10 προορισμοί εκτός Κύπρου αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε αυτό το Πάσχα

10 προορισμοί εκτός Κύπρου αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε αυτό το Πάσχα

Εμείς κάναμε τη δουλειά εσείς μένει να κλείσετε τα εισιτήρια

Το Πάσχα είναι μία από τις πιο αγαπητές διακοπές του χρόνου, καθώς σηματοδοτεί την άφιξη της άνοιξης και την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Μπορεί να είναι μια θρησκευτική γιορτή, ωστόσο είναι μεγάλο το ποσοστό ανθρώπων που επιθυμούν εκείνο το διάστημα να εκμεταλλευτούν τις διακοπές τους ταξιδεύοντας στο εξωτερικό.

Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές πόλεις που είναι ιδανικές για το Πάσχα, παρόλο που στις περισσότερες δεν γιορτάζουν το Πάσχα τις ίδιες ημέρες με εμάς -φέτος οι Καθολικοί θα το γιορτάσουν μία εβδομάδα νωρίτερα από τους Ορθόδοξους. 

Δεδομένου ότι το Πάσχα είναι η αρχή της σεζόν οι πόλεις δεν πλημμυρίζουν από κόσμο και οι τιμές των εισιτηρίων είναι ακόμα προσιτές. Η Skyscanner θα σας βοηθήσει να βρείτε τις πόλεις με τα φθηνότερα εισιτήρια για το Πάσχα του 2024.

Μέσα από προσωπικές εμπειρίες και μια εκτεταμένη μελέτη, παρουσιάζονται οι καλύτεροι προορισμοί για το Πάσχα στην Ευρώπη.

1. Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ αποτελεί μια κλασική επιλογή για ταξίδι στο εξωτερικό, αφού εκτός από μια πανέμορφη πόλη με κανάλια και όμορφα κτήρια έχει μια καλή προσφορά αξιοθέατων, μουσείων και δραστηριοτήτων. Το Πάσχα στο Άμστερνταμ είναι η ιδανική εποχή, καθώς η άνοιξη ζωντανεύει την πόλη και τα πλήθη ξεχύνονται στα πάρκα για να απολαύσουν τον ήλιο. Ακόμα και 3 μέρες είναι ιδανικές για να κάνετε και να δείτε πολλά πράγματα.

Πληθώρα αξιοθέατων, όπως το Βασιλικό Ανάκτορο, το Μουσείο Βαν Γκογκ, τα Μουσεία της Πόλης (Museumplein), το Rijksmuseum, το Σπίτι της Άννας Φρανκ, ο Νέος Ναός (De Nieuwe Kerk), η Αγορά Λουλουδιών (Bloemenmarkt), η Red Light District κ.α. σας περιμένουν να τα επισκεφθείτε. Εκτός από αξιοθέατα μπορείτε να κάνετε κρουαζιέρα στα κανάλια, να χαλαρώσετε σε ένα πάρκο ή να νοικιάσετε ποδήλατο και να εξερευνήσετε την πόλη.

Το Άμστερνταμ έχει μια τεράστια προσφορά από εστιατόρια, καφέ, μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά για να διασκεδάσετε από το πρωί μέχρι βράδυ. Η πόλη σφύζει από ζωή και θα βρείτε εξαιρετικές περιοχές με μεγάλη γκάμα καταλυμάτων, από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι φθηνούς ξενώνες και hostel.

 

Amsterdam | History, Population, Map, Climate, & Facts | Britannica

2. Φλωρεντία

Η Φλωρεντία είναι η πρωτεύουσα της Τοσκάνης και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας. Επιλέγεται κυρίως ως ρομαντικός προορισμός, αλλά το ταξίδι στη Φλωρεντία είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις διακοπές του Πάσχα.

Η πόλη είναι ένα αριστούργημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής με μεγάλο αριθμό αξιοθέατων. Επισκεφθείτε την Galleria degli Uffizi, τον Καθεδρικό Ναό Duomo di Firenze, περπατήστε στη γέφυρα Ponte Vecchio, εξερευνήστε τη Galleria dell’Accademia που στεγάζει το άγαλμα του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, δείτε τους Κήπους Boboli και το Παλάτι Πίτι και κάντε μια ξενάγηση στο Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη.

