"Τρεις ελιές τζιαι μιαν τομάτα": Οι διοργανωτές των τοπικών φεστιβαλ συζητούν για τις κρυφές πτυχές των φεστιβάλ που τόσο λατρεύουμε

"Τρεις ελιές τζιαι μιαν τομάτα": Οι διοργανωτές των τοπικών φεστιβαλ συζητούν για τις κρυφές πτυχές των φεστιβάλ που τόσο λατρεύουμε

Έρχεται το 2ο επεισόδιο του νέου vodcast, με παρουσιαστή τον Κώτσιο τον Πικατίλλη

Στο επερχόμενο επεισόδιο "Φεστιβάλς και Politics" της σειράς Podcast “Τρεις Ελιές τζαι μιάν Τομάτα” πέντε Κυπριακά φεστιβάλ ανοίγουν τα χαρτιά τους για τις προκλήσεις και την αγωνία της επιβίωσής τους στον πολυτάραχο χώρο του πολιτισμού.

Καταξιωμένοι εκπρόσωποι φεστιβάλ, όπως ο Γιώργος Τσαγκάρης από το διεθνές φεστιβάλ Animafest Cyprus, ο Στέλιος Θεοχάρους από το φεστιβάλ Θεάτρου Αντίσκηνο, ο Αλέξανδρος Κληρίδης από το LMF Music Festival, η Χριστίνα Σκαρπάρη από το φεστιβάλ Ξαρκής όπως και ο οικοδεσπότης του Podcast ο Κωνσταντίνος Κυπριανού από το AfroBanana Festival, συζητούν έντονα και με πάθος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Μαζί τους, ο Μάριος Ψαράς από το Υφυπουργείο Πολιτισμού και ο ιδρυτής του βραβευμένου φεστιβάλ Sync στην Αθήνα, συζητούν πώς είναι τα δεδομένα στην Αθήνα του σήμερα, αναλύοντας τη διαχείριση και τις προοπτικές τους.

Οι φιλοξενούμενοι, αλλά και ο παρουσιαστής αφηγούνται ανέκδοτες ιστορίες, με χιούμορ, παρασκήνια με κυνήγια μαγισσών, δημόσια σκάνδαλα και καταχρήσεις εξουσίας, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούν αν τα φεστιβάλ της Κύπρου έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο ή αν απλώς τώρα ξεκινούν μια νέα εποχή, χαράσσοντας τον δρόμο για τις μελλοντικές γενιές.

Μια συζήτηση που έχει ως σκοπό να φωτίσει κρυφές πτυχές της φεστιβαλικής κουλτούρας και να αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ διαφόρων κυβερνητικών και πολιτιστικών φορέων. Το επεισόδιο αποτελεί μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων που θα ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη των φεστιβάλ στην Κύπρο και πέραν αυτής.

Loader