Τo πολυαναμενόμενο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου ανακοινώνει την πρεμιέρα του

Τo πολυαναμενόμενο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου ανακοινώνει την πρεμιέρα του

Το φιλόδοξο θεατρικό πείραμα που αναδύεται στο νησί ανοίγει την αυλαία του με το «Apocalypse Tomorrow»

Το «Apocalypse Tomorrow» των Kirill & Friends εγκαινιάζει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου.

Το "Apocalypse Tomorrow" κάνει πρεμιέρα στις 29 και 30 Απριλίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο και θα παρουσιαστεί από την ομάδα του Kirill & Friends – μιας θεατρικής εταιρείας που ιδρύθηκε από τον σκηνοθέτη θεάτρου και κινηματογράφου Kirill Serebrennikov, ο οποίος θα επισκεφθεί επίσης το φεστιβάλ για να παρουσιάσει την εικόνα “Η γυναίκα” του Τσαϊκόφσκι (σε παράλληλο πρόγραμμα).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF) θα μεταφέρει στη Λεμεσό της Κύπρου παραστάσεις από τα μεγαλύτερα θεατρικά ονόματα από τη Γερμανία, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες και θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Απριλίου έως τις 9 Ιουνίου 2024.

Ένα νέο μεγάλο θέαμα, ένα φιλόδοξο θεατρικό πείραμα, το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου, αναδύεται στο νησί. Η εκδήλωση θα παρουσιάσει μια προσεκτικά επιμελημένη επιλογή θεατρικών παραγωγών — τοπικές και διεθνείς πρεμιέρες. Το φεστιβάλ στοχεύει να προωθήσει τον διαπολιτισμικό διάλογο για να κάνει την Κύπρο να λάμψει ως δυναμικός κόμβος για τις παραστατικές τέχνες και ένας τόπος όπου το θέατρο θα εξελίσσεται χωρίς σύνορα.

Το πρόγραμμα, σαν ένα χωνευτήρι, συνδυάζει μια σειρά από μέσα – από πρωτοποριακά πειραματικά έργα και ατομικά σόου μέχρι παραστάσεις χορού και προφορικό δράμα. Πέραν από τη γιορτή των παραστατικών τεχνών, το CITF μετατρέπεται σε μια πλατφόρμα για τη δημιουργία συνδέσεων, ενθαρρύνοντας το κοινό να συμμετάσχει στο παράλληλο πρόγραμμα με ειδικές εκδηλώσεις, όπως προβολές ταινιών, συζητήσεις και εργαστήρια.

Το CITF ανοίγει στα τέλη Απριλίου με την πρεμιέρα της παράστασης “Apocalypse Tomorrow” (σκην. Evgeny Kulagin) της εταιρείας με έδρα το Βερολίνο Kirill & Friends που δημιουργήθηκε από τον θεατρικό σκηνοθέτη, σκηνοθέτη και νικητή των Καννών Kirill Serebrennikov.

Δείτε το trailer εδώ

Πολλές ερωτήσεις, λίγος χρόνος απομένει. Το “Apocalypse Tomorrow” με τους Odin Lund Biron, Nikita Kukushkin, Campbell Caspary, Adela Maharani, Svetlana Mamresheva και Capucine Schnattleitner είναι ένα αστείο, δραματικό, τραγικό και λυρικό κομμάτι, συνδυασμός δράματος με σύγχρονη χορογραφία, για τις τελευταίες μέρες που απομένουν πριν την αποκάλυψη. Η πρώτη παράσταση της εταιρείας με έδρα το Βερολίνο “Kirill & Friends” σκηνοθετείται από τον Evgeny Kulagin και τον χορογράφο Ivan Estegneev βασισμένη στο κείμενο του Mikhail Durnenkov, μαζί με μια διεθνή ομάδα καλλιτεχνών αφιερώνονται στο πέρασμα του χρόνου, στην απώλεια  και στην ελπίδα.

