Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ψηφίζει για απαγόρευση ιατρικών δοκιμών στα ζώα

Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ψηφίζει για απαγόρευση ιατρικών δοκιμών στα ζώα

"Είναι σκληρό και περιττό να πειραματιζόμαστε σε ζώα"

Το πρώτο βήμα για να παραδειγματιστούν κι άλλες χώρες κάνει η Ελβετία, η οποία θα ψηφίσει την Κυριακή (13/02) για την απαγόρευση ιατρικών δοκιμών σε ζώα, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ψηφίζει για κάτι τέτοιο.

Οι υπέρμαχοι για τα δικαιώματα των ζώων συγκέντρωσαν αρκετή υποστήριξη για να διοργανώσουν δημοψήφισμα στη χώρα, η οποία φιλοξενεί έναν τεράστιο φαρμακευτικό κλάδο.

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, περισσότερα από 550.000 ζώα πέθαναν σε εργαστηριακές δοκιμές το 2020 στην Ελβετία. Ο αριθμός περιλαμβάνει 400.000 ποντίκια και αρουραίους, σχεδόν 4.600 σκύλους, 1.500 γάτες και 1.600 άλογα. Τα πρωτεύοντα, οι αγελάδες, οι χοίροι, τα ψάρια και τα πουλιά σκοτώθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια ή μετά τα πειράματα.

Διάβασε Επίσης: 7 απορίες στο Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας για την υιοθεσία αδέσποτων

«Είναι σκληρό και περιττό να πειραματιζόμαστε σε ζώα και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να αναπτύξουμε φάρμακα χωρίς αυτό», είπε ο Renato Werndli, γιατρός από τη βορειοανατολική Ελβετία που ξεκίνησε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης αλλαγής 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι δεσμευτικό. Η απαγόρευση δεν αναμένεται να περάσει, ωστόσο, ο φαρμακευτικός τομέας έχει προειδοποιήσει ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θα αναγκάσει εταιρείες και ερευνητές να μετεγκατασταθούν στο εξωτερικό.

Διάβασε Επίσης: Η φωτογραφία ενός Σύριου πατέρα με τον γιo του που τους έδωσε μια νέα ζωή στην Ιταλία

«Δεν πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τα ζώα για τους δικούς μας εγωιστικούς σκοπούς», είπε ο Werndli, προσθέτοντας ότι οι ερευνητικές μέθοδοι όπως τα βιοτσιπ – μικροσκοπικά τσιπ που φιλοξενούν μεγάλους αριθμούς βιοχημικών αντιδράσεων – οι προσομοιώσεις σε υπολογιστή ή η μικροδοσολογία σε ανθρώπους ήταν πιο αποτελεσματικές από τις δοκιμές τις σε ζώα.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader