26+1 θεατρικές παραστάσεις για τη νέα σεζόν

26+1 θεατρικές παραστάσεις για τη νέα σεζόν

Τι θα δούμε στις εγχώριες σκηνές μέχρι και το τέλος της χρονιάς

Με πρεμιέρες και αρκετές ενδιαφέρουσες παραστάσεις μπήκε το φθινόπωρο. Κωμωδίες, δράμα και πολλές άλλες επιλογές που έρχονται για να κερδίσουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και να μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές.

«Ο ξεπεσμένος Δερβίσης του Παπαδιαμάντη» για τρεις παραστάσεις στη Λευκωσία - 10-12  Πολυχώρος Συνεργείο

Το Σωματείο Υπόγεια Σκηνή και ο Πολυχώρος Συνεργείο φιλοξενούν την ελληνική ομάδα θεάτρου Πείρα(γ)μα με την παράσταση «Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης», βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. «Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης» αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, λόγω της συμπερίληψης όλων των αυτών των στοιχείων που χαρακτηρίζουν την ιδιότυπη γλώσσα του συγγραφέα. Ο λόγος του Παπαδιαμάντη συνδυάζει την καθαρεύουσα με τη δημοτική γλώσσα, με τρόπους που κανένας άλλος Έλληνας διηγηματογράφος δεν μπόρεσε να αγγίξει. Για αυτό, άλλωστε, και τα κείμενα του Παπαδιαμάντη είναι αδύνατον να μεταφραστούν σε άλλη γλώσσα. Στον «Ξεπεσμένο Δερβίση,» το κυρίως σώμα του κειμένου είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα, ενώ η δημοτική γλώσσα χρησιμοποιείται σε όλους τους διαλόγους, καθώς και σε ορισμένα σημεία μέσα στην ίδια την αφήγηση. Αν θα ήθελε κανείς να προσεγγίσει το κοινωνικο-ιστορικό πλαίσιο στο οποίο ο Παπαδιαμάντης έγραψε τον «Ξεπεσμένο Δερβίση,» θα έπρεπε να λάβει σίγουρα υπ’όψιν ότι το συγκεκριμένο διήγημα δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 1896, περίπου τρεις μήνες πριν την πρώτη σύγχρονη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Ο Παπαδιαμάντης, αφουγκραζόμενος τη μεταβατική περίοδο στην οποία βρισκόταν η Ελλάδα εκείνη την εποχή, προσπαθώντας ανάμεσα σε ετερογενείς δυνάμεις να συγκροτήσει μια πολιτισμική ταυτότητα από τα συντρίμμια του Αρχαίου παρελθόντος της, την οθωμανική επίδραση και το βλέμμα της Δύσης, τοποθετεί στο διήγημά του έναν περιπλανώμενο δερβίση. Εμφανίζοντας ανάμεσα στα «βαρέα τείχη» και στους «ογκώδεις κίονες του Θησείου» έναν ανέστιο ξένο, μια αινιγματική  φιγούρα που παίζει το νάι και σκορπά μυστηριώδεις μελωδίες στην Αθήνα, την εποχή που αρχίζει να σκάβεται ο υπόγειος σιδηρόδρομος και οι σαλεπιτζήδες έβγαιναν το χάραμα για να πουλήσουν το σαλέπι τους, ο Παπαδιαμάντης επιθυμεί να αναδείξει το πολυπολιτισμικό τοπίο της περιόδου εκείνης. 

Ο τρόπος που προσεγγίσαμε τη θεατρική απόδοση του διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης,» βασίστηκε κυρίως στην τοποθέτηση σε πρώτο πλάνο της γλώσσας του συγγραφέα, σε μια προσπάθεια να την επαναφέρουμε στο σήμερα, σεβόμενοι τους ιδιωματισμούς, την ατμόσφαιρα και τον ρυθμό στον οποίο μας εισάγει. Για αυτό τον λόγο, αποφασίσαμε να απογυμνώσουμε τον σκηνικό χώρο στα ελάχιστα μέσα, χρησιμοποιώντας φυσικό ήχο στη φωνή και στα μουσικά όργανα.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καρούνης, Δέσποινα Ζαχαροπούλου. Ηθοποιός: Γιάννης Καρούνης. Μουσικοί επί σκηνής: Ελένη Μπαϊλη (νέι), Ευαγγελία Σταύρου (κρουστά), Σχεδιασμός φωτισμού/ενδυμάτων: Δέσποινα Ζαχαροπούλου. 

Ημερομηνίες και ώρες: Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 8:00μμ. Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 7:00μμ

Τιμή εισιτηρίου €12

Η προκράτηση θέσης είναι απαραίτητη: 96740757

«Αχτίδα Φωτός» («Silver Lining») της Sandi Toksvig από το Σατιρικό Θέατρο 

Το Σατιρικό θέατρο συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια δημιουργικής πορείας και καλλιτεχνικής προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου και ανεβάζει στην Κεντρική Σκηνή το συγκινητικό έργο «Αχτίδα Φωτός» («Silver Lining»), της Σάντι Τόκσβικ. Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Νεοκλής Νεοκλέους και πρωταγωνιστούν οι κυρίες Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λένια Σορόκου, Πόπη Αβραάμ, Έρικα Μπεγέτη και Ιωάννα Σιαφκάλη. Ένας Οίκος Ευγηρίας της πόλης Gravesend. Και ενώ η χώρα τελεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω έντονων καιρικών συνθηκών, πέντε ηλικιωμένες γυναίκες και ένα νεαρό κορίτσι που τις φροντίζει, παραμένουν αβοήθητες, ξεχασμένες και εγκλωβισμένες.

Σε μια σκοτεινή και θυελλώδη νύχτα σαν αυτή, μοιράζονται αναμνήσεις, μυστικά, αγωνίες, τα λάθη αλλά και σωστά της ζωής τους. Και όταν συνειδητοποιούν ότι κανένας άλλος δεν πρόκειται να νοιαστεί, αναλαμβάνουν για ακόμα μια φορά την ευθύνη της μοίρας τους και σχεδιάζουν τη δική τους «έξοδο». Το έργο «Αχτίδα Φωτός» δίνει μια γροθιά στο στομάχι για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας, προβάλλοντας μέσα από τη σάτιρα τα κενά του συστήματος μας και την απαξίωση ομάδας ανθρώπων, που για κάποιους ίσως να αποτελούν μονάχα βάρος, παρά πυλώνα της ύπαρξης μας και της κληρονομιάς μας, με αποτέλεσμα να παραγκωνίζονται μέρα με τη μέρα. Έξι υπέροχες γυναίκες που έχουν εγκαταλειφθεί στη μοναξιά και τη θλίψη, αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Μέσα από αναταραχές, εντάσεις, συγκινήσεις,  ανατροπές αλλά και αστείρευτο χιούμορ, χτίζουν μια ουσιαστική σχέση. Μια σχέση που μεγαλώνει λόγω του αδιέξοδου που δημιουργεί η πλημμύρα, και που αντλεί δύναμη από την γνώση του παρελθόντος.Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους. Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λένια Σορόκου, Πόπη Αβραάμ, Έρικα Μπεγέτη, Ιωάννα Σιαφκάλη, Χρυσταλλένια Παπαδημήτρη, Μιχάλης Αναγιωτός

Κάθε Σάββατο στις 8.30μ.μ. και Κυριακή στις 6.30μ.μ. (Μέχρι 17 Δεκεμβρίου)

ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ – Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 8.30μ.μ. Διάρκεια Παράστασης: 110 λεπτά (Και διάλειμμα 15 λεπτών)

ΕΙΣΟΔΟΣ:  €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com 

Πληροφορίες/Εισιτήρια:  ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940 – 22421609 

Ώρες Ταμείου: Τρίτη - Παρασκευή 11.30 - 13.30 και 18.00 - 20.00. Σάββατο: 11.30 - 13.30 και 18.30 - 21.00, Κυριακή 9.30 - 12.30 και 16.30 - 19.00.

"Το τέρας έρχεται" στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ από 12 Νοεμβρίου

Από τότε που η μητέρα του ξεκίνησε τη θεραπεία, ο δεκατριάχρονος Κόνορ Ο’ Μάλλεϋ φοβάται τη νύχτα και τους εφιάλτες της. Σχεδόν κάθε βράδυ, επτά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, τον επισκέπτεται ένα τέρας με τη μορφή ενός ίταμου, ενός αρχαίου δέντρου, για να του διηγηθεί τρεις ιστορίες. Για τον Κόνορ, όμως, ο πραγματικός εφιάλτης εκτυλίσσεται καθημερινά: η μητέρα του δίνει μάχη με τον καρκίνο, η γιαγιά του είναι αρκετά παρεμβατική, ο πατέρας του έχει γίνει ένας ξένος, ενώ ο ίδιος εκφοβίζεται από τους συμμαθητές του. Καθώς χάνεται μέσα στις διηγήσεις του τέρατος, ο Κόνορ συνειδητοποιεί ότι ο πραγματικός του δαίμονας είναι η δική του αλήθεια, μια αλήθεια που βρίσκεται βαθιά μέσα του.  Το συγκλονιστικό νεανικό μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Πάτρικ Νες, το οποίο εκδόθηκε το 2011, διασκευάστηκε για το θέατρο έντεκα χρόνια αργότερα για λογαριασμό του Old Vic Theatre από τους δημιουργούς Σάλι Κούκσον και Άνταμ Πεκ, σε δημιουργική σύμπραξη με τον θίασο. Η Ειρήνη Ανδρέου και ο Γιάννης Καραούλης διαβάζουν με έγνοια το κείμενο για να υλοποιήσουν ένα σκηνικό εγχείρημα που διαπραγματεύεται το πέρασμα από την πραγματικότητα στη φαντασία.

