Τα θερινά σινεμά που θα απολάυσουμε το καλοκαίρι

Τα θερινά σινεμά που θα απολάυσουμε το καλοκαίρι

Υπέροχες ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό

Οι υπαίθριες καλοκαιρινές προβολές ταινιών άρχισαν σιγά σιγά να κάνουν την εμφάνιση τους και με το μοναδικά τους προγράμματα μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε όλα όσα έρχονται. Θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Starlit Screens - από 5 Ιουλίου

.

Μοναδικές ταινίες έρχονται να μας ταξιδέψουν στη Λεμεσό και στον Άγιο Τύχωνα. Έχοντας θέα το ηλιοβασίλεμα και εν συνεχεία τον έναστρο ουρανό, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε πρωτόγνωρες στιγμές γεμάτες αναμνήσεις.

Ανακάλυψε όλα όσα έρχονται εδώ

 

Προβολές ταινιών με δωρεάν είσοδο και φέτος στην αυλή της Φανερωμένης - Από 6 Ιουλίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεργάζεται για ακόμα μια χρονιά με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου για μια σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni23. Η αυλή του Πολιτιστικού μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο με την προβολή 4 ταινιών.

AINΜΠO - Η Πριγκίπισσα του Αμαζονίου (2021)

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 -20:00

Στα βάθη του Αμαζονίου, ένα νεαρό κορίτσι βρίσκει την ηρωίδα που κρύβει μέσα της.

H ΑΙΝΜΠΟ: ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ είναι μια περιπέτεια για τη σπουδαιότητα της φιλίας και της προστασίας του πλανήτη μας, με μια θαρραλέα πρωταγωνίστρια, με την οποία θα ταυτιστούν όλοι.

Πρωταγωνίστρια είναι η 13χρονη Αίνμπο που ζει στα βάθη του Αμαζονίου με τη φυλή της. Μια μέρα, η Αίνμπο ανακαλύπτει πως η φυλή της κινδυνεύει. Όχι μόνο απειλείται από το κακό πνεύμα του Γιακουρούνα, αλλά και ολόκληρη η ζούγκλα καταστρέφεται από ανθρώπους, που την εκμεταλλεύονται για βιομηχανική εξόρυξη. Μαζί με το κωμικό δίδυμο πνευματικών οδηγών, τον αξιολάτρευτο Ντίλο και τον αγαθούλη Βάκα, η Αίνμπο αποφασίζει να σώσει τη φυλή της.

Κινούμενα σχέδια, περιπέτεια,Οικογενειακή 

Mεταγλωττισμένη στα ελληνικά και με ελληνικούς υπότιτλους

Διάρκεια: 85’ λεπτά 

Σκηνοθεσία:  Ριτσαρντ Κλάους & Χοσέ Ζελάντα

Ticket to Paradise – Εισιτήριο για το Παράδεισο (2022)

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023-20:30

Μια ρομαντική κομεντί για τις γλυκιές εκπλήξεις που φέρνουν οι δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή. Οι βραβευμένοι με Όσκαρ   Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινια της Universal Pictures “Ticket to Paradise”, μια ρομαντική κωμωδία που σκηνοθετήσε ο Όλ Παρκέρ του “Mama mia, here we go again”.  Ο Κλούνεϊ και η Ρόμπερτς θα παίξουν ένα διαζευγμένο ζευγάρι που ταξιδεύουν στο Μπαλί για να εμποδίσουν την κόρη τους να επαναλάβει ένα λάθος που έκαναν 25 χρόνια νωρίτερα.  Το σενάριο υπογράφουν οι Πάρκερ και Ντάνιελ Πίπσκι ενώ στην παραγωγή θα βρίσκονται οι Τιμ Μπίβαν, Έρικ Φέλνερ, Σάρα Χάρβει και Ντέμπορα Μπάλντερστόουν. Αμερικανική οικογενειακή ταινία περιπέτειας | Με ελληνικούς υποτίτλους | Διάρκεια: 100'

PIL’S ADVENTURE - Η πριγκίπισσα Αλάνι (2021)

Πέμπτη 31 Aυγούστου 2023-20:00

Μια δυναμική νεαρή μεταμφιέζεται σε πριγκίπισσα για να σώσει τον νόμιμο διάδοχο του θρόνου από τις δολοπλοκίες του σατανικού αντιβασιλέα. Κινούμενα σχέδια/περιπέτεια/Οικογενειακή 

Mεταγλωττισμένη στα ελληνικά και με ελληνικούς υπότιτλους

Διάρκεια: 89'

Top Gun : Maverick (2022)

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023-20:30

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε». Όταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξιδεικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ, «Χωρίς Μέτρο»), γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο.

Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.

Περιπέτεια/Δράση/ Με ελληνικούς υποτίτλους/Διάρκεια: 131'

Χώρος κινηματογραφικών προβολών: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Είσοδος ελεύθερη

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni 23, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού και είναι προσβάσιμες σε εμποδιζόμενες ομάδες.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.

