13 Κύπριοι απαντούν: «Έχεις βιώσει coregasm στη γυμναστική;»

13 Κύπριοι απαντούν: «Έχεις βιώσει coregasm στη γυμναστική;»

Αυτό το γκάλοπ έγινε με κάπως ανορθόδοξο τρόπο αλλά εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο ευχάριστα που κάναμε

Ξεκινήσαμε στέλνοντας μήνυμα προσωπικό σε άτομα που γυμνάζονται πολύ και ζητήσαμε να μας απαντήσουν, για να αντιληφθούμε πως τελικά, το topic sex μας ενδιαφέρει, φτάνει να μην μιλάμε εμείς για αυτό δημόσια. Πτοείται όμως ωρέ η συντακτική ομάδα της Avant Garde από μερικές αρνήσεις; Αντιθέτως, βάλαμε στάτους στο facebook και πολλοί σήκωσαν το χέρι για συμμετοχή. Το αποτέλεσμα, απολαυστικό.

13 κύπριοι που, και γυμνάζονται και δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά – λίγο «ριψοκίνδυνους» τους λες για να συμμετάσχουν σε αυτό το γκάλοπ-, απαντάνε χωρίς φόβο αλλά με ΠΑΘΟΣ, στο ερώτημα: «Έχεις βιώσει ποτέ coregasm, δηλαδή οργασμό κατά την ώρα της γυμναστικής και εξαιτίας μιας άσκησης;»

Για την ιστορία: Η Δρ. Debby Herbenick, καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας και συγγραφέας του βιβλίου “Τhe Coregasm Workout”, μας σύστησε την έννοια του «coregasm». Μια ευχάριστη εμπειρία που όπως ισχυρίζεται μπορεί να μας συμβεί κατά τη διάρκεια της άθλησης. Ο όρος προκύπτει από τις λέξεις «core» (κορμός) και «orgasm» (οργασμός), που σημαίνει ουσιαστικά μια οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής που συνοδεύεται από οργασμό. Φαινόμενο που δεν αναγνωρίζει φύλο σύμφωνα με την ίδια και προκαλείται, εν ώρα έντονης άσκησης -συνήθως άσκησης στους κοιλιακούς.

Ακολουθεί το γκάλοπ με τις απαντήσεις που λάβαμε. Enjoy...

6467678
Li Sun / pexels

Θωμάς Παΐσης – Ασφαλιστικός Σύμβουλος

"Γυμνάζομαι από τα 12 μου, αερόβια και αναερόβια. Προπονήσεις μπάσκετ και βάρη. Όχι δεν το έχω βιώσει... Δυστυχώς!".

Μαίρη Βασιλείου – Δημόσιος Υπάλληλος

"Γυμνάζομαι 8 χρόνια. Κάνω αερόβιο και αναερόβιο σε γυμναστήριο. Όχι, δεν έχω βιώσει coregasm... Αν μάθεις όμως κανένα tip για να το βιώσω, μου λες. Νέες έρευνες και σχετικές μεθοδολογίες, μας ενδιαφέρουν (γέλια)".

Γιώργος Χαραλάμπους- Deejay

"Γυμναζόμουν για περίπου 7-8 χρόνια αλλά δυστυχώς, δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο. Μακάρι όμως να μου συμβεί. Οποιοσδήποτε οργασμός είναι ευπρόσδεκτος!".

76875757
Cottonbro / pexels

«Κουστουμαρισμένος trail runner» - Νομικός

"Προσωπικά δεν βίωσα καμία φορά στύση εν ώρα προπονήσεων. Με τους παλμούς ψηλούς και ειδικά με το τρέξιμο, νομίζω είναι δύσκολο. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει...Πολλές φορές "γυρεύκεις" την, όταν σου έρθει να ουρήσεις (γέλια). Νομίζω σε ότι αφορά στο trail running, εν πολλά δύσκολο να συμβεί.  Εκείνο όμως που νιώθεις κάποτε, είναι την επιθυμία για να "ερωτοτροπήσεις" μετά τη γυμναστική".

Ίνα Περικλέους – Ιδιωτική Υπάλληλος

"Η αλήθεια είναι ότι δεν το ένιωσα ακόμα αυτό. Έχει περίπου 10 μήνες που κάνω συστηματικά γυμναστική - πιλάτες. Πάντως, τώρα που μου έβαλες την ιδέα, θα έχω έγνοια κάθε φορά που κάνω γυμναστική".

