Μία γιγάντια φράουλα στόλισε για τα Χριστούγεννα ο Δήμος Δερύνειας

Μία γιγάντια φράουλα στόλισε για τα Χριστούγεννα ο Δήμος Δερύνειας

Μετά την πατάτα της Ξυλοφάγου ήρθε η φράουλα της Δερύνειας

Ένα πρωτότυπο τρόπο επέλεξε φέτος τις γιορτές ο Δήμος Δερύνειας για να στολίσει για τα φετινά Χριστούγεννα αφού μία γιγάντια φράουλα, σήμα κατατεθέν του Δήμου, πήρε τη θέση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Θυμάστε την γιγάντια πατάτα της Ξυλοφάγου που το... σχήμα της και μόνο προκάλεσε χαμό και έγινε viral διεθνώς. Ξεχάστε τώρα την πατάτα διότι ήρθε η φράουλα-μαμούθ της Δερύνειας. Η νέα ατραξιόν της Δερύνειας έχει τοποθετηθεί στον δημοτικό χώρο στάθμευσης με την κατασκευή αλλά και τον στολισμό της να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθεί αφού αναμένεται σύντομα και η φωταγώγησή της. 

Η φράουλα-μαμούθ-χριστουγεννιάτικο δέντρο θα αποτελέσει μέρος του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που θα βρίσκεται στη Δερύνεια και αποτελεί μέρος του φιλόδοξου πρότζεκτ του υφυπουργείου Τουρισμού το οποίο θα λειτουργήσει επίσημα στις 25 Νοεμβρίου. 

Πρέπει να σημειώσουμε πως η Δερεύνεια αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς φράουλας παγκύπρια ενώ από το 1999 κάθε δύο χρόνια πραγματοποιεί και ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του είδους στην Κύπρο, το δημοφιλές Φεστιβάλ Φράουλας.

Μετά την πατάτα της Ξυλοφάγου λοιπόν σειρά παίρνει η φράουλα της Δερύνειας. Τι λες θα έχει κι αυτή την ανάλογη απήχηση διεθνώς; Δυσκολάκι αφού η πατάτα είναι ακόμα αξεπέραστη αλλά η φράουλα της Δερύνεια σίγουρα θα μας απασχολήσει τις φετινές γιορτές. 

9

Loader