Άνδρας είχε απώλεια μνήμης δέκα λεπτά μετά το sex

Άνδρας είχε απώλεια μνήμης δέκα λεπτά μετά το sex

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με παροδική σφαιρική αμνησία

Απώλεια μνήμης είχε άντρας από την Ιρλανδία, λίγο μετά τη σεξουαλικη επαφή με τη σύντροφό του.

Ο 66χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με παροδική σφαιρική αμνησία. Το ασυνήθιστο περιστατικό αναλύθηκε στο τεύχος Μαΐου του Irish Medical Journal.

Οι γιατροί ανακάλυψαν πως σε μερικούς ανθρώπους, το sex μπορεί να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη αμνησία, επίσημα γνωστή ως Transient Global Amnesia (TGA) -παροδική σφαιρική αμνησία-.

Διάβασε Επίσης: Φίλοι βγήκαν για χαλαρό ποτάκι και κατέληξαν στην Ίμπιζα

Το περιοδικό αναφέρει πως η απώλεια μνήμης έγινε 10 λεπτά αφότου ολοκληρώθηκε η πράξη. Ο ίδιος «ανησύχησε πως είχε ξεχάσει την επέτειο του γάμου του την προηγούμενη μέρα». Δεν είχε καμία επαφή με το ρομαντικό περιβάλλον.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Ωστόσο, ο άντρας είχε γιορτάσει την ειδική περίσταση το προηγούμενο βράδυ, αλλά δεν θυμόταν τίποτα από αυτή. «Ρωτούσε επανειλημμένα τη γυναίκα του και την κόρη του για τα γεγονότα εκείνου του πρωινού και της προηγούμενης ημέρας», έγραψε το περιοδικό.

Διάβασε Επίσης: Η γαλλική, αστυνομική σειρά “The Perfect Mother” αξίζει μια θέση στη λίστα σου

Η σπάνια πάθηση συνήθως επηρεάζει άτομα μεταξύ 50 και 70 ετών και την ικανότητά τους να ανακαλούν πρόσφατα γεγονότα που «απλά εξαφανίζονται». Οι γιατροί δεν βρήκαν τίποτα κακό στη νευρολογική του εξέταση εκτός από συμπτώματα που συνάδουν με οπισθοδρομική αμνησία.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader