Ζητά αναβολή των εκλογών ο Trump

Ζητά αναβολή των εκλογών ο Trump

Την αναβολή των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι οι πιο «ανακριβείς και νόθες» της ιστορίας, ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής τους

 

Με τον αγαπημένο του τρόπο, μια ανάρτηση στο twitter δηλαδή, τόνισε: «Με την ψήφο διά αλληλογραφίας (…) οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και οι πιο νόθες στην ιστορία», 

«Θα ήταν πραγματική ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες», συνέχισε, και πρόσθεσε, θέτοντας το ερώτημα: «Αναβολή των εκλογών μέχρι ο κόσμος να μπορεί να ψηφίσει κανονικά και με ασφάλεια;».

«Ο πρόεδρος απλώς έθεσε ένα ερώτημα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «απλώς έθεσε ένα ερώτημα», με την ανάρτησή του στο Twitter μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Ο πρόεδρος απλώς θέτει ένα ερώτημα γύρω από το χάος που δημιούργησαν οι Δημοκρατικοί, με την επιμονή τους για ψηφοφορία αποκλειστικά δι αλληλογραφίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χόγκαν Γκίντλεϊ.

Με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ το Κογκρέσο ορίζει την ημερομηνία των εκλογών και πολλοί Δημοκρατικοί βουλευτές απέρριψαν αμέσως την «πρόταση» του προέδρου, όπως και ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC).

Πηγή 

Loader