Έρμα στην Παλιά Λευκωσία - 10,17,31 Ιουλίου

Ο ξεχωριστός χώρος του Έρμα στην Παλιά Λευκωσία με την πολύ ιδιαίτερη αυλή θα φιλοξενήσει και φέτος τον Αύγουστο προβολές κινηματογραφικών ταινιών.  Το Σινέ Έρμα θα μας περιμένει ξανά και αυτό το καλοκαίρι για να δούμε έξι αξιόλογες ταινίες. 

Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 20:00

«Ένας θρίαμβος», του Εμανουέλ Κουρκόλ

(Γαλλία, 2020)

Διάρκεια: 105΄

με τους: Καντ Μεράντ, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές, Πιέρ Λοτάν

Δευτέρα 17 Ιουλίου στις 20:00

«Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας», του Ντίνου Κατσουρίδη

(Ελλάδα, 1976)

Διάρκεια: 85΄

με τους: Θανάση Βέγγο, Ηλία Λογοθέτη, Αντώνη Παπαδόπουλο

Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 20:00

«Ομάρ», του Χανί Αμπού-Ασάντ

(Παλαιστίνη, 2013)

Διάρκεια: 96΄

με τους: Αντάμ Μπακρί, Λιμ Λουμπανί, Γουαλίντ Ζουάιτερ

Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 20:00

«Δύο λαχνοί», του Πωλ Νεγκοέσκου

(Ρουμανία, 2016)

Διάρκεια: 86΄

με τους: Ντόριαν Μποκούτα, Ντράκος Μπουκούρ, Άντι Βασλουιάνου, Αλεξάνδρου Παπαδόπουλου

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22346770.

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στο Κωνστάντια στη Λευκωσία -  από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Για άλλη μία χρονιά ο ρετρό θερινός κινηματογράφος Κωνστάντια στην Παλλουριώτισσα θα φιλοξενήσει τον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών που περιλαμβάνει 23 ταινίες, 45 προβολές από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.  Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών θα λάβει χώρα φέτος από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου με 45 συνολικά προβολές στον ρετρό χώρο του Κωνστάντια που μας ξυπνάει αναμνήσεις μίας άλλης εποχής. Έτσι φέτος το καλοκαίρι απολαμβάνουμε ξανά αξιόλογες ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας. 

Οι προβολές κάνουν αρχή φέτος την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 21:00 με με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Αναζητώντας την Φετινέ”. που αφηγείται την ιστορία μιας Τουρκοκύπριας που προσπαθεί να εντοπίσει την αδελφή του παππού της, η οποία παντρεύτηκε σε ηλικία 13 χρονών έναν Άραβα, έφυγε από την Κύπρο τη δεκαετία του `30 και έκτοτε κανένας συγγενής δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της. Αυτή η πρακτική ήταν κοινή στην κοινότητα των Τουρκοκυπρίων κατά την Αγγλοκρατία.

Οι ξεχασμένες νύφες της Κύπρου που τις πάντρεψαν την περίοδο του μεσοπολέμου με Άραβες και έφυγαν για την Παλαιστίνη και την Ιορδανία χωρίς να μπορούν να κρατήσουν επαφή με τους δικούς τους βρίσκουν ξανά τη φωνή τους στο ντοκιμαντέρ “Αναζητώντας τη Φετινέ”.

Δείτε τις ταινίες, τις μέρες και ώρες προβολών αλλά και για αγορά εισιτηρίων πατώντας ΕΔΩ 

Οι 25 κινηματογραφικές ταινίες που θα απολαύσουμε στον Πρωταρά - 12 Ιουλίου

Για ένατη χρονιά, η κεντρική πλατεία του Πρωταρά, η Λεύκολλα, θα μεταμορφωθεί από τις 12/7 μέχρι και τις 30/7 σε ένα μεγάλο υπαίθριο θερινό σινεμά με 25 προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια. Το φετινό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει 25 κινηματογραφικές ταινίες για μικρούς και μεγάλους, κωμωδίες, δράμα, περιπέτεια και δράση. Η πρώτη προβολή θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου με την ταινία δράσης Indiana Jones and the Dial of Destiny στις 21:00. 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών. 

 

 Κλέφτες Καταστημάτων - Θέατρο Ριάλτο 18 και 21 Ιουλίου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το Θέατρο Ριάλτο επιστρέφει και φέτος με το Θερινό Σινεμά του, προσφέροντας μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες κάτω από τον έναστρο ουρανό.  Η μεγάλη οθόνη θα στηθεί στο χώρο στάθμευσης της γειτονικής ΣΕΚ και προσκαλεί όλους τους φίλους της έβδομης τέχνης να απολαύσουν μοναδικές στιγμές κινηματογραφικής μαγείας.

 Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στην αυθεντική τους γλώσσα με υπότιτλους στα ελληνικά και αγγλικά, προσφέροντας έτσι μια ποικιλία από διαφορετικές κινηματογραφικές εμπειρίες.