Η δημιουργική ομάδα και οι ηθοποιοί φιλοδοξούν να δώσουν φωνή στο ψυχικό τοπίο του νεαρού ήρωα, όπου κατοικούν ο φόβος, ο θυμός, η θλίψη, η απομόνωση, αλλά και η εγγύτητα, η κατανόηση, η αναγνώριση. Το τέρας έρχεται είναι μια δυνατή ιστορία που συνδυάζει την απλότητα με το βάθος, την οδύνη με την αισιοδοξία. Μια ιστορία που θέτει καίρια, επιτακτικά ερωτήματα, τόσο από την οπτική του εφήβου όσο και απ' αυτήν του ενήλικα, τα οποία συνδέονται με σημαντικά στάδια της ζωής ενός ανθρώπου. Πρωτίστως καταδεικνύει ότι η εφηβεία είναι από μόνη της μια δύσκολη περίοδος και η απώλεια συνιστά συχνά ένα οριακό βίωμα για να μπορέσει ένας έφηβος να το διαχειριστεί. Χρειάζεται, όμως, κάποιος να τον ακούσει, προκειμένου να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει αυτό το συναίσθημα.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Ιάσονας Ασημακόπουλος,

Παραστάσεις για το κοινό

Λευκωσία 

Θέατρο Αποθήκες

Από 12 Νοεμβρίου 2023

κάθε Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις για σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Πληροφορίες / Κρατήσεις: τηλ. 22864330

To τέρας έρχεται έχει εκδοθεί στην Ελληνική γλώσσα από της Εκδόσεις Πατάκη 

«Άσπρο» έρχεται στο Act Theater - 12, 19, 26 Νοεμβρίου

Μια παράσταση ειδικά για παιδιά ηλικίας 12 μηνων μέχρι 5 ετών. Ελάτε στον ξέφωτο κόσμο του Λευκού, όπου όλα είναι φωτεινά και νέα. "Η παράσταση είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά, και μιλάει σε αυτά με έναν διαδραστικό τρόπο που μπορούν να καταλάβουν. Το υποκείμενο μήνυμα είναι ότι η ποικιλομορφία είναι καλή σε έναν άψογο λευκό κόσμο."

"Για πολλά παιδιά, είναι η πρώτη τους εμπειρία στο θέατρο. Ο προγραμματισμός των παιδιών και της οικογένειας είναι πολύ σημαντικός για το πρόγραμμά μας. “

12,19,26 Νοεμβρίου

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

Είμαι η δεσποινής Μαργαρίτα - 13, 14, 20 στο ArtosHouse

ω

Η δεσποινίς Μαργαρίτα δεν θα σας αποκαλύψει ποτέ τι κρύβει ανάμεσα στα σκέλια της. Μου έχει απαγορεύσει ο διευθυντής να γδύνομαι μπροστά σας." Είμαι η Δεσποινίς Μαργαρίτα! Μία ανέραστη, κακότροπη, δύστροπη, συμπλεγματική και υστερική δασκάλα, που θέλει να διαμορφώσει τις ψυχές των μικρών μαθητών της και να τις πλάσει κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση δική της, αλλά και της δύσμορφης κοινωνίας μέσα στην οποία πρόκειται να ζήσουν. Θέλει να τα εκπαιδεύσει στην υπακοή, στην πειθαρχία και στη συμμόρφωση στην εξουσία του χρήματος. Στην αίθουσα διδασκαλίας ξετυλίγει τη διττή της ταυτότητα. Της δασκάλας, μα και της γυναίκας που εξουσιάζει. Πρόκειται για μία αλληγορία πάνω στη δύναμη της εξουσίας, όπως τη συναντάμε στην κοινωνία, στην οικογένεια, στο σχολείο, στην εκκλησία, στο κράτος. Η δεσποινίς Μαργαρίτα, ακροβατεί ανάμεσα στο λογικό και στο παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ένας συγκλονιστικός μονόλογος ο οποίος αποδεικνύεται προφητικός και επίκαιρος. Βασισμένο στο έργο του Ρομπερτο Ατάιντε, η παράσταση Είμαι η Δεσποινίς Μαργαρίτα, σκιαγραφεί με λεπτομέρεια, θεατρική μαστοριά, χιούμορ και φαντασία, τον χαρακτήρα του εξουσιαστή, του εξουσιομανή, του αφελή που έγινε δικτάτορας. Στις 20:30

«Ο μολυβένιος στρατιώτης» ζωντανεύει στη Σκηνή 018 του ΘΟΚ - Σάββατο 11 Νοεμβρίου Λάρνακα, Δημοτικό Θέατρο Γεώργιος  Λυκούργος και κάθε Κυριακή

 

Mε το πολύ γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο μολυβένιος στρατιώτης», σε θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου και σε σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη, σηκώνει αυλαία την Κυριακή 22 Οκτωβρίου η Σκηνή 018 του ΘΟΚ.

Ένας θίασος ταλαντούχων ηθοποιών, φιλοδοξεί να μάς παρασύρει, με γρήγορες εναλλαγές δράσης, ζωηρή κίνηση, φαντασία και άφθονη μουσική, στο επίμονο ταξίδι του μολυβένιου ήρωα προς την αγάπη. 

Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.

Η υπόθεση

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα- έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και δυσκολίες.

Συντελεστές

Διασκευή- Στίχοι τραγουδιών: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη

Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη

Μουσική- Μουσική διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου

Χορογραφία-Κίνηση: Ήβη Χατζηβασιλείου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού-Ειδικές κατασκευές: Στέφανος Νεάρχου

Βοηθός σκηνοθέτριας: Ιωάννα Κεραυνού

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αττώνης, Λουκάς Ζήκος, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Λόντου, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως, Ανδριανή Νεοκλέους, Ανδρέας Παράσχος

Παραστάσεις

Λευκωσία, Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης.  κάθε Κυριακή 10.30π.μ. και Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, 6μ.μ. Λεμεσός, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Σάββατο 4 Νοεμβρίου, 3μ.μ. Πάφος, Μαρκίδειο Θέατρο, Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 3μ.μ. 

Λάρνακα, Δημοτικό Θέατρο Γεώργιος Λυκούργος, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 3μ.μ. Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Λευκωσία: 21.1 (αγγλικά & τουρκικά), 28/1 (ελληνικά)  

Λεμεσός, 4/11 (αγγλικά & τουρκικά)

77772717 thoc.org.cy

«Ο μικρός πρίγκιπας» στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας - 17-19 Νοεμβρίου στο  Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

.

Το διεθνές εκδοτικό φαινόμενο, που έχει πουλήσει 200 εκατομμύρια αντίτυπα, ζωντανεύει στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 80 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, σε ένα μαγικό θεατρικό θέαμα που έχει ήδη συναρπάσει ενήλικα και ανήλικα παιδιά στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι και το Σίδνεϋ.

Ζήστε έναν αστερισμό συναρπαστικών χαρακτήρων και πολύχρωμων κοστουμιών. Απογειωθείτε σε ένα ζωντανό σύμπαν σύγχρονου χορού, μουσικής, προβολών και ακροβατικών. Βυθιστείτε σε μια μοναδικά καινοτόμο διεθνή παραγωγή που θα κατακτήσει την καρδιά σας και θα προκαλέσει τη φαντασία σας.

