PICK OF THE DAY #8: The Way Back

PICK OF THE DAY #8: The Way Back

O Ben Affleck πετυχαίνει τρίποντο με την ίσως πιο προσωπική ερμηνεία της καριέρας του

Μένουμε που μένουμε σπίτι, ας βλέπουμε κάτι της προκοπής τουλάχιστον. Ακολουθεί η πρόταση της ημέρας από τον Μαρίνο Νομικό

Πρώην κορυφαίος κολεγιακός μπασκετμπολίστας, είναι τώρα ένας μοναχικός αλκοολικός στον οποίο προσφέρεται μια δεύτερη ευκαιρία: να προπονήσει την πρώην ομάδα του, μία από τις ουραγούς του σχολικού πρωταθλήματος. Προσπαθώντας να εμφυσήσει τη νοοτροπία του νικητή στους παίκτες του, πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και τους δικούς του δαίμονες.

Ένας αγνώριστος πρησμένος, οργισμένος και παρατημένος Ben Affleck, πολύ μακριά από την αλαζονική, ναρκισσιστική εικόνα που είχε χτίσει ως άνθρωπος και σταρ, είναι ο βασικός κράχτης και κινητήριος δύναμη αυτού του βραδυφλεγούς, ειλικρινούς δράματος γύρω από έναν πονεμένο μεσήλικα στο χείλος του γκρεμού που αναλαμβάνει προπονητής της ομάδας μπάσκετ του σχολείου όπου είχε διαπρέψει και ο ίδιος ως παίκτης.

Αυτό που μοιάζει ως ακόμα ένα φορμουλαϊκό δράμα πτώσης και αναγέννησης, μετατρέπεται με την παρουσία του Affleck σε κάτι βαθύτερο, πολυεπίπεδο και πιο προσωπικό, αν αναλογιστεί κανείς την

οδύσσεια του ίδιου του ηθοποιού με τον αλκοολισμό και τις καταχρήσεις που του κόστισε, όπως πρόσφατα παραδέχτηκε δημόσια, τον γάμο του με την Jennifer Garner. Από τις καλύτερες ερμηνείες του Affleck ίσως γιατί παίζει σε γνώριμο παρκέ. (Θα τη βρείτε online)

Loader