10+1 στέκια για οφτό κλέφτικο σπέσιαλ αλλά στο χωριό!

10+1 στέκια για οφτό κλέφτικο σπέσιαλ αλλά στο χωριό!

Βγαίνουμε εκτός αστικού κέντρου και απαλαμβάνουμε το αγαπημένο πιάτο του καλοκαιριού

Το οφτό κλέφτικο κάθε καλοκαίρι έχει την τιμητική του στην Κύπρο. Αυτή την περίοδο που όλοι λόγο πολύ είμαστε πιο χαλαροί βγαίνουμε εκτός πόλης και επισκεπτόμαστε όμορφα μαγαζιά που φτιάχνον πεντανόστιμο οφτό-λουκούμι.

Άγιος Αμβρόσιος (Λέφος), Κοφίνου

Ένα δημοφιλές στέκι για κλέφτικο, από τα νοστιμότερα της Κύπρου που βρίσκεται εκτός πόλης. Η κυρία Πιστού, μητέρα της αγαπημένη μας Χρύσως Λέφου, φτιάχνει εδώ και δεκαετίες πεντανόστιμο οφτό από κατσίκι και πρόβατο σε ξυλόφουρνο κουβαλώντας την τέχνη της από το χωριό της τον κατεχόμενο Άγιο Αμβρόσιο. Το οφτό εκεί σερβίρεται με πατάτες, πλιγούρι, ντομάτα, αγγουράκι, ψωμί και κρεμμύδι. Φύλαξε την όρεξη σου για τα πουρέκια της αναρής στο τέλος. 

Δευτέρα-Κυριακή 12:00-00:00, Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ’, Κοφίνου, Λάρνακα. Τηλ.: 24323124.

Ταμπλιός, Αθηένου

Ένα αγαπημένο στέκι που το χαρακτηρίζει η απλότητα μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Λευκωσία. Πρόκειται για μία αυθεντική κυπριακή ταβέρνα που σερβίρει μεζέ αλλά και εξαιρετικό οφτό κλέφτικο, σε πήλινο ταψί με πατάτες. Το γαλακτομπούρεκο στο τέλος είναι ένα από τα νοστιμότερα που δοκιμάσαμε.  

Δευτέρα-Κυριακή 12:30-15:00, 19:00-00:00, Αρχ. Μακαρίου Γ’ 9, Αθηένου. Τηλ.:24522326. 

Μουσικός, Σωτήρα

Μία από τις πιο όμορφες αυλές της περιοχής σε περιμένει στη Σωτήρα Αμμοχώστου με την εντυπωσιακή κληματαριά. Η ταβέρνα Μουσικός στεγάζεται σε ένα αυθεντικό, κυπριακό αγροτόσπιτο με τις χαρακτηριστικές καμάρες στη βεράντα του και την κλειστή εσωτερική του αυλή. Σερβίρει ένα πλουσιότατο μεζέ, από τους πιο νόστιμους του νησιού με σήμα κατατεθέν του το ολόκληρο, ζεστό-ζεστό κυπριακό χαλλούμι της ώρας. Εδώ θα φας υπέροχο οφτό, ζουμερο σουβλάκι, καλοφτιαγμένη σεφταλιά, πιάτα με εποχιακά υλικά όπως κολοκυθάκια με τα αβγά. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από το τραπέζι το προϊόν της Σωτήρας, το κολοκάσι. 

Δευτέρα-Κυριακή 18:30-22:30, Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα. Τηλ:. 23828833.

Το Πλουμί, Σωτήρα 

Μία ακόμα διαχρονική ταβέρνα της Σωτήρα Αμμοχώστου με ένα χώρο που μας ταξιδεύει πίσω στην αγροτική Κύπρο με τα σπίτια ων εσωτερικών αυλών και των καμάρων. Το Πλουμί διατηρεί αυτή την παραδοσιακή αρχιτεκτονική στον όμορφο και γραφικό χώρο του. Εδώ θα φας πλούσιο κυπριακό μεζέ αλλά και οφτό κλέφτικο με πατάτες ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο το μαγαζί προσφέρει ζωντανή μουσική για να διασκεδάση τους πελάτες του. 

Δευτέρα-Κυριακή 18:00-23:00, Φώτη Πίττα, Σωτήρα. Τηλ.: 99658333.

Παπάς, Φρέναρος 

Ένα οικογενειακό εστιατόριο στην είσοδο του χωριού Φρέναρος. Το συγκεκριμένο εστιατόριο φημίζεται αυτή την εποχή για το νοστιμότατο οφτό κλέφτικο που ψήνει πίσω στους φούρνους στην αυλή του με ποιοτικό κρέας της περιοχής. Το κλέφτικό του Παπά ψήνεται σε ταψί στον φούρνο για ώρες με πατατούλες που γίνονται λουκούμι. Σερβίρεται με σαλάτα, ελιές τσακιστές, ξυδάτα και φυσικά παγωμένη μπίρα. 

Δευτέρα-Κυριακή 12:00-23:00, Φώτη Πίττα 56, Φρέναρος.

Κωσταρής, Δερύνεια 

Το μαγαζί με, ίσως, το πιο νόστιμο οφτό της Κύπρου που αν δεν το έχεις δοκιμάσει πρέπει να το κάνεις. Το οφτό του Κωσταρή σερβίρεται με πατάτες λουκούμι, κρεμμύδι, λεμόνι και ψωμί. Στο μενού θα βρεις και πιάτα κρεατικών σχάρας αλλά και θαλασσινά. 

Δευτέρα-Κυριακή 12:00-16:00 & 18:00-23:00, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 72, Δερύνεια.

The Royal Goat Farm, Παλιομέτοχο 

Σε ένα μοναδικό περιβάλλον, το αγρόκτημα, βρίσκεται ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Λευκωσίας, σε μια πεδιάδα της περιοχής Παλιομετόχου. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι μοναδικός για κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά αφού διαθέτει φάρμα με ζώα και σερβίρει brunch τα σαββατοκύριακά. Κάθε Πέμπτη όμως στον ξυλόφουρνο της φάρμας ψήνουν νόστιμο οφτό κλέφτικο συρτό που σερβίρεται με πατάτες, πουργούρι, γιαούρτι και καππάρη. 

Για κρατήσεις: 99653957. 

Πορφύριος, Περιστερώνα

Το δημοφιλές μαγαζί του Πορφύριου στην Περιστερώνα βάζει στο φουρνί του για ώρες ψησίματος το δικό του κρέας από το διπλανό κρεοπωλείο του. Ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά για κλέφτικο στην Κύπρο που έχει την ιδιαιτερότητα να ψήνεται σε κεραμίδια, συρτό και δεμένο με σχοινί. Το φαγητό εδώ είναι ολόκληρη μυσταγωγία, σχεδόν χωρίς μαχαιροπίρουνα. Τρίτη και Πέμπτη, 19:00-23:00, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 2, Περιστερώνα. Τηλ.: 99625690.

Η ταβέρνα του Θεοδόση, Δευτερά

Το μαγαζί του Θεοδόση στη Δευτερά στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο κτίσμα και φτιάχνει οφτό για σχεδόν ένα αιώνα. Η εσωτερική του αυλή θα σε φιλέψει νόστιμα πιάτα και το κλέφτικο που ψήνεται για ώρες στους φούρνους της αυλής του. Η Ταβέρνα του Θεοδόση φτιάχνει το οφτό της, με την τεχνοτροπία του συρτού, δηλαδή του κατσικίσιου κρέατος κομμένου σε μερίδες οι οποίες δένονται με σπάγκο ώστε να γνωρίζει ο ψήστης την ακριβή ατομική μερίδα και να πιάνονται εύκολα με το χέρι. Δευτέρα-Σάββατο 18:00-23:00, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 36, Πάνω Δευτερά, Λευκωσία. Τηλ.: 22621537.

Το Σπήλαιο, Δευτερά

Άλλο ένα δυνατό στέκι για κλέφτικο αλλά και μεζέδες. Εδώ θα φας καλοψημένο οφτό που σερβίρεται με υπέροχες πατάτες φούρνου, πλιγούρι και μακαρόνια του φούρνου. Η εξωτερική του αυλή με τα ελαιόδεντρα θα σου προσφέρει ένα όμορφο χορταστικό βράδυ.  

Δευτέρα-Κυριακή 17:00 – 00:00, Αναστάση Λεβέντη 2Α, Δευτερά, Λευκωσία. Τηλ.: 22622024.  

Κλατσίμπαμπας, Τσέρι

Εκεί, στην καταπράσινη αυλή του θα φας πολύ καλό κλέφτικο σε ένα μαγαζί ταυτισμένο με το αγαπημένο πιάτο του καλοκαιριού. Εδώ, το κρέας δένεται με σπάγκο και ψήνεται σε φούρνους-πιθάρια, πάνω σε κεραμίδι. Τρίτη  και Παρασκευή 20:00-24:00, Κώστα Μισιαούλη 45, Τσέρι. Τηλ.: 22371852.  

Loader