Η Φλωρεντία φιλοξενεί πλήθος φοιτητών, γεγονός που δίνει στην πόλη έναν έντονο χαρακτήρα που συνοδεύεται από μια δραστήρια νυχτερινή ζωή, με μπαρ, καφέ και εστιατόρια. Επιλέξτε να μείνετε κοντά στην Piazza della Signoria και την Piazza del Duomo, καθώς είναι οι πιο κεντρικές περιοχές κοντά στα αξιοθέατα.

tourismmedia.italia.it/is/image/mitur/202104011736...

3. Παρίσι

Το Παρίσι, η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες το καλοκαίρι, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις που χαρακτηρίζεται από ένα κομψό στυλ και έναν πολιτισμό βγαλμένο από άλλη εποχή. Η άνοιξη είναι μια καλή περίοδος για να κάνετε ένα ταξίδι στο Παρίσι, η πόλη γίνεται ακόμα πιο ρομαντική και οι βόλτες γίνονται απολαυστικές. 

Ανεβείτε στον Πύργο του Άιφελ, περπατήστε στα Ηλύσια Πεδία (Avenue des Champs-Élysées) και δείτε την διάσημη Αψίδα του Θριάμβου, επισκεφθείτε το Μουσείο του Λούβρου και το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, θαυμάστε την Παναγία των Παρισίων (Notre Dame, κάντε βόλτα στην Καρτιέ Λατέν, επισκεφθείτε το Πάνθεον και κάντε μια κρουαζιέρα στον Σηκουάνα.

Το Παρίσι είναι μια μαγευτική πόλη, με πληθώρα πραγμάτων να δείτε και να κάνετε και παρόλο που είναι μια σχετικά ακριβή πόλη, έχει μερικά δωρεάν αξιοθέατα που μπορείτε να θαυμάσετε. Υπάρχει μια τεράστια επιλογή καταλυμάτων όλων των ειδών, ξενοδοχεία, δωμάτια, airbnb και hostel και πολλές επιλογές για να φάτε και να διασκεδάσετε. 

Best things to do in Paris 2024 | Attractions & activities

4. Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη είναι μια παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας, που αποτελεί την πρωτεύουσα της αυτοδιοικούμενης περιφέρειας της Καταλονίας. Είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία που προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών για να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική και την τέχνη της, αλλά και για να ζήσουν την ποιότητα ζωής της.

Στη Βαρκελώνη θα δείτε μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μέσα από τη Βασιλική της Sagrada Familia και πολλά άλλα κτήρια, όπως το Casa Milà που σχεδίασε ο Γκαουντί. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην πόλη και να κατευθυνθείτε προς την αγορά La Boqueria, να περπατήσετε στη La Rambla, να ανεβείτε στο λόφο Turó de la Rovira, να γευτείτε τις τοπικές γεύσεις, να κάνετε βόλτα στην παραλία, να επισκεφθείτε το πάρκο Güell και να κάνετε ξενάγηση στο Μουσείο του Πικάσο.

Τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε στη Βαρκελώνη δεν τελειώνουν ποτέ. Είναι μια ζωντανή πόλη και ειδικά το Πάσχα είναι μια υπέροχη εποχή για να την επισκεφθείτε. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές από εστιατόρια, καφέ και μπαρ και είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσετε. Επιλέξτε να μείνετε κοντά στην Playa Catalunya που είναι η πιο κεντρική περιοχή της Βαρκελώνης ή στο El Born αν ταξιδεύετε με παιδιά.

15 Best Things to Do in Barcelona - What is Barcelona Most Famous For? – Go  Guides

5. Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι μια από τις πιο ζωντανές πόλεις καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, το Πάσχα και η άνοιξη είναι μια θαυμάσια περίοδος για να το επισκεφθείτε. Στο Βερολίνο εκτός από πολλά μουσεία και αξιοθέατα, μπορείτε να διασκεδάσετε σε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά και πάρτι της Ευρώπης.

Τις νύχτες σας θα τις περνάτε στα μπαρ διασκεδάζοντας, ενώ την ημέρα θα πρέπει να εξερευνήσετε την πόλη. Τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε στο Βερολίνο δεν έχουν τελειωμό, ωστόσο στον εκτενή οδηγό θα βρείτε τα κορυφαία πράγματα για να κάνετε στην πόλη.