Παρασκευή 17/11 20:00

Σάββατο 18/11 20:00

Κυριακή 19/11 18:30

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Λούλλες 2: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό - 14, 15 και 16 Νοεμβρίου

Πρόκειται για ένα καινούργιο κυπριακό έργο, σε παραγωγή της Campos Culture and Arts, μια πληθωρική σύνθεση στιγμιοτύπων από τα ‘90s, με μαρτυρίες γκέι αντρών, cringe αρχειακό υλικό, Γιουροβίζιον drag, και στρεβλώσεις της μνήμης. Μέσα από θραύσματα εμπιστευτικών αρχείων, ευάλωτες προσωπικές στιγμές, αλλά και το δημόσιο διάλογο για την ομοφυλοφιλία στα ΜΜΕ της εποχής, το Λούλλες 2 σκιαγραφεί την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Κύπρο πριν από την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Με απολαυστικές αναπαραστάσεις, στρώσεις μνήμης και πειραματικό storyboarding εικόνων, το Λούλλες 2 πραγματεύεται την αναζήτηση της προσωπικής ελευθερίας μέσα από τη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη, τη διασκέδαση και τον έρωτα.  Η δημιουργική/συγγραφική ομάδα, αποτελούμενη από τους Διομήδη Κουφτερό, Ελένη Ιωάννου και Νεκτάριο Θεοδώρου, ανέπτυξε την παράσταση με μεθόδους από το θέατρο επινόησης και τεκμηρίωσης. Οι  μονόλογοι συντάχθηκαν στα κυπριακά, αυτολεξεί, βασισμένοι στις συνεντεύξεις που πήρε η ομάδα από γκέι άντρες. Η διαδικασία δημιουργίας του έργου Λούλλες ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2022, ενώ η πρώτη εκδοχή του παρουσιάστηκε εργαστηριακά, ως θεατρικό αναλόγιο, στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας theYard.residency.23 του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, την περασμένη Άνοιξη. Έκτοτε, εμπλουτίστηκε με νέα κείμενα και αρχειακό υλικό, φτιάχνοντας μια ‘θεατρική καρτ ποστάλ’ από τη δεκαετία του 1990, και αφήνοντας χώρο στους θεατές να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα για τη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων. Το Λούλλες 2 παρουσιάστηκε ήδη στη Λευκωσία στο Wherehaus 612, και στα πλαίσια των Sessions x SPEL, μια σειρά κουήρ δράσεων στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ.  Την παράσταση χορηγεί το Υφυπουργείο Πολιτισμού και στηρίζουν το Αρχείο του ΡΙΚ, η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, τα Sessions x SPEL, και το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ. 

Συντελεστές

Ιδέα - Σκηνοθεσία: Διομήδης Κουφτερός

Σκηνογραφία: Ελένη Ιωάννου

Επί σκηνής: Νεκτάριος Θεοδώρου

Προβολές: Χαράλαμπος Βαρέλιας

Συγγραφή: Διομήδης Κουφτερός, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ελένη Ιωάννου

Παραστάσεις

Στο Ξυδάδικο στη Λεμεσό: 

Τρίτη 14 Νοεμβρίου

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30.

Κρατήσεις

Κρατήσεις απαραίτητες στο 96 52 93 46 (ώρες γραφείου ή SMS) ή στη Google form: εδω

Το «Τιμάριο» του Κώστα Μαννούρη ανεβαίνει στον ιστορικό χώρο των Καμάρων της Λάρνακας - 15 Νοεμβρίου

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ο ιστορικός χώρος των Καμάρων της Λάρνακας -αυτό το υπέροχο μνημείο- θα φιλοξενήσει ένα ανατρεπτικό θεατρικό έργο με θέμα το νερό και την αρχέγονη ανάγκη για επαφή. Την παρουσίαση του κειμένου έχει αναλάβει μια ομάδα διακεκριμένων καλλιτεχνών υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Πέτρου Χαραλάμπους. Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: Δύο στρατιωτικά αποσπάσματα περιφρουρούν τη δική τους πλευρά ενός φημισμένου και εύφορου τιμαρίου, ενός μεγάλου αγρού. Σήμερα θα βρέξει μετά από επτά χρόνια ανομβρίας. Τα στρατεύματα έχουν διαταχθεί να περιοριστούν στους στρατώνες ενόψει της βροχής. Δύο νεαροί στρατιώτες, ένας από κάθε πλευρά, αγνοούν τη διαταγή, θέλοντας να ενδυθούν τη βροχήΜπορεί η βροχή να τους ενώσει; Μπορεί να σβήσει τις διαχωριστικές γραμμές και τις διαταγές των κρατούντων; Μπορεί να φέρει δύο σώματα και δύο στρατεύματα κοντά; 

Συντελεστές: 

Κείμενο: Κώστας Μαννούρης 

Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους

Ερμηνεία: Ιωάννης Αθανασόπουλος, Άθως Αντωνίου

Μουσική: Άντρια Μαρία Κουννά

Φωτογράφηση: Διονύσης Κούτσης

Σχεδιασμός αφίσας: Έφη Τουμαζίδη Κάτσιη

Καμάρες, Λάρνακα (στον χώρο του μνημείου)

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 20:00

Διάρκεια: 30 λεπτά

Είσοδος ελεύθερη

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης «Νερό• η μεγάλη κατάφαση» σε επιμέλεια του Θεοχάρη Καραγιάννη.

Με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας. 

Κατερίνα Λούρα και Ανδρέας Αραούζος συνεργάζονται για πρώτη φορά στο έργο «Φεγγίτης» -  Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία 18,19,25,26 Νοεμβρίου, 3, 10, 13, 16, 17 Δεκεμβρίου

Παγκύπρια Πρώτη στο Θέατρο Δέντρο με το διπλά βραβευμένο έργο του Ντέιβιντ Χέαρ Κατερίνα Λούρα και Ανδρέας Αραούζος συνεργάζονται για πρώτη φορά, σε ένα σύγχρονο love story, μια δραματική ακτινογραφία τού τί αποτελεί μια ισχυρή σχέση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Ντέιβιντ Χέαρ. Ο συγγραφέας δήλωσε ότι θεωρεί το έργο του «Φεγγίτης» ρομαντικό, αλλά με την «ορθή έννοια του ρομαντισμού: ένα έργο για την απεριόριστη δυνητικότητα των ανθρώπων.» Εστιάζει στις διαφορές του ζευγαριού, αλλά ταυτόχρονα – και με ένα υπόγειο τρόπο – μας φανερώνει το πόσο και γιατί μαγνητίζονται ο ένας στον άλλο.

Ο Τομ, επιτυχημένος επιχειρηματίας. Η Κάιρα, δασκάλα μαθηματικών σε ένα φτωχό σχολείο του υπανάπτυκτου ανατολικού Λονδίνου. Υπήρξαν εραστές. Τρία χρόνια μετά το θάνατο της γυναίκας του, έρχονται κοντά – αλλά και αντιμέτωποι – μέσα σε ένα φλεγόμενο συναπάντημα στο παγερό της διαμέρισμα. Σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, το ντουέτο αυτό – ριζοσπαστικά – είναι για τρεις ηθοποιούς, αφού θα δούμε και το γιο του Τομ να παίζει το δικό του ρόλο. Σε κάθε ζευγάρι κάπου υπάρχει ένα καταλύτης. Την Λούρα και τον Αραούζο συνοδεύει ο Σταύρος Χατζαντριάν, στο σκηνικό του Γιώργου Γιάννου, με φωτισμούς του Χρίστου Γωγάκη και μουσική της Κυριακής Ιακωβίδου. Βοηθός σκηνοθέτη η Ναυσικά Απόστρατου.

Παγκύπρια Πρώτη: 18 Νοεμβρίου 2023, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Παραστάσεις: 18,19,25,26 Νοεμβρίου, 3,10,13,16,17 Δεκεμβρίου

Λεμεσός: Θέατρο Ένα Λεμεσού, Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023

Έναρξη παραστάσεων στις 8.30 μμ – Κυριακές στις 7.00 μμ

Εισιτήρια: €15 κανονικό / € 12 μειωμένο*

*Συνταξιούχοι, ηθοποιοί, φοιτητές, μαθητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, μέλη του α.π.κυ. Απαραίτητη η επίδειξη της νόμιμης ταυτότητας στο ταμείο, κατά την είσοδο στο θέατρο

Προπώληση εισιτηρίων: soldouttickets.com.cy και στα καταστήματα STEPHANIS και στο τηλ. 99520835

«Ένας καθρέφτης μιας διχασμένης κοινωνίας». [New York Times]

Βραβείο Λόρενς Ολίβιε «Καλύτερο Έργο»

Υποψηφιότητα ΤΟΝΥ «Καλύτερο Έργο»

Βραβείο The Guardian «Καλύτερου Νέου Έργου»

 "Αναδυομένη" του Γρηγόριου Ξενόπουλου -  20,21,27,28 Νοεμβρίου, 4, 5, 11,12 Δεκεμβρίου  Flea Theatre

Ζάκυνθος, 2020, καραντίνα. 

Τρείς φίλοι, η Άνθη, ο Ανδρέας και ο Αντρέας βρίσκονται στην Ζάκυνθο για μονοήμερη εκδρομή. Εξαιτίας της καραντίνας αναγκάζονται  να διανυκτερεύσουν σε ένα παλιό αρχοντικό. Ενώ η πλήξη και η βαρεμάρα αρχίζουν να τους κυριεύουν, ένας περίεργος «σεισμός» τους φανερώνει το μυθιστόρημα του Γρηγόριου Ξενόπουλου, Αναδυομένη. Με όχημα τη φαντασία τους και την ανάγκη τους για παιχνίδι, οι τρείς τους θα ταξιδέψουν στην Ζάκυνθο του 19ου αιώνα όπου θα συναντήσουν την κοντεσίνα Κλαίλια και τα περίφημα Μεμαρόπουλα, τον Παύλο και τον Ντένη.

