21 Mar 2018

Δυο βραδιές στη Λευκωσία για τον Eric Clapton, τον «θεό ήρωα της κιθάρας»

Προβολή ντοκιμαντέρ και συναυλία από τους The Zilla Project. Την Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Μαρτίου

Λάτρεις της μουσικής και ειδικότερα του Eric Clapton προσκαλούνται σε δύο μοναδικές βραδιές στη Λευκωσία αφιερωμένες στον πολυβραβευμένο και αγαπημένο μουσικό. Την Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Μαρτίου, το Θέατρο Πάνθεον θα προβάλει το συγκινητικό ντοκιμαντέρ «Eric Clapton - Life In 12 Bars» και θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα The Zilla Project αφιερωμένη στην καταπληκτική μουσική του θρυλικού Eric Clapton.

Στο ντοκιμαντέρ, με το οποίο ανοίγουν οι βραδιές στις 19:30, οι βραβευμένοι με Όσκαρ παραγωγοί του παρουσιάζουν την ταραχώδη ζωή ενός θρύλου της μουσικής και το προσωπικό ταξίδι του Eric Clapton, αυτού του ένδοξου και φημισμένου κιθαρίστα.

Η ιστορία του απεικονίζεται μέσα από τις λαμπρές στιγμές της πορείας του στα μουσικά δρώμενα, τα τεράστια επιτεύγματα του αλλά και στις δύσκολες, τραγικές στιγμές της ζωής του. Δεν παραλείπονται τα τραυματικά παιδικά του χρόνια, η πάλη του με τα ναρκωτικά και ο τραγικός χαμός του τρίχρονου γιου του το 1991, αφού είναι όλα βιώματα που έχουν κάνει τον Eric Clapton αυτόν που είναι και τη μουσική του, τη μουσική που ο κόσμος αγαπάει.

Τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα στις 22:00 από το συγκρότημα Τhe Zilla Project, οι οποίοι θα κάνουν αφιέρωμα στην εντυπωσιακή μουσική του Eric Clapton, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο φημισμένα του τραγούδια καθώς και μερικά λιγότερο γνωστά κομμάτια.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και συνίσταται η αγορά εισιτηρίων των 15ευρώ από το www.soldoutticketbox.com/ericclapton, από επιλεγμένα περίπτερα 'So Easy' και το Θέατρο Πάνθεον (Παρ - Κυρ, νύχτα μόνο - 22675787).

  • Οι θέσεις είναι με σειρά προτεραιότητας
  • Eισιτήρια θα πωλούνται και στην είσοδο εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα
  • Φαγητό (και νηστίσιμα)
  • Όλα τα ποτά από το μπαρ επιτρέπονται στην αίθουσα

Μη χάσετε αυτή τη ξεχωριστή εκδήλωση, γνωρίζοντας το θρυλικό Eric Clapton μέσα από την προβολή αυτού του νέου ντοκιμαντέρ και τη μαγευτική μουσική παράσταση των Zilla Project, τη Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Μαρτίου στο Θέατρο Πάνθεον, ώρα 19.30.

Ο βρετανός μουσικός Eric Clapton, ο οποίος συμπληρώνει φέτος αισίως τα 73 του χρόνια, είναι βραβευμένος 18 φορές με το βραβείο Grammy, ο μοναδικός μουσικός που εντάχθηκε τρεις φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, και γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες στην ιστορία των Blues.

Με τη φράση «CLAPTON IS GOD» ζωγραφισμένη σε γκράφιτι παντού στο Λονδίνο στη δεκαετία του 60, ο Eric Clapton έγινε ο «ήρωας της κιθάρας» και έπαιξε έναν τεράστιο ρόλο στην ευρύτερη μουσική και πολιτιστική ιστορία.

Τα τελευταία 50 χρόνια της σύγχρονης μουσικής, κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν έχει συνεχώς διασταυρωθεί με τόσους άλλους σπουδαίους μουσικούς σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών - πολλοί από τους οποίους έχουν εμπνεύσει το έργο του.

Πίσω όμως από τα παρασκήνια βρισκόταν ανησυχία και τραγωδία. Η ακόρεστη προσπάθειά του να καλλιεργήσει την καλλιτεχνική του φωνή, άφησε τους οπαδούς του έκπληκτους, καθώς εγκατέλειπε συνεχώς επιτυχημένα συγκροτήματα από τους YARDBIRDS έως και το υπερ-συγκρότημα CREAM.

Η απομονωμένη επιδίωξη της τέχνης του και ο φόβος να μην χάσει την αυθεντικότητα και την εντιμότητα του, έδρασε ως καταλύτης για την εξέλιξη του ως καλλιτέχνης. Επηρεασμένος από την τραυματική του παιδική ηλικία, έως το μακρύ και δύσκολο αγώνα του με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, και την τραγική απώλεια του γιου του το 1991, ο Eric Clapton πάντα έβρισκε εσωτερική δύναμη και θεραπεία μέσα από τη μουσική.

Με αφήγηση δική του, καθώς και της οικογένειάς του, φίλων, συνεργατών και πολλών ηρώων όπως ο BB King, ο Jimi Hendrix και ο George Harrison, το ντοκιμαντέρ «Life in 12 Bars» είναι ένα συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης εποχής.

Διοργανωτές:
Pantheon Theatre
Cloud10 Productions

Ακολουθήστε την εκδήλωση στο FB: www.facebook.com/events/600786643597002

Info: 22675787

Δες κι αυτά

Θεάματα