Οι 5 τρόποι για να καταναλώνεις λιγότερα Megabytes στο κινητό σου

Οι 5 τρόποι για να καταναλώνεις λιγότερα Megabytes στο κινητό σου

Έτσι θα κρατήσεις τα ΜΒ υπό έλεγχο

Είναι αλήθεια ότι για πολλούς η χρήση των Megabytes στο κινητό είναι βάσανο, καθώς αν δεν μπορείς να έχεις απεριόριστα δεδομένα, τότε πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός. Ωστόσο, αν έχεις iPhone, παρά να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τις εφαρμογές που “τρώνε” τα δεδομένα και κάθε φορά να σκέφτεσαι τι να κάνεις, σου έχουμε πέντε τρόπους που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τα ΜΒ σου υπό έλεγχο.

Ρύθμισε τα downloads από το iTunes και το App Store

Μπορείς να αποκλείσεις το iTunes και το App Store από το να κατεβάζουν μουσική, ταινίες και apps όταν δεν είσαι συνδεδεμένος με το Wi-Fi. Πας στις Ρυθμίσεις > iTunes & App Store και βάλε τη Χρήση Δεδομένων στο off.

Διάβασε Επίσης: Ο λόγος που είναι καλό να σταματήσεις τα αυτόματα updates του κινητού σου

 

Απενεργοποίησε το Background App Refresh

Τα apps του iOS κάνουν update στο background, έτσι ώστε να περιλαμβάνουν νέο περιεχόμενο, όσο εσύ μπορεί να κάνεις κάτι άλλο στο κινητό σου. Πήγαινε Settings > General > Background App Refresh και βάλε το στο off.

Δες ποια apps χρησιμοποιούν τα περισσότερα data

Πήγαινε στο Settings > Cellular και μπορείς να δεις πόσα data έχεις καταναλώσει και από κάτω μία λίστα με τα apps σου. Εκεί, μπορείς να δεις πόσα data καναλώνει το κάθε app, να το απενεργοποιήσεις και να μην το κάνει όταν έχεις ανοιχτό το 4g.

Διάβασε Επίσης: To The Bubble είναι η νέα κωμωδία του Netflix και αφορά την πανδημία 

Μην κατεβάζεις emails συχνά

Δες πόσο συχνά κατεβάζεις νέα emails στο κινητό σου - όσο πιο σπάνιο, τόσο λιγότερο 3g θα χαλάς. Πήγαινε Settings > Mail > Accounts > Fetch New Data.

Χρησιμοποίησε το Reading List του Safari

Μπορείς να αποθηκεύσεις τα άρθρα που διαβάζεις όσο χρησιμοποιείς το Wi-Fi έτσι ώστε να τα διαβάσεις αργότερα και χωρίς τη χρήση internet. Όταν βάζεις ένα page στο Reading List του Safari, το κάνει download. Για να προσθέσεις ένα άρθρο στο Reading List, πάτησε το κουμπί του share στο κέντρο του navigation bar στο κάτω μέρος της οθόνης και πάτησε Add to Reading List.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader