Αγαπητοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι, λιγάκι προσοχή παρακαλώ

Αγαπητοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι, λιγάκι προσοχή παρακαλώ

Αφορμή για την παράθεση των κάτωθεν σκέψεων, αποτέλεσε ένα σύντομο ρεπορτάζ σε ψεσινό δελτίο ειδήσεων κυπριακού, τηλεοπτικού καναλιού, που για άλλη μια φορά με υπενθύμισε πως όλα όσα θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα πλέον και μετά από τόσες συζητήσεις, δυστυχώς, δεν είναι.

Ως εκ τούτου...

Παρακαλώ πραγματικά, συναδέλφους, όπως είναι λίγο πιο προσεκτικοί στο τι λένε στα ρεπορτάζ τους σε δελτία ειδήσεων! Δεν γίνεται να αποκαλείς όμορφες τις στιγμές σε ζωολογικό κήπο της Κύπρου, δήθεν, επειδή έδωσαν δώρα στα ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ζώα. 

Όχι, δεν ήταν χαρούμενος, ο ταλαιπωρημένος και δυστυχισμένος ελέφαντας επειδή του έδωσαν ενα πακέτο με μήλα για να φάει. Όχι, δεν είναι όμορφες εικόνες αυτές! Εσύ που το λες και μάλιστα το ισχυρίζεσαι δημόσια αυτό, θα ήσουν ευτυχισμένη ή ευτυχισμένος αν σε έκλειναν μέσα σε μια φυλακή για όλη σου τη ζωή, χωρίς να έχεις φταίξει πουθενά, αλλά σου χάριζαν ένα κιβώτιο με τις αγαπημένες σου λιχουδιές για τα Χριστούγεννα; Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το θέσω. 

Όμορφες εικόνες θα ήταν εκείνες που θα μας δείχνατε τα ζώα να απελευθερώνονται και ο ζωολογικός κήπος, να κλείνει...ο όποιος ζωολογικός κήπος. 

Αυτά, και ναι, με ενοχλεί ιδιαιτέρως η προβολή και ωραιοποίηση ενός τέτοιου τραγικού στην πραγματικότητα "θεάματος" και θέματος. 

8464987443
Πρόσφατη φωτογραφία από την φωτογράφο Φήμη Χατζηγιάννη σε κήπο στη Λεμεσό. Η καλλιτέχνις θέλησε να αποτυπώσει τη μοναξιά, δυστυχία και μιζέρια των ζώων σε τέτοιους χώρους. *Η φωτογραφία δεν είναι από το ζωολογικό κήπο στον οποίο γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα.

Και να ξεκαθαρίσω πως δεν κάνω επίθεση σε οποιοδήποτε δημοσιογράφο, αλλά στον τρόπο που μεταφέρονται κάποιες "ειδήσεις". Στην τελική, αν παρακολουθούν και παιδιά, ας τους μεταδώσουμε τα ορθά μηνύματα που μέσα τους φέρουν την αλήθεια πίσω από τα φαινομενικά "αθώα" και "όμορφα".

Επειδή η άποψή αυτή αναρτήθηκε και σε προσωπικό "τοίχο" σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λήφθηκε το πιο κάτω μήνυμα από τον Πρόεδρο του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκο Κυριάκου, το οποίο θεωρήθηκε χρήσιμο όπως προστεθεί στο κλείσιμο αυτού του κειμένου. 

Ακολουθεί αυτούσιο το μήνυμα:

"Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου διαχρονικά ήταν και είναι ενάντια στους ζωολογικούς κήπους και ενάντια στον εγκλεισμό αθώων ζώων μέσα σε κούγκρινα και άχαρα κλουβιά με ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ γι΄αυτό οι δημοσιογράφοι, ας μην διαφημίζουν αυτή την μιζέρια και ας μην διαμορφώνουν πλάνα ευτυχίας τα οποία πόρρω απέχουν απο την πραγματικότητα. Λέμε πάντα όχι στα κλουβιά και είναι καιρός να αναλογιστούμε τι επιτέλους κάνουμε και εάν τελικά για την δική μας ψυχαγωγία ενθαρρύνουμε την συνέχιση τέτοιων εγκαταστάσεων όπου τα ζώα είναι εκεί ως ζωντανά εκθέματα μόνο και μόνο για να μας ψυχαγωγούν;".

Loader