Ο Evgeny Kulagin, σκηνοθέτης της παράστασης «Apocalypse Tomorrow», που θα είναι το εναρκτήριο έργο του φεστιβάλ δήλωσε:

«Είναι μεγάλη ευθύνη και τιμή να εγκαινιάζουμε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου. Πρέπει να γίνει μια καλή αρχή. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ομάδα παραγωγής είναι το γεγονός ότι αυτό το έργο είναι μια λεπτομερής, συλλογική δουλειά. Το κείμενο δημιουργήθηκε από τον θεατρικό συγγραφέα Mikhail Durnenkov μαζί με τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια των προβών. Ο συνθέτης Anthony Rouchier, μαζί με τους ηθοποιούς, συνέθεσαν το μουσικό ιστό της παράστασης. Η ομάδα απόδοσης είναι διεθνής: Γερμανοί, Ρώσοι, Γάλλοι, Αμερικανοί έχουν δουλέψει πάνω σε αυτό. Ο καθένας μας έχει πολύ διαφορετικές εμπειρίες διαλόγου, τραύματος, επιλογών, λαθών και σχέσεων. Γνωριστήκαμε στο Βερολίνο και περάσαμε αρκετούς μήνες μελετώντας ο ένας τον άλλον σε μια προσπάθεια να πούμε μια κοινή ιστορία για το τι βιώνει ένας σύγχρονος άνθρωπος σήμερα. Ελπίζουμε ότι το κυπριακό κοινό θα δεχτεί με ενθουσιασμό το είδος και τη μορφή που προσφέρουμε και το ταξίδι που θα κάνουμε μαζί με αυτή την παράσταση. Πιστεύω ότι όλοι θα βρουν κάτι σε αυτό το έργο που θα τους αγγίξει, θα ενθουσιάσει, θα τους κάνει να σκεφτούν, να αισθανθούν και να συμπάσχουν».

Ο Kirill Serebrennikov θα επισκεφθεί επίσης το φεστιβάλ για να παρουσιάσει την εικόνα του “Η γυναίκα” του Τσαϊκόφσκι (σε ​​παράλληλο πρόγραμμα) - μια τραγική φρίκη από τη ζωή των μποέμ του 19ου αιώνα, στην οποία η Αντονίνα, σύζυγος ενός διάσημου συνθέτη Πιόρ Τσαϊκόφσκι, τρελαίνεται σιγά-σιγά ενώ ο σύζυγός της ερωτεύεται άλλους ανθρώπους.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Kirill & Friends, σκηνοθέτης και σκηνοθέτης Kirill Serebrennikov ανέφερε:

«Ο Τσαϊκόφσκι ήταν ένα μακροχρόνιο ενδιαφέρον για μένα, είναι σαν ένα UFO: όλοι έχουν ακούσει κάτι γι 'αυτόν, αλλά τίποτα συγκεκριμένο... Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μελετήσεις έναν άνθρωπο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μελετήσετε τη βιογραφία ενός ατόμου. Μπορείτε να διαβάσετε εκατό βιβλία γι 'αυτόν, ημερολόγια και γράμματα, όπως έκανα εγώ. Και υπάρχουν επίσης δεκάδες τρόποι για να πεις μια ιστορία για ένα άτομο. Διάλεξα το πιο ενδιαφέρον για μένα – να εξετάσω τον Τσαϊκόφσκι μέσα από τον προβληματισμό του, μέσω της συζύγου του Αντονίνας. Και αυτή η ταινία είναι για εκείνη, για την άποψή της για το τι συμβαίνει γύρω της και τον Τσαϊκόφσκι, για τις εμπειρίες της, για την πολύπλοκη και τραυματική της μοίρα. Θεωρώ την εικόνα μου ένα ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία για το πώς αλλάζουν ριζικά τα συναισθήματα και σε τι οδηγεί αυτό. Και αυτή είναι επίσης μια εικόνα για την αγάπη».

Τα εισιτήρια του φεστιβάλ είναι τώρα σε προπώληση στο www.soldoutticketbox.com (Πατήστε εδώ)

Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Apocalypse now

Πηγή φωτογραφιών 

Loader