Τότε θα ξεκινήσει ένα ανατρεπτικό ταξίδι στον χρόνο γεμάτο ερωτισμό, μυστήριο, πάθη, χιούμορ και παιχνίδι. Πρόκειται για ένα ερωτικό κυνήγι μέσα από το οποίο η Κλαίλια καλείται να επιλέξει τον εκλεκτό ανάμεσα στα δύο αδέλφια. Το περιβόλι με τα λώτα, ο Υψόλιθος και η Αναδυομένη θα αγκαλιάσουν τους ήρωες και άλλοτε μαγεύοντάς τους και άλλοτε παραπλανώντας τους, θα τους φέρουν αντιμέτωπους με τα πιο βαθιά τους ένστικτα και θα τους οδηγήσουν σε ένα επικίνδυνο φινάλε. 

Ταυτότητα παράστασης:

Διασκευή-Δραματουργία- Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κολοκοτρώνης, Σοφία Μαυρομιχάλη

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Σοφία Μαυρομιχάλη 

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Λεμέσιος

Σχεδιασμός φωτισμού: Σάββας Μυλωνάς

Επιμέλεια κίνησης: Λοΐζος Παπαγεωργίου 

Ερμηνεύουν: Άνθη Κάσινου, Αντρέας Κουτσόφτας, Ανδρέας Κούτσουμπας

Παραγωγή HAMM Broductions

Χορηγός Υφυπουργείο Πολιτισμού

Παραστάσεις: 

20,21,27,28 Νοεμβρίου, 4,5,11,12 Δεκεμβρίου 

Flea Theatre

Ώρα έναρξης παράστασης 20:00

Διάρκεια 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια SoldOut Tickets και στα καταστήματα Stephanis

Κρατήσεις/Πληροφορίες 99929374

"Tο Περίσσιο Παιδί" - 21 Νοεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία

Το περίσσιο παιδί είναι μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ενσυνείδητα μια οικογένεια. Εν τω μέσω της συνύπαρξης όπως την ξέρουμε, σε κάθε πιθανή εναρκτήρια συνθήκη μιας σχέσης, δύο ανθρώπων ή πέντε ή δέκα ή εκατό. Από κάθε πιθανή προέλευση κάθε ψυχής και κάθε άγνωστο προορισμό. Μια θεατρική σπουδή στον ορθό λόγο και τη συγκίνηση της πραγματικότητας που μένει συχνά ανείπωτη στη ροή της κανονικής μας ζωής, στις κανονικές μας κοινωνίες, εκεί που πράττουμε τις κανονικές μας συνήθειες, στις κανονικές μας εργασίες, για τις κανονικές μας οικογένειες ή ό,τι κουβαλά κάθε ψυχή.

Με αφορμή το περίσσιο παιδί του Θ. Τριαρίδη. Ένα παραβολικό παραμύθι για ένα ασήμαντο πρόγραμμα ενός υπολογιστή που αποφασίζει να παλέψει -με ρίσκο την ύπαρξή του- και τελικά να θυσιαστεί για να σώσει από τις φλόγες του πόνου και του χαμού ένα φανταστικό πλαστικό παιδί.  Το περίσσιο παιδί μιλά για τα παιδιά που γεννήθηκαν στον πάτο του καζανιού του κόσμου. Τα μαύρα, τα κίτρινα, τα κόκκινα, τα ιβούαρ, τα πολύ χαζά, τα πολύ χοντρά, τα πολύ ψηλά, τα πολύ κοντά, τα ασυνήθιστα, τα διαγώνια, τα αμίλητα, τα επιθετικά, τα ακάλεστα, τα άρρωστα, τα εγκαταλειμμένα, τα πονεμένα, τα ορφανά. Για τα παιδιά που ο κόσμος μας θεωρεί περιττά, περίσσια, άχρηστα. Είτε το φωνάζουμε μες στα πρόσωπά τους είτε το ψιθυρίζουμε στα κρυφά. Για τα εκατομμύρια παιδιά χωρίς οικογένεια, χωρίς χάδι, χωρίς γνώση, χωρίς νερό, χωρίς ευκαιρία στην ανθρώπινη ευτυχία. Το περίσσιο παιδί μιλά για τα παιδιά που όσο εμείς εδώ σε λίγο θα σιγοτραγουδήσουμε το Imagine του John Lenon, εκείνα θα σιγοπεθαίνουν σε κάποια γωνιά κάποιου δρόμου. Για τα παιδιά που θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς.  Το έργο μας δίνει αναφορά στους πανανθρώπινους λόγους. Έτσι που μαθαίνουμε να ζούμε λίγο πιο ελεύθεροι κι ασφαλείς μαζί κάθε μέρα. Το έργο μας μιλά για τη χειροπιαστή ανάγκη, για την αόρατη θυσία, για τον τρυφερό αγώνα, για όσα εξηγούν τα λεξικά στη λέξη αγάπη. Το έργο μας μιλά για τα εγκαταλειμμένα μωρά, για τα διαφορετικά παιδιά, για τους διαχωρισμένους εφήβους, για τους αποκλεισμένους ενήλικες, για τους αποτυχημένους μεσήλικες, για τους άχρηστους υπερήλικες. Σε μια κούρσα για ένα τέλος που μας έμαθαν για σημαντικό. Σε έναν κυλιόμενο διάδρομο που δεν χρειάζεται να είναι.

Και το περίσσιο παιδί είσαι εσύ. 

Κι αν είσαι, είμαι. 

Ο ίδιος ο συγγραφέας, πατέρας πέντε παιδιών -και πολλών ακόμη που βοηθάει σαν δικά του, έχει βιώσει το ταξίδι της συγκλονιστικής περιπέτειας της διακρατικής υιοθεσίας μιας μικρής αγγελικής ψυχής από την υποσαχάρια Αφρική και τα τελευταία χρόνια είναι εμπνευστής και καθοδηγητής για πολλές νέες οικογένειες που τολμούν μια τέτοια ανοίκεια πράξη αγάπης. Μια τέτοια οικογένεια αλληλεγγύης και συγκίνησης προσπαθούμε να δημιουργούμε κι εμείς στη σκηνή και στη ζωή. Σε ένα προσωπικό και συλλογικό πείραμα, σε μια συνθήκη πραγματικότητας. Έτσι που ριζώνουν οι ιδέες και νοτίζουν οι πράξεις. Παντελώς απροετοίμαστοι για μια τέτοια ευθύνη κι όμως πανέτοιμοι από τη γέννα μας, όλοι μαζί, θεατές ερμηνευτές, αρχάριοι, μωροί, στην ασκητική της δημιουργίας μιας φυλής της αγάπης και της αλληλεγγύης. Για τα παιδιά που υποφέρουν. Γύρω και μέσα μας. Σε ένα καλλιτεχνικό έργο που ταξιδεύει σε καλλιτεχνικές σάλες, σε σχολεία, σε αμφιθέατρα, σε φορείς, σε γειτονιές. Κι έχουμε ήδη παίξει από αίθουσα μαθητών λυκείου μέχρι σε ανοιχτό θέατρο σε γαμήλια τελετή.  Όσο υπάρχουμε οι ζωντανοί. 

Σκηνοθεσία: Νικόλας Ανδρουλάκης

Ερμηνεύουν: Αντιγόνη Σταυροπούλου, Νικόλας Ανδρουλάκης

Θ. Τριαρίδης

Τρίτη 21 Νοεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:00. Εισιτήρια: ΕΔΩ 

"Η επιστροφή της γηραιάς κυρίας" - 24 Νοεμβρίου στον ΘΟΚ

.

Σε μια μικρή πόλη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη η αναμενόμενη η άφιξη της Κλαιρ Τσαχανασιάν, η οποία επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο της ύστερα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας, δημιουργεί μεγάλη αναταραχή. Η άλλοτε ευημερούσα πόλη τώρα βυθίζεται στην ανέχεια και στο πρόσωπο της πάμπλουτης Κλαιρ οι κάτοικοι του Γκύλεν βλέπουν το μοναδικό τους σωτήρα. Η ίδια υπόσχεται να τους προσφέρει απεριόριστο πλούτο, υπό έναν και μόνο όρο: τη δολοφονία, από κάποιο μέλος της κοινότητας, του Άλφρεντ Ιλ, του πρώην εραστή της, που την αρνήθηκε και την εγκατέλειψε με ένα παιδί.

Η πρόκληση υποχρεώνει μια ολόκληρη κοινότητα να επιλέξει ανάμεσα στην ηθική και το κέρδος. Χρησιμοποιώντας δεξιοτεχνικά μια σειρά από θεατρικές τεχνικές, με κυρίαρχες τον εξπρεσιονισμό και την μπρεχτική αφήγηση, ο γερμανόφωνος Ελβετός συγγραφέας Φρήντριχ Ντύρενματ γράφει το 1956 μια τραγική κωμωδία για να αναδείξει τις μεγάλες αντιφάσεις της σύγχρονης κοινωνίας και να καταγγείλει την κατάπτωση και τον εξανδραποδισμό της. Το έργο αποτελεί μια αλληγορία για την ήττα της ηθικής στη μάχη της με το χρήμα και δημιουργεί αναπόφευκτους συνειρμούς με τον κόσμο μας σήμερα. Ο Νεόφυτος Ταλιώτης επιστρέφει στον ΘΟΚ για να μοιραστεί με το κοινό τη δική του ανάγνωση πάνω σε αυτό το σπουδαίο, διαχρονικό έργο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην κρατική μας σκηνή το 1988, σε μια εμβληματική παράσταση. Στη φετινή παραγωγή συμπράττουν ο σκηνογράφος Άγγελος Αγγελή, ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης καθώς και ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών, με την Αννίτα Σαντοριναίου και τον Σταύρο Λούρα στους δύο κεντρικούς ρόλους.