Αντρέας Βέρος - Ιδιωτικός Υπάλληλος

"Στα 26 χρόνια που ασχολούμαι με την καλαθόσφαιρα, μου έτυχε ένα περιστατικό. Στην προθέρμανση πριν το αγώνα, κάναμε τα τεντώματα μας. Σε μια άσκηση για προσαγωγούς, πρέπει να έκατσα κάπως παράξενα προκαλώντας την κατάλληλη πίεση στην ευαίσθητη περιοχή και προκάλεσα μια διέγερση διαρκείας στον φαλλό μου. Για όσους γνωρίζουν, τα παντελονάκια του μπάσκετ είναι αρκετά φαρδιά, οπόταν μου ήταν πολύ δύσκολο να σηκωθώ διότι θα προκαλούσα σχόλια και γέλια σε φιλάθλους και παίκτες. Τσούλησα διακριτικά προς τον πάγκο, έπιασα την πετσέτα μου και παρακαλούσα από μέσα μου να μην με ξεκινήσει στην αρχική πεντάδα ο προπονητής. Η ευχή μου έπιασε και η διέγερση υποχώρησε μετά από κάποια λεπτά. Δεν μπορώ να πω όμως ότι δεν ξανάπροσπάθησα να μου συμβεί (γέλια)".

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Coregasm ονομάζεται ο γυναικείος οργασμός κατά τη διάρκεια της γυμναστικής

654677886
Jonathan Borba / pexels

Μαρία Ηρακλέους – Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας

"Γυμνάζομαι απο τα 14 μου. Στίβο για 10 χρόνια και γυμναστήριο ταυτοχρόνως, μέχρι και σήμερα. Ωστόσο,15 χρόνια τρέξιμο και τώρα πιλάτες…δεν είχα ποτέ αυτή την τύχη! Κάμνω κατι λάθος αλόπως! (γέλια)".

Αντρέας Χρίστου – Ιδιωτικός Υπάλληλος

"Κάνω πάνω από 20 χρόνια γυμναστική, κυρίως βάρη και cardio. Να σου πω όμως την αλήθεια, δεν θυμάμαι να μου έτυχε ποτέ να έχω οργασμό κατά τη διάρκεια άθλησης και εξαιτίας αυτής. Μπορείς όμως να μου το ευχηθείς!".

Άννα Παρπέρη – Καθηγήτρια Αγγλικών

"Γυμνάζομαι πολλά χρόνια και τώρα κάνω personal training, κυκλική γυμναστική και πιλάτες. Δεν είχα όμως παρόμοια εμπειρία με αυτή που μου περιέγραψες". 

65464677757
Andrea Piacquadio / pexels

Παύλος Αντωνίου – HR Manager

"Γυμνάζομαι εδώ και 8 περίπου χρόνια. Περισσότερο στο γυμναστήριο με όργανα γυμναστική, αλλά τώρα -λόγω κορωνοϊού- στο σπίτι, κάνοντας bodyweight workout. To coregasm εντούτοις, δεν θυμάμαι να το έχω βιώσει ποτέ είναι η αλήθεια".  

Νίκος Λαμπριάς – Προπονητής Καλαθόσφαιρας

"Γυμνάζομαι αρκετά χρόνια, κυρίως γυμναστήριο με βάρη και λάστιχα, ιμάντες. Δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο, όμως. Μόνο κούραση".

Ιωάννης Καράς - Κτηνίατρος

"'Οχι κανένας οργασμός κατά τη διάρκεια άσκησης και τολμώ να πω πως έχω ''βασανίσει'' το κορμί μου με διάφορα είδη άσκησης, από γιόγκα και πιλάτες, μέχρι bodybuilding  και ενόργανη. Τι να πω; Είμαι εγκεφαλικός τύπος (γέλια)".

Χαράλαμπος Κουρουκλάρης – Εικαστικός

"Όχι, δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο. Το μόνο που μου έτυχε στους κοιλιακούς, ήταν «τράβηγμα» και έμεινα διπλωμένος!".

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΔούKISSα μάς έρχεται στην Κύπρο

656565656565
Andrea Piacquadio / pexels

 

 

Loader