7 απορίες με τον Κύπριο Δημήτρη Καλογήρου που ζει στο Μπαλί

7 απορίες με τον Κύπριο Δημήτρη Καλογήρου που ζει στο Μπαλί

Η απόφαση να φύγει από την Κύπρο, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του

Ο Δημήτρης Καλογήρου έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την πλατφόρμα του Tik Tok και τα βίντεο που ανεβάζει από το εξωτικό Μπαλί το οποίο τους τελευταίους μήνες έγινε η μόνιμη κατοικία του.

Ο Κύπριος personal trainer μάς εξηγεί πώς πήρε την απόφαση να φύγει από την Κύπρο και γιατί επέλεξε το Μπαλί για να μείνει και να δουλέψει. Ο Δημήτρης Καλογήρου αποκαλύπτει στην Avant Garde τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τις διαφορές με την Κύπρο, τι είναι αυτό που τον εντυπωσίασε στο Μπαλί και έαν είναι στα σχέδια του να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Πώς βρέθηκες στο Μπαλί και γιατί αποφάσισες να μείνεις εκεί;

Tο εξωτικό Μπαλί ήταν μεγάλη πρόσκληση για εμένα, χρόνια τώρα. Ήρθα για διακοπές με oneway ticket και άφησα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνω για όσο με κρατήσει το μέρος. Λόγω της φύσης της δουλειάς μου, μπορώ να δουλέψω εξ αποστάσεως, οπότε το ενδεχόμενο να μείνω και να δουλέψω εδώ ήταν μέσα στα σχέδια μου εάν και εφόσον μου άρεσε το Μπαλί.

.

Οικονομικά πώς τα βγάζεις πέρα; Με τι ασχολείσαι επαγγελματικά;

Είμαι online personal trainer. Δουλεύω διαδικτυακά με μαθητές από διαφορά μέρη στην Ευρώπη και έτσι αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να βρίσκομαι όπου θέλω.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που είχες να αντιμετωπίσεις μέχρι στιγμής;

Δυσκολίες υπάρχουν πολλές, από τη βίζα που πρέπει να βγάλεις μέχρι το συνάλλαγμα και από ποιες τράπεζες μπορείς να κανείς ανάληψη με ασφάλεια.  Καλό είναι πριν επισκεφτεί κάποιος το Μπαλί να ενημερωθεί. Η μεγαλύτερη δυσκολία μπορώ να πω ότι είναι ο τρόπος ζωής, αφού απέχει πολύ από τον τρόπο που ζούμε εμείς στην Κύπρο. Άλλη δυσκολία είναι η καθαριότητα. Στους δρόμους θα βρεις πολλά σκουπίδια και πλαστικά παντού. Επιπρόσθετα, μπορείς να καταναλώσεις μόνο εμφιαλωμένο νερό, το δικό τους δεν κάνει ούτε για να πλύνεις τα δόντια σου, πόσω μάλλον να το πιεις. Υπάρχει επίσης αρκετή κίνηση στους δρόμους, για αποστάσεις 10 λεπτών μπορεί να χρειαστείς και 1 ώρα, εκτός και αν έχεις μηχανή. Και τελευταίο, το σύστημα υγείας που δεν είναι και το καλύτερο.

.

Ποιες διαφορές εντοπίζεις σε σχέση με την Κύπρο;

Η κυριότερη διαφορά εινα στη νοοτροπία, στα τα ήθη και έθιμα. Εδώ ο κόσμος έχει μάθει να ζει με τα λίγα και να είναι ευτυχισμένος. Η ζωή είναι πιο χαλαρή, σχεδόν καθόλου στρες, η αύρα του Μπαλί σε κάνει να ξεχνάς προβλήματα και δυσκολίες. Υπάρχουν χαρούμενα πρόσωπα παντού.

Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του να ζεις εκεί;

Στο Μπαλί μπορείς να ζήσεις με λίγα, είναι φθηνή η ζωή για όλα αυτά που σου προσφέρει. Μπορείς να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα, φυσική ομορφιά, απίστευτα τοπία, τέλεια εμπειρία ζωής. Δυστυχώς όμως, αν θες να δουλέψεις εδώ οι μισθοί δεν έχουν καμία σχέση με τους μισθούς στην Ευρώπη, είναι πάρα πολύ χαμηλοί.

Έγινες ευρέως γνωστός μέσα από βίντεο στο Tik Tok. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το κομμάτι και τι μηνύματα λαμβάνεις από τον κόσμο;

Παίρνω πολλά μηνύματα για το πώς είναι η ζωή εδώ και για το πώς περνώ και αν σκέφτομαι να μείνω μόνιμα. Είναι όμορφο να μοιράζεσαι στιγμές και να μπορεί ο κόσμος μέσα από τις φωτογραφίες που ανεβάζεις και τα βίντεο σου να ζει μαζί σου όλο αυτό.

Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Κύπρo ή θα ήθελες να πας σε κάποιον άλλον προορισμό;

Κύπρο προς το παρόν, δεν το βλέπω. Σίγουρα, για ακόμα ένα εξάμηνο θα μείνω Ασία. Δύσκολα αφήνεις αυτήν την ομορφιά.

 

Πιο κάτω θα βρεις μερικά από τα βίντεο του:

 

@demiskalogirou

Eglitwsatin pale💪💪😅 ♬ πρωτότυπος ήχος - Demetris Kalogirou

 

@demiskalogirou #monkey #monkyforest #bali #indonesia ♬ πρωτότυπος ήχος - Demetris Kalogirou

 

@demiskalogirou Επιβιώσαμε τελικά??? [email protected] #monkey #monkeyforest #bali #indonisia #ubud ♬ πρωτότυπος ήχος - Demetris Kalogirou
Loader