Ταυτότητα Παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Νεόφυτος Ταλιώτης

Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Αγγελή

Κίνηση: Αλεξία Νικολάου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάριος Κωνσταντίνου

Παίζουν (αλφαβητικά): Βασίλης Βασιλάκης, Θανάσης Γεωργίου, Μιχάλης Καζάκας, Βαλεντίνος Κόκκινος, Παναγιώτης Κυριάκου,

Κλείτος Κωμοδίκης, Σταύρος Λούρας, Ντίνος Λύρας, Πάνος Μακρής, Νεοκλής Νεοκλέους, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Παρίσης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Αθηνά Σάββα, Αννίτα Σαντοριναίου

Πρεμιέρα 25 Νοεμβρίου 

 

TIFL: θεατρική παράσταση από το ‘’Βήμα σε νέους καλλιτέχνες’’ - Πρεμιέρα 25 Νοεμβρίου μέχρι 24 Δεκεμβρίου Κτηριον 53

 

Open photo

38 άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε μία νησίδα, στη μέση ενός ποταμού που χωρίζει δύο χώρες. Πίσω δεν υπάρχει. Μπρος δεν επιτρέπεται. Και οι μέρες ξεκινούν να κυλούν σαν αιώνες. Και η ζωή παλεύει να μείνει ζωή. Και οι άνθρωποι παλεύουν να μείνουν άνθρωποι. Και το τέρας δίνει τα ρέστα του για να παραμείνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Όλα μπορούν να αλλάξουν ή τουλάχιστον να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αρκεί μια απόφαση των ενόρκων που συγκεντρώνονται από ένα ειδικό διεθνές δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση του εγκλήματος.

Το ‘’TIFL’’, η νέα παραγωγή της θεατρικής πλατφόρμας ‘’Βήμα σε νέους καλλιτέχνες’’ σε συνεργασία με την ομάδα ‘’Θέατρο Ergo’’, βυθίζεται στην τρικυμία της προσφυγικής κρίσης και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να βγάλει και πάλι την ελπίδα και την ανθρωπιά στην επιφάνεια. Η παράσταση απευθύνεται σε εφήβους και σε ενήλικο κοινό. Ταυτότητα παράστασης: • Κείμενο: Βαγγέλης Γέττος • Σκηνοθεσία: Στέλιος Θεοχάρους • Ερμηνεύουν: Ονησίφορος Ονησιφόρου, Δήμητρα Χατζηγιάννη, Κρίστη Χαραλάμπους • Κίνηση: Γεωργία Ανδρέου • Kοστούμια: Μικαέλλα Κάσινου • Σκηνικά: Στέλιος Θεοχάρους • Ηχοτοπίο: Βαγγέλης Γέττος

Παραστάσεις (όλες 18.00): • Σάββατο 25 Νοεμβρίου, • Κυριακή 26 Νοεμβρίου • Σάββατο 2 Δεκεμβρίου • Κυριακή 3 Δεκεμβρίου • Παρακευή 8 Δεκεμβρίου • Σάββατο 9 Δεκεμβρίου • Κυριακή 10 Δεκεμβρίου • Κυριακή 17 Δεκεμβρίου • Σάββατο 23 Δεκεμβρίου • Κυριακή 24 Δεκεμβρίου ΚΤΗΡΙΟΝ 53 (Λεωφόρος Αθήνας 25-27 Χρυσαλινιώτισσα 1017, Λευκωσία) Γενική είσοδος: €12.00 Πληροφορίες: 97 680073 Διάρκεια: 1 ώρα. Υποστήριξη: Υφυπουργείο Πολιτισμού - Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού

"Αυτή η νύχτα μέλι" - 24,25,26 Νοεμβρίου Δημοτικό θέατρο Λατσιών  και 1,2,3,9,10,11,16,17,18,21,22,23 Δεκεμβρίου Δημοτικό θέατρο Λατσιών 

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πεγεια της Παφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής. Θα εχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Η μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα;

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου. Καθοριστικός στην εξέλιξη του έργου θα είναι ο Ρόλος του καμαριέρη (Μιχάλης Σοφοκλέους) υπαλλήλου στο Ξενοδοχείο ο οποίος όντας καταπιεσμένος σύζυγος θα «φορτώσει» τα προβλήματα του δικού του γάμου στο ζευγάρι (Λώρης Λοϊζίδης , Μαρία Μαστρίδου). Η μια ανατροπή θα διαχέεται την άλλη , ενώ στην παρέα θα προστεθεί η καθαρίστρια της σουίτας (Μαρία Παπακώστα) η οποία με τις παρεμβάσεις της θα βάζει φιτιλιές στο ζευγάρι. Τα στοιχεία του έργου συνθέτουν ένα μοναδικό ψηφιδωτό απίστευτου γέλιου , έρωτα, ρομαντισμού και αυθεντικής αγάπης. Μεσα απο το σενάριο ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει μουσικά σε νοσταλγικές εποχές. Τότε που ήταν όλα πιο αθώα , πιο άμεσα και πιο απλά. Το κειμένο και η σκηνοθεσία του έργου φέρουν την σφραγίδα του Λώρη Λοϊζίδη. Πρόκειται για μια σύγχρονη, επίκαιρη και ξεκαρδιστική κωμωδία με στοιχεία που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού.

Πρωταγωνιστούν: Λώρης Λοϊζίδης,Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστριδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 24/11/2023 στο Δημοτικό θέατρο Λατσιών. Η βάση του του έργου θα είναι στην Λευκωσία μέχρι τις 07/01/2024, σε ένα μοτίβο τακτικών παραστάσεων.

Στην συνέχεια το έργο θα περιοδεύσει σε όλες τις πόλεις.

Αναλυτικά :

Λευκωσία 

24,25,26 Νοεμβρίου Δημοτικό θέατρο Λατσιών 

1,2,3,9,10,11,16,17,18,21,22,23 Δεκεμβρίου Δημοτικό θέατρο Λατσιών 

4,5,6,7 Ιανουαρίου Δημοτικό θέατρο Λατσιών 

Λεμεσός: Παττίχειο  Δημοτικό θέατρο 11,12,13,14, και 15 Ιανουαρίου 2024

Λάρνακα: Δημοτικό θέατρο 18,19,20,21 Ιανουαρίου 2024

Πάφος: Μαρκίδειο Δημοτικό θέατρο 25,26,27,28 Ιανουαρίου 2024

Παραλίμνι: Xenion High School 2,3,4 Φεβρουαρίου 2024

Εισητήρια ΕΔΩ 

«Η Αρπαγή του Άη Βασίλη» έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας  - 25 Νοεμβρίου

Λίγο πριν την παραμονή των Χριστουγέννων και ενώ όλα είναι σχεδόν έτοιμα, κάτω από τη γη οι καλικάντζαροι πλησιάζουν πολύ να κόψουν εντελώς τον κορμό του δέντρου που κρατάει τη γη.

Όμως εντελώς ξαφνικά βρίσκουν κάτι που δεν περίμεναν το οποίο θα αλλάξει όλα τους τα σχέδια..Ένας μαγικός καθρέφτης τους ζητά να αρπάξουν τον Άη Βασίλη για να τους δώσει το μαγικό φίλτρο της ομορφιάς..Στο σπίτι του Άη Βασίλη επικρατεί ένας μικρός πανικός διότι ο Άη Βασίλης αισθάνεται λίγο άρρωστος και ο Ρούντολφ και η Αη Βασιλένα φοβούνται πως δεν θα καταφέρει να πάρει τα δώρα στα παιδιά φέτος. Μια σειρά από διάφορα γεγονότα ξετυλίγεται όταν το δέντρο της ζωής ζωντανεύει και δίνει ισχυρά μηνύματα για την εσωτερική ομορφιά της ψυχής μας που αντανακλά στην εξωτερική μας εμφάνιση!!!   Για να δούμε τελικά τι θα γίνει τη φετινή χρονιά!!!!

Για κρατήσεις: 99740393/77770873

Είμαστε έτοιμοι να χαρίσουμε σε εσάς και στα παιδάκια σας μαγικές στιγμές με φοβερά μηνύματα για την διαφορετικότητα και την αποδοχή μέσα από μια χιουμοριστική χριστουγεννιάτικη

Ιστορία . 

Τιμή εισιτηρίου: €10

Στις 25 Νοεμβρίου 

Ο Τριγωνοψαρούλης ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Κύπρο - 25 Νοεμβρίου  Δημοτικό Θέατρο Στρόβολου και 26 Νοεμβρίου Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

O πιο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας κλείνει τα 25 και επιστρέφει με μία φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μαγικές χορογραφίες, εναέρια ακροβατικά, bubble show και πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα σας συναρπάσουν!

Θα καταφέρει ο αγαπημένος μας Τριγωνοψαρούλης παρέα με την κυρία Σουπιά, τον Αστερία και τη Γλώσσα, να νικήσει τον Αχινό και τον Μεγάλο Καρχαρία! Ελάτε μαζί τους σε έναν μαγικό θαλάσσιο κόσμο με σπάνια πλάσματα!

Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια ιστορία για τη φιλία, την αγάπη και τη διαφορετικότητα, από την πένα του δημιουργού του, Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Μια θεατρική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Παραστάσεις 

Λευκωσία:

Σάββατο 25/11, στις 11:30π.μ. και στις 3:00μ.μ. Δημοτικό Θέατρο Στρόβολου

Λεμεσός:

Κυριακή 26/11, στις 11:30π.μ. και στις 3:00μ.μ. Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

ιμή εισιτηρίου: από 13€

Εισιτήρια προπωλούνται: SoldOutTicket

Η Θεατρική ομάδα Enorama παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση “Μπατλό ο Δράκος” - 26 Νοεμβρίου στο Flea Theatre στη Λευκωσία

 

Ο μικρός δράκος Μπατλό φτάνει σε μια φτωχική πόλη. Οι άνθρωποι παίρνουν μια τρομάρα! Όλοι τρέχουν να κρυφτούν στα σπίτια τους σαν κυνηγημένοι. Μα γιατί τον φοβούνται τόσο; Τον φοβούνται γιατί θεωρούν ότι είναι ένας ξένος, πολύ διαφορετικός από όλους τους κατοίκους, που ήρθε να ταράξει την ησυχία τους. Ο Μπατλό νιώθει πολύ μόνος και ανεπιθύμητος. Τι θα κάνει όμως ο Μπατλό για να τον συμπαθήσουν;

Το τρομερά διαδραστικό θέατρο του “Μπατλό” είναι ένα έργο που μιλάει, μεταξύ άλλων, για τη διαφορετικότητα και την αγάπη. Φράσεις, σκέψεις ή συναισθήματα, που αφορούν στη διαφορετικότητα και ειδικότερα άτομα που αναγκάστηκαν να έρθουν από μακριά, από άλλη γη και άλλα μέρη, με διαφορετικά ήθη, έθιμα και κουλτούρα, βρίσκουμε σε αυτή την θεατρική διασκευή του παραμυθιού της Γιολάντας Τσορώνη- Γεωργιούάδη. 

Στο τέλος της παράστασης ακολουθεί δραστηριότητα θεατρικού παιχνιδιού. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να προμηθευτούν το παραμύθι μετά το τέλος της παράστασης.

Συντελεστές:

Συγγραφέας Παραμυθιού: Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη

Σκηνοθεσία: Αντρέας Μακρής 

Θεατρική Διασκευή: Θεατρική Ομάδα Enorama 

Μουσική: Νέαρχος Ευαγγέλου, Γιάννης Πολίτης, Σταύρος Μιχαλακάκος

Μουσική Διδασκαλία: Νέαρχος Ευαγγέλου, Σταύρος Μιχαλακάκος

Χορογραφίες / Κινησιολογία: Νάταλυ Αμάν

Σκηνικά / Κουστούμια / Ειδικές Κατασκευές – Ιφιγένεια Παπαγεωργίου 

Σχεδιασμός προβολών: Αντώνης Φράγκους

Παίζουν: Αντώνης Παρχαρίδης, Μαρία Μαχλαμούζη

Χορηγός Δράσης: Υφυπουργείου Πολιτισμού

25 Νοεμβρίου στο Let Them Eat Cake στην Πάφο και 26 Νοεμβρίου στο Flea Theatre στη Λευκωσία. Για τις ώρες και τα εισιτήρια δες ΕΔΩ

«Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» - 25 και 26  Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και 26 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

«Μια γυναίκα, νύχτα, έξω από το κουβούκλιο του φρουρού στον Άγνωστο Στρατιώτη, στην Πλατεία του Συντάγματος…». Μια γνώριμη Ελληνίδα μάνα που με την αυθεντικότητα της μας χαρίζει μοναδικές στιγμές γέλιου και βαθιάς συγκίνησης. Μια μοναδική θεατρική εμπειρία που μας θυμίζει ότι κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες και οι νέοι θα χρειάζονται πάντα κάποιον να τους στηρίξει για να πετάνε ελεύθεροι προς το μέλλον τους, χωρίς να κινδυνέψουν και να χαθούν. Ένας μονόλογος – κλαυσίγελος μιας γυναίκας στο μεταίχμιο μεταξύ σκληρότητας και τρυφερότητας, σοφίας και τρέλας, κωμικότητας και τραγικότητας. Μιλάει στον εύζωνα γιό της που φυλάει σκοπιά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Απέναντι της αυτός, θέλει δε θέλει θα την ακούσει, παλιά όταν του μιλούσε η μάνα του έφευγε, τώρα είναι ανυπεράσπιστος μπροστά της. Ανυπεράσπιστη κι αυτή, μόνο μία ομπρέλα έχει να κρύβεται από κάτω της σαν σε καταφύγιο από την πραγματικότητα. Κι όταν η πραγματικότητα δεν της ταιριάζει η ομπρέλα της τη σώζει πάλι όπως τον ακροβάτη που σχοινοβατεί. Για να συνεχίζει να ισορροπεί ξανά πάνω στο μεταίχμιο της. Στην οδυνηρή κόψη του «Πάλι καλά», ένα σχοινί πάνω στο οποίο μετεωριζόμαστε όλοι μας και κάθε μέρα. Σε αυτόν το ρόλο ακροβατεί ερμηνευτικά η Μαριάννα Τουμασάτου. Πηγαίνει κι έρχεται στις δύο άκρες του σχοινιού πότε σαν μητέρα, πότε σαν κορίτσι. Γιατί μόνο αν πλησιάσουμε στην απόλυτη και ανιδιοτελή αγάπη, θα μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη ζωή και σε όσα αυτή μας επιφυλάσσει.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Βασίλης Κατσικονούρης

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σταύρου

Μουσική: Στέφανος Αδάμης

Σκηνογραφία : Ντέιβιντ Νεγρίν

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Γραφιστική επιμέλεια: Indigo Creative

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Μακιγιάζ: Ιωάννης Μιχαλέλης

Προβολή-Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία, 6946507792

Παραγωγή: Erofili Productions

Ερμηνεύει

η Μαριάννα Τουμασάτου

Παραστάσεις: 25 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και 26 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

«Πίτερ Παν & Τίνγκερμπελ» - 16 Νοεμβρίου στο Opus Events Venue Λεμεσός και 17 στο  Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Η πιο διαδραστική παιδική παράσταση παρουσιάζεται με τον Πήτερ Παν, την Τίνκερμπελ και την Γουέντυ να ΠΕΤΑΝΕ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ και έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο.  Ο Πήτερ Παν, το σύμβολο της παιδικής αθωότητας, το αγόρι που μπορεί να πετάξει και δε μεγαλώνει ποτέ, έρχεται αντιμέτωπος με τον πανούργο πειρατή Κάπτεν Χουκ σε μια επική περιπέτεια. Με συμμάχους την νεραϊδοφίλη του Τίνκερμπελ, την ευγενική Γουέντυ και τη συμμετοχή των μικρών αλλά και μεγάλων θεατών, θα προσπαθήσουν να φέρουν πίσω στην χώρα του Ποτέ τον ήλιο, τον οποίο κατάφερε να κλέψει ο Κάπτεν Χουκ.Ένας πραγματικός ύμνος στην αληθινή φιλία και την παιδική ανεμελιά παρουσιάζεται μέσα από μια υπερπαραγωγή, με μοναδικά κοστούμια, που μας ταξιδεύουν στην χώρα του Ποτέ. Επενδυμένο με πρωτότυπη μουσική, επιβλητικά σκηνικά και πολλές εκπλήξεις. Για πρώτη φορά στην Κύπρο ο Πήτερ Παν, η Τίνκερμπελ και η Γουέντυ πετάνε ολοζώντανα μπροστά στους θεατές! Γέλιο, φαντασία, παιχνίδι και πολλά μαγικά, μέσα από μια ιστορία γεμάτη αξίες για όλη την οικογένεια!

Πληροφορίες παράστασης:

Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός

Κείμενο/στίχοι τραγουδιών: Κακούρη Γλυκερία

Βοηθός σκηνοθέτη - χορογραφίες: Νάντια Αντωνίου

Σχεδιασμός μηχανισμών αιώρησης: Χρήστος Χαμζαλάρης

Κατασκευή μηχανισμών αιώρησης/σκηνικών: Χρήστος Χαμζαλάρης

Σύνθεση ενορχήστρωση μουσικής: Γιώργος Πέτρου

Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Χύτος

Υπεύθυνος χειρισμού αιώρησης: Κωνσταντίνος Σπύρου

Οπτική επικοινωνία: Άρης Σομπότης

Παίζουν:

Νάντια Αντωνίου, Γιάννα Σισκοπούλου, Ραφαέλα Καβαζαράκη, Κωνσταντίνος Πλώτας, Νίκος Λημνιός

Tιμές εισιτηρίων;

€15

Η παράσταση απευθύνεται σε ηλικίες 1,5 - 9 ετών και η διάρκεια της είναι 75΄ (δεν υπάρχει ενδιάμεσα στις παραστάσεις διάλειμμα).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο πιο κάτω τηλέφωνο:  96852600

Μέρος των καθαρών εσόδων θα διατεθεί στο Ίδρυμα Μικροί Ήρωες για την ενίσχυση των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο. 

16.12.2023 11:0 π.μ., Opus Events Venue Λεμεσός

17.12.2023 10:30 π.μ. &12:30 μ.μ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Για τα εισιτήρια δες ΕΔΩ

"Ανεμοδαρμένα ύψη": Το κλασικό αριστούργημα της αγγλικής λογοτεχνίας στη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα - τακτικές παραστάσεις κάθε  Παρασκευή & Σάββατο

Το θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει τη νέα θεατρική χρονιά με ένα φιλόδοξο ανέβασμα, τη θεατρική μεταφορά του πασίγνωστου βιβλίου της παγκόσμιας λογοτεχνίας "Ανεμοδαρμένα Ύψη".

Ο λογοτεχνικός αυτός ογκόλιθος με τις πυρακτωμένες καταστάσεις και τους εμβληματικούς χαρακτήρες, το μοναδικό μυθιστόρημα που εξέδωσε η Έμιλη Μπροντέ στη σύντομη ζωή της(1818-1848) ήταν το αριστούργημα που κυκλοφόρησε στην εκπνοή της γοτθικής μυθοπλασίας(1847).

Εκφράζοντας πρωτοφανή περιφρόνηση απέναντι σε κάθε έννοια κοινωνικής ευπρέπειας και βικτωριανής ηθικής, τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" προκάλεσαν αμηχανία και δυσφορία την εποχή που κυκλοφόρησαν ενώ σύντομα καθιερώθηκε ως ένα κλασικό αριστούργημα που αποτελεί ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών.

Η θεατρική διασκευή είναι της Ιρένε Μαραντέι και το τολμηρο εγχείρημα μεταφοράς του στη σκηνή υπογράφει σκηνοθετικά ο Αντρέας Τηλεμάχου μέσα από μια μεγάλη παραγωγή του θεάτρου Ανεμώνα.

Υπόθεση:

Τα Ανεμοδαρμένα ύψη είναι η θυελλώδης, παθιασμένη ιστορία ενός παράφορου και καταδικασμένου έρωτα ανάμεσα στην Κάθριν Έρνσο-την ατίθαση κόρη ενός πλούσιου γαιοκτήμονα- και τον Χήθκλιφ-ένα "αδέσποτο" παιδί που περιμάζεψε απ' τους δρόμους και μεγάλωσε σαν παιδί του ο πατέρας της Κάθριν, κύριος Έρνσο. Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο γιος του ο Χίντλεϋ- που από την αρχή ζηλεύει και φθονεί το νεοφερμένο αγόρι- έχοντας πια γίνει αυτός το αφεντικό, προπηλακίζει και εξευτελίζει τον Χήθκλιφ που για μόνη του παρηγοριά έχει τη σχέση του με την Κάθρην. 

Όλα αλλάζουν όταν η Κάθρην γνωρίζει ένα πλούσιο, όμορφο και καλλιεργημένο νέο, τον Έντγκαρ Λίντον, και θαμπώνεται από την κοινωνική καταξίωση που της προσφέρει. Ο Χήθκλιφ εγκαταλείπει ντροπιασμένος το σπίτι και η Κάθρην παντρεύεται τον Έντγκαρ. 

Ο Χήθκλιφ όμως θα επιστρέψει τρία χρόνια μετά ως ένας πλούσιος και εκλεπτυσμένος κύριος, κουβαλώντας μαζί του ένα αβυσσαλέο μίσος και μία μοναδική σκέψη: την εκδίκηση..

Η Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου

Σκηνικά-Κοστούμια: Σόσε Εσκιτζιάν-Αντρέας Τηλεμάχου

Φωτιστικός Σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης

Videos: Γιάννης Σαββίδης

Εικαστική Διεύθυνση: Αντρέας Τηλεμάχου

Βοηθός Σκηνογράφου: Άννη Βασιλείου

Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: Martin Meason

Μουσική Επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου

Ηθοποιοί: Μαρίνος Ξενοφώντος, Ελένη Αναστασίου, Έλενα Χειλέτη, Νικόλας Πέτρου, Σάββας Μενοίκου, Φανή Σωκράτους, Γιώργος Ιωσήφ, Κλαούντιο Ντιμονού.

Φωτογραφίες: Χρήστος Αβρααμίδης

Γραφικά: Θεοδώρα Μεγάλεμου

Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη

Παραστάσεις στην έδρα του θεάτρου: 

Τακτικές Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο 20:30 και Κυριακή 19:00. Εισιτήρια online: SoldOut Tickets

Περιοδεία: 

Λάρνακα: 7 Δεκεμβρίου(Πέμπτη), Δημοτικό θέατρο "Γεώργιος Λυκούργος", 20:30

Λεμεσός: 12 Δεκεμβρίου(Τρίτη), Ριάλτο, 20:30 (εισ. από ΡΙΑΛΤΟ)

Πάφος: 14 Δεκεμβρίου(Πέμπτη), Μαρκίδειο, 20:30 

Εισιτήρια online: SoldOut Tickets

Πληροφορίες: TΗΛ. 70007721

"Grimm Story" - 12,19 και 26 Δεκεμβρίου στο θέατρο Μασκαρίνι

Μια ιστορία βασισμένη, σε τρία πολύ γνωστά παραμύθια των αδερφών Γκριμ, όπου ο Χάνσελ και η Γκρέτελ συναντούν τον έξυπνο Ραφτάκο και την Ωραία Κοιμωμένη.

Ο Έξυπνος Ραφτάκος πάει στην πριγκίπισσα της χώρας, ώστε να μπορέσει να λύσει το γρίφο που θα του βάλει και να καταφέρει να γίνει βασιλιάς. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία μαθαίνει τη σημασία του να έχει κανείς πίστη στον εαυτό και τις ικανότητές του.

Ταυτόχρονα βοηθά τον Χάνσελ και την Γκρέτελ. Μαζί ενωμένοι καταφέρνουν να ξυπνήσουν την ωραία κοιμωμένη από τα εκατό χρόνια ύπνου. Έτσι ανακαλύπτουν το πόσο σημαντικό είναι να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο και να είμαστε ενωμένοι, όπως επίσης, τη σημασία της συγγνώμης, του να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του και να επανορθώνει γι’ αυτά.

12,19 και 26 Δεκεμβρίου στο θέατρο Μασκαρίνι

Για τις ώρες και τα εισιτήρια δες ΕΔΩ

Η "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" του Καρόλου Ντίκενς ζωντανεύει στο Θέατρο Ένα Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 24 Νοεμβρίου

Χιούμορ, ψυχαγωγία, μυστήριο και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Τι πιο κατάλληλο μπορεί να ανεβεί σε θεατρική σκηνή λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή; Η μαγεία των Χριστουγέννων αρχίζει στο θέατρο ένα! Το δημοφιλές παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» ζωντανεύει στο Θέατρο Ένα το Νοέμβριο. 

O Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας σπαγκοραμμένος, φιλάργυρος και γκρινιάρης ηλικιωμένος που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο, παρά πως θα εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα. Κυρίως όμως  απεχθάνεται τα Χριστούγεννα και όλους όσοι χαίρονται και γιορτάζουν την όμορφη και ζεστή  αυτή γιορτή. Γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής χριστουγεννιάτικη μαγεία, συναισθήματα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γεροτοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του. Δεν συγκινείται από τα παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα, αδιαφορεί μπροστά στα στολισμένα δέντρα, το γιορτινό πνεύμα δεν τον αγγίζει καθόλου.

Μια παραμονή Χριστουγέννων όμως  στοιχειώνεται από τις επισκέψεις του νεκρού, παλιού του συνεταίρου Τζέικοπ  Μάρλεϊ και των τριών πνευμάτων των Χριστουγέννων, του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος, που αναλαμβάνουν, με τον δικό τους τρόπο, να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι τα πλούτη, αλλά η αγάπη, η συμπόνια και η ανθρώπινη παρουσία… 

Θα καταφέρουν τα πνεύματα άραγε να τον κάνουν να μετανοήσει για τα λάθη του;

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 6 ετών.

