Ο Τραμπ έβαλε fuego στη Σύνοδο των G7

Ο Τραμπ έβαλε fuego στη Σύνοδο των G7

Ο Τραμπ έβαλε fuego στη Σύνοδο των G7
Η φωτογραφία - χίλιες λέξεις που έγινε viral

Η φωτογραφία που βλέπετε προέρχεται από τις συνομιλίες που είχαν οι ηγέτες της G7, των πιο επτά αναπτυγμένων οικονομικά χωρών, στον Καναδά και σύμφωνα με δημοσιεύματα αποτυπώνει το κλίμα που επικράτησε στη σύνοδο.

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία, που έγινε viral, έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία αυθόρμητη συνάντηση μεταξύ δύο συνεδριάσεων.

Η Μέρκελ έχει ακουμπήσει δυναμικά τα χέρια της στο τραπέζι, μία κίνηση που φαίνεται να δείχνει την ένταση της στιγμής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε πρόωρα από τη σύνοδο κορυφής, προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι του για τη Σιγκαπούρη όπου την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιν Γιονγκ Ουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να προσυπογράψει το κοινό ανακοινωθέν, λίγο αφότου ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό είχε δηλώσει πως και οι επτά χώρες δέχτηκαν να βάλουν τη σφραγίδα τους.

Έχοντας αποχωρήσει πρόωρα από τη σύνοδο για τη Σιγκαπούρη, ο Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε «πολύ ανέντιμες και αδύναμες» τις δηλώσεις που έκανε ο Τρουντό σε μια συνέντευξη Τύπου, όπου υπογράμμισε ότι ο Καναδάς δεν θα μείνει έρμαιο της κατάστασης.

«Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό ενήργησε με τόση πραότητα και ηρεμία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μας στη G7 μόνο και μόνο για να δώσει μετά μια συνέντευξη Τύπου, μετά αφότου έφυγα, τονίζοντας ότι "οι δασμοί των ΗΠΑ είναι ένα είδος προσβολής και ότι δεν θα εκφοβιστεί". Πολύ ανέντιμο και αδύναμο. Οι δασμοί μας είναι απάντηση στους δικούς του 270% στα γαλακτοκομικά προϊόντα», έγραψε ο Τραμπ στο twitter.

«Οι Καναδοί είμαστε ευγενικοί, είμαστε λογικοί, αλλά δεν θα ανεχτούμε να μας εκφοβίζουν» είπε σε δημοσιογράφους ο Τριντό, ο οικοδεσπότης της διήμερης συνόδου στο Λα Μαλμπέ του Κεμπέκ.

Αντιδρώντας στα tweets του Tραμπ, το γραφείο του Τριντό ανέφερε πως «επικεντρωνόμαστε σε όλα όσα επιτύχαμε εδώ στη σύνοδο. Ο πρωθυπουργός δεν είπε κάτι που δεν είχε πει και στο παρελθόν».

Στο κοινό ανακοινωθέν αναφερόταν πως οι ηγέτες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας, συμφώνησαν στην ανάγκη για «ελεύθερο, δίκαιο και αμοιβαίως επωφελές εμπόριο» και τη σημασία της αντιμετώπισης του προστατευτισμού.

«Αγωνιζόμαστε να μειώσουμε τα εμπόδια των δασμών, τα εμπόδια που δεν είναι δασμοί και τις επιδοτήσεις» αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε χαρακτηρίσει τη σύνοδο επιτυχία πριν τα tweets του Τραμπ, λέγοντας ότι υπήρξε ανακούφιση στη G7 πως αποφεύχθηκε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης για το εμπόριο.

Loader