Βρήκαμε 8 +1 εκδρομικούς χώρους για το πικνίκ της Καθαράς Δευτέρας

Βρήκαμε 8 +1 εκδρομικούς χώρους για το πικνίκ της Καθαράς Δευτέρας

Ετοιμάστε το καλάθι σας, πάρτε τον χαρταετό σας και φύγαμε για εκδρομή!

Η μέρα της Καθαράς Δευτέρας είναι ταυτισμένη με τη φύση, το “πράσινο” τραπέζι και το πέταγμα του χαρταετού. Τις περισσότερες φορές επιλέγουμε μια έξοδο σε μια ταβέρνα για τη γιορτή, αλλά η κλασική “τιμητική” της μέρας ανήκει στις πεδιάδες και στα παιδιά που ανυπομονούν να πετάξουν τον χαρταετό τους. Βρήκαμε μερικούς εκδρομικούς χώρους που θα σας προσφέρουν την άνεση του “ψησίματος” και του πικνίκ, αλλά και την εξόρμηση στη φύση.

1. Αγια Παρασκευή - Λεμεσός

Τα ψηλά ολοπράσινα δέντρα που σκιάζουν τον χώρο σε συνδυασμό με το καφέ χρώμα του τοπίου, έχουν ως αποτέλεσμα να σου προσφέρουν μια αίσθηση γαλήνης και χαλάρωσης.

Αν αναζητάτε ένα μέρος που είναι ιδανικό για παιχνίδια, πικ νικ και ηρεμία, ο εκδρομικός χώρος της Αγίας Παρασκευής είναι η απάντηση που ψάχνετε. Βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα από το Καλό Χωριό Λεμεσού. 

2. Αρκολαχανιά - Μέσα Ποταμός - Λεμεσός

Ο εκδρομικός χώρος Αρκολαχανιά είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος, 7 χιλιόμετρα από τον Σαιτά και είναι ιδανικός για να περάσετε τη μέρα σας μέσα στη φύση και τους ήχους της, με μπόλικο καθαρό αέρα του βουνού. Όσοι αγαπούν τις εξερευνήσεις  και δεν θέλουν να αρκεστούν μόνο στον οργανωμένο εκδρομικό χώρο, μπορούν να επισκεφθούν τον καταρράκτη του Μέσα Ποταμού, ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά ακριβώς από τον εκδρομικό χώρο.

3. Ξυλιάτος - Λευκωσία

Ο εκδρομικός χώρος του φράχτη του Ξυλιάτου βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία. Ο χώρος βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία, μέσα στο δάσος “Αδελφοί” και είναι αρκετά μεγάλος, διαθέτοντας αρκετές “ψησταριές”, οι οποίες είναι στεγασμένες, τραπεζάκια και παιδότοπο! Μάλιστα πρόσφατα έχουν προστεθεί τραπεζάκια ΑΜΕΑ και εγκαταστάσεις για εύκολη πρόσβαση.

4. Μάντρα του Καμπιού - Λευκωσία

Ο εκδρομικός χώρος “Μάντρα του Καμπιού” βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί από το χωριό Καπέδες προς το μοναστήρι του Μαχαιρά, με απόσταση 5 χιλιόμετρα από το μοναστήρι. Ο χώρος θεωρείται ένας από τους πιο μεγάλους εκδρομικούς, αφού μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1600 εκδρομείς. Διαθέτει όλες τις εγκαταστάσεις και έχει επίσης διαμορφωμένα μονοπάτια κατάλληλα για ΑΜΕΑ. Η θέα είναι πανέμορφη, αφού πλαισιώνεται από ένα καταπράσινο τοπίο και επίσης ο χώρος διαθέτει παιδότοπο. 

5. Δελίκηπος - Λάρνακα

Ο εκδρομικός χώρος του Δελίκηπου, αν και μικρός είναι πανέμορφος με όλες τις ανέσεις ενός εκδρομικού χώρου. Βρίσκεται δίπλα από το χωριό του Κόρνου, περιοχές που ως γνωστόν είναι καταπράσινες! Ο χώρος διαθέτει παιδική χαρά, τραπέζια, τόπους για άναμμα φωτιάς και μπόλικα χωράφια για τρέξιμο και χαρταετό! 

6. Ορόκλινη - Λάρνακα

Στο χωρίο της Ορόκλινης πάνω στην κορυφή του λόφου “Αροδάφνη” υπάρχει ένας εκδρομικος χώρος δίπλα από την ακτή. Ο χώρος μπορεί να είναι μικρός, αλλά το τοπίο που τον πλαισιώνει είναι πανέμορφο. Το πέταγμα του χαρταετού θεωρείται ιδανικό στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού ο  αέρας της θάλασσας διευκολύνει αρκετά τη διαδικασία. 

 

7. Τίμη - Πάφος 

Ο εκδρομικός χώρος της Τίμης βρίσκεται 1 χιλιόμετρο από το αεροδρόμιο της Πάφου. Βρίσκεται σε ένα δασύλλιο από ευκαλύπτους και συνδυάζει όμορφα το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των δέντρων. 

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως αρκετά μεγάλος εκδρομικός χώρος και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 800 άτομα. Αν και υπάρχουν τραπέζια, το μεγάλο γρασίδι στο χώρο μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε εντελώς την εμπειρία του “πικνίκ”! 

8. Πέγεια - Πάφος

Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από την Πέγεια κι είναι μέσα στο δάσος της Πυκνής. Η τοποθεσία προσφέρει μια ανεπανάληπτη θέα, αφού ο χώρος περικυκλώνεται από πανύψηλα πεύκα. Αν αποφασίσετε να εξερευνήσετε την περιοχή, στην κορυφή του βουνού είναι ορατή η παραλία της Λάρας, τον κόλπο των Κοραλλίων, ακόμα και τον φάρο της Πάφου!

9. Άγιος Αντώνιος - Σωτήρα - Αμμόχωστος 

Ο εκδρομικός χώρος Άγιος Αντώνιος βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από το χωριό Σωτήρα. Είναι αρκετά μικρός, αλλά διαθέτει τραπέζια, ειδικό χώρο για άναμμα φωτιάς και πόσιμο νερό. Αρκετοί κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου επιλέγουν το συγκεκριμένο χώρο για το “κόψιμο της μούττης”! 

εκδρομικος χωρος

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader