Η Taylor Swift στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Η Taylor Swift στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Και επίσημα δισεκατομμυριούχα

Η Taylor Swift βρίσκεται πλέον ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Σύμφωνα με την νέα λίστα του Forbes η αμερικανίδα pop star μπαίνει για πρώτη φορά στην εν λόγω λίστα, αφού η αξία της πλέον αγγίζει 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Sam Altman, τον δημιουργό του ChatGPT με την αξία του να είναι στο 1 δις.

Όπως αναφέρει το Forbes το 2024 έγινε ρεκόρ με 2.781 δισεκατομμυριούχους και αυτός ο αριθμός μεταφράζεται σε 141 περισσότερους σε σχέση με πέρυσι και 26 περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια. Τεράστιο ρόλο για το 1.1 δις αξίας για την Taylor Swift έπαιξε το πολύ επιτυχημένο “Eras Tour”.

Να θυμίσουμε ότι η Taylor Swift έκλεψε την παράσταση και στα περσινά Grammy Awards, αφού έγινε η πρώτη ερμηνεύτρια που κέρδισε το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς τέσσερις φορές. Και το album 1989 (Taylor's Version) κατάφερε να γίνει το πιο επιτυχημένο βινύλιο σε πωλήσεις το 2023.

Η περιοδεία της "The Eras Tour" είναι η πιο επιτυχημένη περιοδεία όλων των εποχών με τις περισσότερες εισπράξεις, ενώ η Taylor Swift είναι η γυναίκα με τα περισσότερα streams στο Spotify και το Apple Music. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη δισεκατομμυριούχος με τη μουσική ως κύρια πηγή εισοδήματος, χωρίς να έχει έσοδα από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως είναι η Rihanna, ο Jay Z και ο σκηνοθέτης George Lucas.

 

κείμενο: Τάσος Σταυρίδης

πηγή κεντρικής φώτο

Loader