Μερικά από αυτά είναι: η επίσκεψη στο γερμανικό κοινοβούλιο Ράιχσταγκ, κρουαζιέρα με πλοίο για να θαυμάσετε τα κορυφαία αξιοθέατα, περιήγηση στο Νησί των Μουσείων για να δείτε όλα τα Μουσεία (Περγάμου, Neues, Bode κ.α.), να φωτογραφηθείτε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, να κάνετε μια ξενάγηση στο Ανάκτορο Σανσουσί, να επισκεφθείτε το Τείχος του Βερολίνου στην East Side Gallerie και να γευτείτε τοπικό φαγητό και μπύρες.

Το Βερολίνο θα σας χαρίσει δραστήριες μέρες και νύχτες και το ταξίδι εκεί θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο. Η πόλη είναι τεράστια και έχει μια εξαιρετική προσφορά καταλυμάτων (ξενοδοχεία, δωμάτια, hostel) για όλα τα γούστα και τα μπάτζετ.

 

cdn.britannica.com/49/179449-138-9F4EC401/Overview...

6. Ντουμπρόβνικ

Το Ντουμπρόβνικ είναι το “Μαργαριτάρι της Αδριατικής” και αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς για το Πάσχα με παιδιά. Το κλίμα στην πόλη είναι ζεστό ακόμα και την άνοιξη και ίσως είναι εφικτό να κολυμπήσετε και στη θάλασσα.

Είναι μια ήσυχη αλλά πανέμορφη πόλη της Κροατίας, στην οποία μπορείτε να μπείτε από την πύλη Pile Gate στην Παλιά Πόλη και να περπατήσετε στα τείχη του 13ου αιώνα, να επισκεφθείτε το μοναστήρι των Φραγκισκανών και το Παλάτι του Ρέκτορα (Knezev Dvor), να κάνετε καγιάκ, να επισκεφθείτε το Ναυτικό Μουσείο και φυσικά να κάνετε βόλτα ή να κολυμπήσετε στις παραλίες.

Αν αναζητάτε νυχτερινή ζωή θα τη βρείτε στην Παλιά Πόλη, η οποία διαθέτει υπέροχα εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ. Για διαμονή αναζητήστε γύρω από την Παλιά Πόλη και την Pile Gate, καθώς είναι τα πιο κεντρικά μέρη.

 

Dubrovnik, Croatia 2024: All You Need to Know Before You Go - Tripadvisor

7. Μάλτα

Η Μάλτα παρόλο που είναι ένα πολύ μικρό νησί-κράτος, έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Υπάρχει μια μεγάλη προσφορά πραγμάτων για να δείτε και πολλές δραστηριότητες να κάνετε, τόσο στη Βαλέτα την πρωτεύουσα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές. Είναι ένας κορυφαίος προορισμός για το Πάσχα, καθώς έχει μεσογειακό κλίμα και ο καιρός είναι ευνοϊκός για βόλτες και εξερεύνηση του νησιού.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι μια περιήγηση στη Βαλέτα για να δείτε τα αξιοθέατα της πόλης, έπειτα μπορείτε να επισκεφθείτε τη Μεδίνα, την οχυρωμένη πόλη, να κάνετε κρουαζιέρα στο Γκόζο και στο Κομίνο, να κάνετε βόλτα στους κήπους Barrakka και να επισκεφθείτε τις κορυφαίες παραλίες του νησιού, όπως η Blue Lagoon.

Η Μάλτα είναι ένας υπέροχος προορισμός είτε ταξιδεύετε με παρέα είτε την οικογένεια και τα παιδιά και λόγω μικρού μεγέθους αρκούν και μόνο λίγες μέρες για να την εξερευνήσετε. Επιλέξτε να μείνετε στη Βαλέτα για να είστε κοντά στα αξιοθέατα, τη Σλιέμα που είναι μια εμπορική περιοχή ή το St. Julian’s αν αναζητάτε νυχτερινή ζωή.

www.telegraph.co.uk/content/dam/Travel/Destination...

8. Πράγα

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας και η ομορφιά της είναι ασυναγώνιστη. Θα σας εντυπωσιάσει με την αναγεννησιακή και γοτθική της αρχιτεκτονική, τις εκκλησίες και την ιστορική Παλιά πόλη. Επισκεφθείτε την Πράγα το Πάσχα, που ο καιρός έχει γλυκάνει και η πόλη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε στην Πράγα είναι να εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη και την ιστορική πλατεία της. Μετά μπορείτε να επισκεφθείτε τα υπόλοιπα αξιοθέατα, όπως το Αστρονομικό Ρολόι που βρίσκεται στο Παλιό Δημαρχείο, να διασχίσετε τη Γέφυρα του Καρόλου, να περπατήσετε ως την Εβραϊκή Συνοικία (Γιόζεφοβ), να επισκεφθείτε το Κάστρο της Πράγας μέσα στο οποίο βρίσκεται ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου, η Βασιλική του Αγίου Γεωργίου και το Χρυσό Σοκάκι και φυσικά να γευτείτε τις τοπικές μπύρες.

Οι επιλογές για να μείνετε στην Πράγα είναι πολλές και υπάρχει μια εξαιρετική καλή επιλογή καταλυμάτων σε όλες τις περιοχές. Ωστόσο, θα σας πρότεινα να μείνετε στην Παλιά Πόλη (Stare Mesto ή στη Μικρή Πόλη (Mala Strana) αν ταξιδεύετε μαζί με παιδιά.

 

Things to do in Prague | Gray Line World Wide

9. Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι μια πόλη με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αξιοθέατα και έντονη νυχτερινή ζωή. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας εκτός από μια μια όμορφη πόλη, αποτελεί έναν από τους πιο φθηνούς προορισμούς για το Πάσχα. Η ζωή στη Βουδαπέστη είναι πολύ οικονομική συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις.

Μόλις φτάσετε στη Βουδαπέστη κατευθυνθείτε προς το Ουγγρικό Κοινοβούλιο, το οποίο χρονολογείται από το 1902 και είναι το μεγαλύτερο κτήριο στη χώρα. Επισκεφθείτε το Κάστρο της Βούδας που στεγάζει την Εθνική Πινακοθήκη και κάντε μια κρουαζιέρα στο Δούναβη. Περπατήστε στις όχθες του Δούναβη και δείτε το διάσημο έργο με τα χάλκινα παπούτσια. Θαυμάστε την εκκλησία του Ματθαίου (Matthias Church) με την πολύχρωμη οροφή και τις 7 καμπάνες και περιηγηθείτε στην Πλατεία Ηρώων με το Μνημείο της Χιλιετίας (Millennial Memorial).

Στη Βουδαπέστη υπάρχουν πολλές επιλογές καταλυμάτων, από ξενοδοχεία μέχρι hostel, με τιμές πολύ προσιτές ειδικά αν έχετε κάνει κράτηση αρκετό καιρό πριν την άφιξή σας. Το ταξίδι στη Βουδαπέστη θα σας μείνει αξέχαστο!

 

lp-cms-production.imgix.net/2023-03/GettyRF_473481...

10. Ρώμη

Αν και η Ρώμη βρίσκεται τελευταία στη λίστα, αποτελεί τον πιο επισκέψιμο ευρωπαϊκό προορισμό καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, το Πάσχα είναι μια από τις πιο ιδανικές περιόδους να την επισκεφθείτε αφού ο καιρός είναι καλός και η πόλη δεν έχει πλημμυρίσει ακόμα από κόσμο.

Η Ρώμη είναι ένα μέρος με απέραντη ιστορία και αξιοθέατα από τη ρωμαϊκή εποχή και την Καθολική Εκκλησία. Λίγες ημέρες δεν φτάνουν για να προλάβετε να δείτε όλα τα αξιοθέατα, αλλά σίγουρα μπορείτε να δείτε τα κορυφαία.

Το Κολοσσαίο, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τον Παλατίνο Λόφο και το Πάνθεον είναι μερικά από τα πιο σημαντικά στην πόλη. Η μικρή πόλη του Βατικανού που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Ρώμης με την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιστίνα. Περιηγηθείτε στην πόλη για να θαυμάσετε την Φοντάνα ντι Τρέβι, τη Villa Borghese, τις εκκλησίες Santa Maria Maggiore και San Giovanni in Laterano, το Castel Sant’Angelo και τα Ισπανικά Σκαλιά.

Η πόλη είναι γεμάτη θησαυρούς και εκτός από τα αξιοθέατα διαθέτει πολλά εστιατόρια, καφέ, μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά και σίγουρα θα διασκεδάσετε τις νύχτες σας όσο και τις ημέρες σας. Η προσφορά καταλυμάτων είναι άπλετη σε όλη την πόλη, αν και οι κεντρικές περιοχές είναι πιο ακριβές. Αν ταξιδεύετε με παιδιά είναι δεδομένο ότι θα λατρέψουν και αυτά την πόλη.

 

The top 10 things to do in Rome, Italy

Loader