Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «Πλανευτές» παρουσιάζει το έργο «Βιργινία»

Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «Πλανευτές» παρουσιάζει το έργο «Βιργινία»

Το βραβευμένο έργο του Τάσου Κυρτάσογλου «Βιργινία» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο

Το βραβευμένο έργο του Τάσου Κυρτάσογλου «Βιργινία» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «Πλανευτές» η οποία κάνει το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι με μία ξεκαρδιστική κωμωδία που αφήνει όμως πολλά μηνύματα για την ελευθερία σκέψης των ανθρώπων και κυρίως των γυναικών.

Την ομάδα δημιούργησε η Βαλεντίνη Πολυκάρπου, θεατρολόγος και σκηνοθέτης με ένα και μόνο στόχο: την καλλιέργεια και ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας στην πόλη της Πάφου. Ως εκ τούτου η ίδια διδάσκει, σκηνοθετεί και φιλοξενεί στον επαγγελματικό της χώρο την ομάδα, με δικά της έξοδα.

 

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι και αυτοί επαγγελματίες στο χώρο του θεάτρου και των τεχνών. Δραστηριοποιούνται και εργάζονται ο καθένας στον τομέα του προσφέροντας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο.

Η θεατρική ομάδα αποτελείται από ενήλικες μόνιμους κάτοικους της επαρχίας της Πάφου και συστάθηκε με απώτερο σκοπό την εκπροσώπηση της πόλης σε διάφορα φεστιβάλ και διαγωνισμούς ερασιτεχνικού θεάτρου σε Κύπρο και εξωτερικό. Οι δεκαεννέα ερασιτέχνες ηθοποιοί θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και την ψυχή τους για πρώτη φορά σαν ομάδα, ανεβαίνοντας στην σκηνή με μία ξεκαρδιστική κωμωδία που ταλαντεύεται στο παρελθόν και στο παρών, με δομικά στοιχεία από τον Σαίξπηρ. 

Το έργο του Τάσου Κυρτάσογλου κινείται με έξυπνα δοσμένο τρόπο σε δύο χρόνους, το χρόνο του δράματος που τοποθετείται κάπου στην εποχή του Σαίξπηρ και το χρόνο της παράστασης που τοποθετείται στο σήμερα. Δύο οικογένειες, οι Καμίνο και οι Μαρίνο κυριαρχούν στην πόλη, ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους με κάθε μέσο. Διάφορες παρεξηγήσεις και ευτράπελα ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια του θεατή, με σαιξπηρικό τρόπο και έξυπνο χιούμορ για να μας προβληματίσουν εν τέλει για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας σήμερα και το δικαίωμα τους στη λήψη αποφάσεων που ορίζουν τη ζωή τους. 

7

Συντελεστές:

Κείμενο: Τάσος Κυρτάσογλου

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Βαλεντίνη Πολυκάρπου

Χορογραφίες – Κινησιολογία: Ραφαέλα Πλουτάρχου

Σκηνικά – Κουστούμια: Προ & Παρά Σκήνιο Παραγωγές

Φωτισμός- Ήχος: Μάριος Πολυκάρπου

Παίζουν:

Αμβροσίου Βλάντισλαβ, Αμπατζίδου Νικολέτα, Αριστοδήμου Ιφιγένεια, Βασιλείου Κρίστη, Ευθυμίου Ευθύμιος, Ευριπίδου Μαριλένα, Ευριπίδου Ραφαηλία, Καραμανή Μαργαρίτα, Κιούτσικου Γιώτα, Κονιώτη Νίκη, Κυπριανού Μαρία, Παναγιώτου Λία, Παπαδοπούλου Χριστίνα, Πέτρου Μαίρη, Χαραλάμπους Κωνσταντίνα, Χριστοφή Γεωργία, Χαραλάμπους Μαρίνα

Πρεμιέρα: 24 Ιουλίου 2023 Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου

Γενική είσοδος: €10,00

Προπώληση Εισιτηρίων: Θεατρικό Ινστιτούτο Πάφου και Προ & Παρά Σκήνιο Παραγωγές. Πληροφορίες: 99217848

Loader