Συντελεστές 

Διασκευή/ Σκηνοθεσία/Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Σκηνικά: Μαρία Χατζηκλεάνθους

Παίζουν (αλφαβητικά): Μαρία Ανδρέου, Χαριτίνη Ηλιάδου, Αντών

ης Λαπηθιώτης,  Στέλιος Μαρτάς, Σωτήρης Μεστάνας, Αντώνης Παρχαρίδης

Και τα παιδιά (αλφαβητικά): Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, Δέσποινα Λεχνού, Γρηγόρης Στυλιανού. Τηλ: 22348203

Η πρεμιέρα αναμένεται το Νοέμβριο και αναμένεται σύντομα το πρόγραμμα παραστάσεων 

Κάθε Παρασκευή στις 20:30 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:00 

Από 24/11/2023

Η Μάσα και η Αρκούδα. Χριστουγεννιάτικη - 7-10 Δεκεμβρίου σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο

.

Μια συναρπαστική διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια από τον γενικό παραγωγό της εξαιρετικά δημοφιλής σειράς κινουμένων σχεδίων ανέβηκε από επαγγελματίες παραγωγούς, χορογράφους και αληθινούς μάγους ψευδαισθήσεων.

Η παράσταση συνοδεύεται από τραγούδια και συναρπαστικές σκηνές. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, οι θεατές συμμετέχουν στη δράση - συμμετέχουν άμεσα στην παράσταση: · Ζωντανό και ενδιαφέρον σενάριο - σαν μια σειρά κινουμένων σχεδίων που ενσωματώνεται στη σκηνή. · Αδειοδοτημένες μαριονέτες και σκηνικά σε φυσικό μέγεθος, πραγματικά υψηλής ποιότητας και όμορφα. Για παιδιά κάτω των 12 ετών - έκπτωση 30%

Πού: ΛΕΜΕΣΟΣ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΛΑΡΝΑΚΑ, ΠΑΦΟΣ Πότε: 07/12/2023 - 10/12/2023 Εισιτήρια: Από 34€ (παιδιά κάτω των 12 ετών) | 49 € (ενήλικες) Διάρκεια: 1 ώρα 20 λεπτά με διάλειμμα. Γλώσσα: Ελληνικά/Ρωσικά

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

O Aη Βασίλης Κιτρίνισε - 2,3,9,10,16,17,23 και 24 Δεκεμβρίου 

.

«Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΤΡΙΝΙΣΕ»!!! Τι;Μα πως; Γίνεται αυτό;Και γιατί η στολή του είναι κίτρινη; Μα η στολή του Άη Βασίλη είναι κόκκινη. Πως γίνεται αυτό; Και όμως όλα γίνονται. Στο δικό μας παραμύθι – στην δική μας Χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα σας παρουσιάσουμε, όλα μπορούν να συμβούν!!

0 Άη Βασίλης λοιπόν κιτρίνισε ναι – ναι και είναι η νέα μας παραγωγή, το νέο παιδικό θεατρικό Χριστουγεννιάτικο μας έργο ,από την παιδική σκηνή μας ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ και έρχεται να μαγέψει και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες.

Μια ιδέα και πάλι του ηθοποιού και συγγραφέα Γιάννη Σπανού.

Μετά τις SOLD OUT παραστάσεις και την τεράστια επιτυχία που μας χάρισαν τα προηγούμενα άλλα έργα μας,

επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε , με ακόμα ένα ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο.

Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια, σε μια άκρως Χριστουγεννιάτικη, γιορτινή και μαγική ατμόσφαιρα.

Και η περιπέτεια αρχίζει….

Γίνεται τα παιδιά κι όλος ο κόσμος να χάσουν φέτος τα Χριστούγεννα?

Δεν γίνεται…

Και τα Χριστούγεννα όλοι θα τα γιορτάσουμε και ο Άη Βασίλης θα συναντήσει όλα τα παιδιά στον κόσμο, φέρνοντας τους δώρα πολλά!!

Και θα έρθει φορώντας την κόκκινη στολή του?

Αυτό καλύτερα να σας το κρατήσουμε για έκπληξη παιδιά μου…

Απλά να θυμάστε μόνο κάτι πολύ σημαντικό : Η στολή του Άη Βασίλη είναι κόκκινη, μόνο αν την φορά ο ίδιος ο καλός μας ο παππούλης με την άσπρη του γενειάδα!!!

Η παιδική φαντασία μπορεί να γεννήσει – να εφεύρει και να χτίσει τους πιο φανταχτερούς – χαρούμενους - παιχνιδιάρικους και ανεπανάληπτους κόσμους! Και αυτός είναι ο σκοπός μας. Τα παιδιά άθελα τους ή και με την δική τους ακόμα θέληση, ν’ ανακαλύψουν το μονοπάτι που οδηγεί στο πανέμορφο μαγικό Χριστουγεννιάτικο μας παραμύθι…

Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά και όλο χρώματα κοστούμια και σκηνικά, υπέροχες όλο ζωντάνια μουσικές που θα σε παρασύρουν στον κόσμο και στην φαντασία των παιδιών..

Το σενάριο , οι στίχοι τραγουδιών και η σκηνοθεσία ανήκουν πάλι στον ηθοποιό – συγγραφέα και σεναριογράφο Γιάννη Σπανό. Την μουσική υπογράφει και επιμελείται ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ την κίνηση ο Γιάννης Σπανός. Τα σκηνικά καθώς και η αφίσα του έργου μας, ανήκουν στην Ανδρούλα Εμπεδοκλέους.

Κοστούμια κατασκευάζει η Δώρα Χιώτη σε σχέδια του Γιάννη Σπανού.

Συμμετέχουν – τραγουδούν και χορεύουν οι ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί της παράστασης :

Ο Γιάννης Σπανός , η Ευαγγελία Νικολάου, ο Πέτρος Τίγρης και η Μαριλένα Ζωδιάτου.

Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη παιδική θεατρική παράσταση για κάθε ηλικία, για όλη την οικογένεια με πολλά χρώματα, πολλή περιπέτεια και αστείρευτη παιδική φαντασία.

Κατάλληλο για όλες της ηλικίες – για όλη την οικογένεια

Τηλέφωνα επικοινωνίας και κρατήσεις εισιτηρίων

στο τηλέφωνο 96403029

και στα tickethour shop

Κατηγορίες : Παιδιά και οικογένεια / Θέατρο

Email : [email protected]

ΤΙΜΗ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

10 ευρώ το άτομο (γενική είσοδος μικροί – μεγάλοι)

Η χρέωση γίνεται από ηλικία 2 χρονών και άνω

12 ευρώ το άτομο (γενική είσοδος μικροί – μεγάλοι) στο ταμείο την μέρα της παράστασης

Η χρέωση γίνεται από 2 χρονών και άνω

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ

Παραστάσεις στην πόλη της Λευκωσίας

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 3 μ.μ (πρεμιέρα)

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 3 μ.μ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 3 μ.μ και 5 μ.μ (διπλή παράσταση)

Παραστάσεις στην πόλη της Λάρνακας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Γ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ και 2 μ.μ (διπλή παράσταση)

Παραστάσεις στην πόλη της Λεμεσού

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΣ

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ

Παραστάσεις στην πόλη της Πάφου

ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΦΟΣ

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ και 2 μ.μ (διπλή παράσταση)

Οι παραστάσεις αρχίζουν στην ώρα τους ακριβώς!!

Οι θεατές να είναι στο θέατρο τουλάχιστον 20 με 15 λεπτά πιο νωρίς για την διαδικασία εισιτηρίων και θέσεων.

Mr and Mrs Bubble - Λύκειο Α' Εθνάρχη Μακαρίου  Γ' Πάφου - 16 και 17 Δεκεμβρίου 

.

Οι Mr and Mrs Bubble σας προσκαλούν στον εξωπραγματικό κόσμο της σαπουνόφουσκας. Πλάσματα του περιπλανώμενου πλανήτη «Φυσαλίδα», μοιράζονται τη χαρά του να ζεις εδώ και τώρα, όπως μία μπουρμπουλήθρα.

Ένα θεαματικό, διαδραστικό Bubble Show, όπου το κοινό μπαίνει μέσα σε μία τεράστιων διαστάσεων φούσκα. 

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο θέατρο λύκειο Α. Εθνάρχη Μακαρίου Γ έναντι δημαρχείο Πάφου ώρα 11:00 το πρωί και  15:00 το απόγευμα.

 

H Animagnet παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση “Έλβις και Μέριλιν” - 28 Ιανουαρίου και 4,11,18 Φεβρουαρίου σε Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Λεμεσό

.

 

Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί.

Μια κινηματοθεατρική παράσταση με πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Συντελεστές:

Παραγωγή: Animagnet Productions

Σκηνοθεσία: Αντρέας Μακρής 

Θεατρικό Κείμενο/ Μουσική: Σταύρος Μιχαλακάκος, Γιάννης Πολίτης 

Μουσική Διδασκαλία: Σταύρος Μιχαλακάκος

Χορογραφίες / Κινησιολογία: Νάταλυ Αμάν

Σκηνικά / Κουστούμια / Ειδικές Κατασκευές – Ιφιγένεια Παπαγεωργίου, Project2C 

Σχεδιασμός προβολών: Αντώνης Φράγκους

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Αντρέας Μακρής, Θανάσης Ιωάννου, Θέμιδα Νικολάου, Κωνσταντίνος Σωκράτους, Μαρία Κωνσταντίνου, Πέννυ Φοινίρη

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

 
 
Loader