Οι προβολές θα ξεκινούν ακριβώς στις 21:00 και τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στο ταμείο του θεάτρου, τηλεφωνικά στο 77777745 και ηλεκτρονικά στο rialto.com.cy. 21/7. Κλέφτες Καταστημάτων / Shoplifters Ιαπωνία 2018 121’ 12+

Με μία ψιθυριστή, μικρή ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσιάζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή και στο σινεμά. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για τα Όσκαρ.

Μετά από εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ένας άντρας και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Η σύζυγος του άντρα, διστακτική στο να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, τελικά συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Σκηνοθεσία: Kore-eda Hirokazu

Πρωταγωνιστούν/cast : Sakura Ando, Lily Franky, Mayu Matsuoka, Jyo Kairi

18/7 . O Αξιαγαπητος κύριος Τροχιδης / Raoul Taburin Γαλλία, 2018, 89’ Κ. Από το δημιουργό του πολυαγαπημένου “Μικρού Νικόλα”, Ζαν-Ζακ Σεμπέ, μία υπέροχη ιστορία για την φιλία, την αγάπη που θα απολαύσει όλη η οικογένεια! Γυρισμένη σε ένα ειδυλλιακό χωριό στις γαλλικές Άλπεις, ένας εξαιρετικά αγαπητός στους συγχωριανούς του, παλαιάς κοπής μάστορας ποδηλάτων κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Μια ταινία - μήνυμα για την αγάπη, την φιλία, την καλοσύνη, που πάνω από όλα για τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τους φόβους και τις ανασφάλειες που παίρνουν την μορφή βοηθητικών τροχών στο ποδήλατο που λέγεται ζωή. Όσες φορές και αν έχουμε πέσει πάντα βρίσκουμε την δύναμη για να ξανασηκωθούμε. Σκηνοθεσία: Pierre Godeau

Ηθοποιοί/Cast:Benoit Poelvoorde, Edouard Baer, Suzanne Clement

Βρεσ όλα τα θερινά σινεμά του Ριάλτο εδώ

 Πρωταράς διοργανώνει και φέτος θερινό σινεμά πλάι στη θάλασσα - 12 - 30 Ιουλίου 

Το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με τα θερινά σινεμά και τις υπαίθριες προβολές ταινιών. Ο Δήμος Παραλιμνίου έφερε το θερινό σινεμά τα τελευταία χρόνια στην καρδιά του Πρωταρά μετατρέποντας την πλατεία Λεύκολλα σε ένα μεγάλο θερινό κινηματογράφο. 

Για άλλη μία χρονιά λοιπόν θα βρεθούμε στο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου στη Δημοτική Πλατεία Εκδηλώσεων "Λεύκολλα" στον Πρωταρά για να παρακολουθήσουμε αγαπημένες ταινίες για μικρούς και μεγάλους. Το φεστιβάλ ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του στο facebook την επιστροφή του που θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου και θα μας συντροφεύσει μέχρι και την Κυριακή 30 Ιουλίου με δωρεάν είσοδο. 

Σύντομα θα μάθουμε και το πρόγραμμα προβολών, τις ταινίες και όλες τις λεπτομέρειες. 

18o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού -  1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου

Και για τους σινεφίλμ, το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου, 2023 στο Ceronia Hall - Χαρουπόμυλος Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο, και προσκαλεί το κοινό σε μια φεστιβαλική εβδομάδα αφιερωμένη στο σινεμά του πραγματικού.

Η διοργάνωση θέτει και φέτος στο επίκεντρο του προγράμματός της τον σύγχρονο πολίτη του κόσμου, όπως εξελίσσεται μέσα από τις κοινωνικοπολιτικές μεταβολές που συμβαίνουν γύρω του, εξερευνώντας τη ρευστή καθημερινότητά του, αλλά και τη σύγχρονη ιστορία του. Το Φεστιβάλ προβάλλει ταινίες ντοκιμαντέρ από τη διεθνή και τοπική κινηματογραφία - όλες σε πρώτη παγκύπρια προβολή. 

Τις προβολές πλαισιώνουν συζητήσεις με φιλοξενούμενους δημιουργούς, μουσικές εκδηλώσεις, DJ sets και υπαίθρια πάρτι σε μία καλοκαιρινή ατμόσφαιρα – ακριβώς στο σημείο όπου η πραγματικότητα ενώνεται με το σινεμά.

 Το πρόγραμμα προβολών θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.filmfestival.com.cy. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από τη Brave New Culture και επιχορηγείται από το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού (Χορηγικά Προγράμματα «Πολιτισμός ΙΙ» και «Κύπρια»).  Το Φεστιβάλ στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.

Χορηγός Επικοινωνίας: Avant Garde, Δίεση 101,1

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Tηλέφωνο 99 517 910

Ε-mail: [email protected] 

Website: www.filmfestival.com.cy 

Instagram | Facebook @lemesosdocfest

Loader