, με το διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης;

Διαβάστε όλο το άρθρο του Αντρέα Πολυκάρπου στην ιστοσελίδα OFFSITE εδώ.

Loader