Blonde: Η ταινία για τη ζωή της Marilyn Monroe και όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Blonde: Η ταινία για τη ζωή της Marilyn Monroe και όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Στο ρόλο της Marilyn θα δούμε την Ana De Armas

Η ταινία “Blonde” είναι από τις πολυαναμενόμενες ταινίες του επόμενου διαστήματος και βασίζεται στη ζωή της Marilyn Monroe.

Παρά το ότι δε γνωρίζουμε με ακρίβεια πότε να την περιμένουμε αυτό που ξέρουμε είναι ότι στον ρόλο της Marilyn θα δούμε την Ana De Armas, ενώ σκηνοθέτης είναι ο Andrew Dominik που ήδη δηλώνει ότι "είναι μία από τις δέκα καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου". 

Το “Blonde” διασκευάζει ομώνυμο μυθιστόρημα της Joyce Carol Oates που ήταν υποψήφιο για βραβείο Pulitzer to 2000. Το μυθιστόρημα 700 σελίδων ξεκινά με τη σχέση της Norma (Marilyn) με τον πατέρα της, τελειώνει με την υποτιθέμενη δολοφονία τους, ενώ ενδιάμεσα εξιστορεί την άνοδο και την πτώση της σταρ Marilyn. Ωστόσο, ασχολείται περισσότερο με την ίδια ως προσωπικότητα και τη ζωή της παρά με τους σταθμούς της καριέρας της, χωρίς φυσικά να παραλείπει τη σχέση της με τον John F. Kennedy και τους γάμους της με τον Joe DiMaggio και τον Arthur Miller. Παρόλο που γνωρίζουμε τα πραγματικά ονόματα των ηρώων, καθώς αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας τα ονόματα συχνά αντικαθίστανται από αρχικά ή ψευδώνυμα. 

 

Επιπλεόν, δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη βιογραφία, αφού ξεχωρίζει για τις σεξουαλικές σκηνές, τη βία αλλά και ενοχλητικές σκηνές που ο σκηνοθέτης Andrew Dominik δεν ήταν διατεθειμένος να παρακάμψει στη μεγάλη οθόνη. Όπως ανέφερε εξάλλου η συγγραφέας του βιβλίου σε σχετικό tweet της: "Το Blonde είναι εκπληκτικό, ευφυές, πολύ ενοχλητικό και με μία απόλυτα 'φεμινιστική' ερμηνεία... Δεν είμαι σίγουρη ότι κάποιος άλλος άντρας σκηνοθέτης έχει πετύχει κάτι τέτοιο."

Διάβασε Επίσης: «Ο πατέρας μας»: Η νέα αληθινή ιστορία που παρουσιάζει το Netflix

Η ταινία λόγω των ιδιαίτερων σκηνών που θα δούμε θα αποτελέσει την πρώτη ακατάλληλη ταινία για ανήλικους χρήστες στο Netflix. Όπως έσπευσε να δηλώσει ο σκηνοθέτης σχετικά με τις ακατάλληλες σκηνές που θα περιέχει “το Euphoria διαθέτει περιεχόμενο πολύ πιο αποκαλυπτικό από όλα όσα συμβαίνουν στο Blonde", ενώ πρόσθεσε πως "δε θα ήταν δυνατόν να κάνουμε την ταινία" αν δεν υπήρχε το #MeToo, "γιατί κανείς δεν ενδιαφερόταν για τέτοιου είδους μ$@#$ πριν: Ούτε για το πώς είναι να είσαι ανεπιθύμητο κορίτσι ούτε για το πώς είναι να περνάς από την κρεατομηχανή του Χόλιγουντ".

Διάβασε Επίσης: Τα Loud Room Episodes είναι τα πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που θα σου μείνουν αξέχαστα

Το cast 

Όπως προαναφέραμε σχετικά με το cast στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε την Κουβανοϊσπανίδα Ana De Armas, στο πλευρό της θα είναι οι Bobby Canavale και Adrien Brody στους ρόλους του αστέρα του baseball Joe DiMaggio και του συγγραφέα Arthur Miller, αντίστοιχα. Ωστόσο, όπως και στο μυθιστόρημα, και οι δύο εμφανίζονται στους τίτλους με ψευδώνυμο, "ο πρώην αθλητής" και "ο θεατρικός συγγραφέας". Το ίδιο και ο Caspar Phillipson θα υποδυθεί "τον πρόεδρο" (John F. Kennedy), όπως έκανε και στη βιογραφία της Jackie. Συμπληρώνοντας την οικογένεια της Marilyn, η Julianne Nicholson (Mare of Easttown) θα υποδυθεί τη μητέρα της ηθοποιού, Gladys de Ella. Τους υπόλοιπους χαρακτήρες έχουν οι Garret Dillahunt, Rebecca Wisocky, Scoot McNairy, Sara Paxton, Toby Huss, Lucy DeVito, Xavier Samuel, Catherine Dent, Spencer Garrett, Eden Riegel, Dan Butler, Evan Williams και Tygh Runyan.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader