Υπάρχει μια απλή συνήθεια που καθαρίζει τον εγκέφαλο όταν κοιμάστε

Υπάρχει μια απλή συνήθεια που καθαρίζει τον εγκέφαλο όταν κοιμάστε

Οι συμβουλή των επιστημόνων για καλό ύπνο

Κι όμως υπάρχει μια πολύ απλή συνήθεια που μπορεί να καθαρίσει τον εγκέφαλο μας όταν κοιμόμαστε.

Είναι αλήθεια ότι ο ποιοτικός ύπνος είναι ένα από τα συστατικά που βοηθούν την υγεία και την ευεξία του ανθρώπου. Και η συναισθηματική σταθερότητα αλλά και η γνωστική λειτουργία βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο όταν ο εγκέφαλος μας ξεκουράζεται καλά κατα τη διάρκεια της νύχτας. 

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Υπάρχει όμως ένα μυστικό για ποιοτικό ύπνο που σύμφωνα με τους ειδικούς συμβάλλει στην ξεκούραση του εγκεφάλου. Αυτό δεν είναι άλλο από τη συνήθεια να κοιμόμαστε στην πλευρά μας. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να καθαρίζουμε εντελώς τον εγκέφαλο μας από τις διάφορες σκέψεις και έτσι κοιμόμαστε βαθιά. 

Διάβασε Επίσης: Δάσκαλος μουσικής έδιωξε μια αρκούδα από το σχολείο παίζοντας τρομπόνι

Τα οφέλη αυτής της εύκολης συνήθειας είναι απίστευτα. Ωστόσο, πέρα από αυτό οι ειδικοί προτείνουν να διατηρούμε το εσωτερικό μας ρολόι. Το ανθρώπινο σώμα έχει το δικό του φυσικό εσωτερικό ρολόι γνωστό ως κιρκαδικός ρυθμός, ο οποίος κρατάει το σώμα σε τροχιά που ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών ανάλογα με τις ανάγκες, κρατώντας το μυαλό ξύπνιο μέχρι να έρθει η ώρα για ύπνο.

Διάβασε Επίσης: Elon Musk: Απειλεί να ακυρώσει τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter

Τη νύχτα το σώμα μας έχει χαμηλότερη ενέργεια που μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα. Ωστόσο, τα πρόσθετα πράγματα όπως ο καφές, το τεχνητό φως και η οθόνη συγχέουν το εσωτερικό μας ρολόι και το σύστημα παραγωγής ορμονών. Οπότε, καλό θα ήταν να μην πίνουμε καφέ μετά τις 18:00 και να μην κοιτάμε τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό μας τουλάχιστον 1 ώρα πριν πάμε για ύπνο. Έτσι μπορούμε να κάνουμε restart στον οργανισμό μας και να πετύχουμε την πολυπόθητη χαλάρωση του μυαλού.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader