Σκέφτεστε τι να κάνετε το τριήμερο με τα παιδιά σας;

Σκέφτεστε τι να κάνετε το τριήμερο με τα παιδιά σας;

Έχουμε μια λίστα για σας

Παιδικές θεατρικες παραστάσεις, εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια προσφέρουν στα παιδιά σας εκτός από χαρά, γέλιο και ξεγνοιασιά, γνώσεις και εκπαιδευτικές εμπειρίες μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Τριήμερο ανοιξιάτικο φεστιβάλ για όλη την οικογένεια 

spring festival

Το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους το Spring Festival επιστρέφει για 6η χρονιά εμπλουτισμένο και πιο fun από ποτέ για να σκορπίσει μαγικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους!

Σας περιμένουμε το τριήμερο 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού για μια μοναδική εξόρμηση με πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Ελάτε να γιορτάσουμε την Άνοιξη και να ζήσουμε όμορφες στιγμές.

Προαιρετική εισφορά για τον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής - €2

30 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2024 | 10:00 - 19:00 | Limassol National Forest Park

 

Θεατρική παράσταση “Ποντικομπουρμπουλήθρας”

pontikakia

Ένα παιχνιδιάρικο θεατρικό έργο, γεμάτο χρώματα, δράση και περιπέτεια! Πρωταγωνιστές, ποιοι άλλοι; Τα ποντικάκια φυσικά, που ανυπομονούν να γνωρίσουν τα παιδιά σας. 

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 | 3:00 μ.μ.| Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου 

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 | 11:00 π.μ.| Xenion Amphitheatre

 

Θεατρική παράσταση "Έλβις και Μέριλιν"

ελβις

Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δύο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί. 

Μια διαδραστική κουκλοθεατρική παράσταση, με έντονο το στοιχείο του χιούμορ, δράση, τραγούδια και κούκλες που θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς μας φίλους. Μια ιστορία που μιλάει για τη συνεργασία, τα συναισθήματα και τις έννοιες της οικογένειας, δίνοντας έμφαση κυρίως στο τι θα πει αγάπη.

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 | 12:00 μ.μ. | Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου 

 

Παιδική θεατρική παράσταση “Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, ούτε μπιχλιμπίδι”

ζωα

H ομάδα «χρώματα» της Δανάης Χρίστου σε συνεργασία με το Θέατρο ένα, παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση «Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, ούτε μπιχλιμπίδι» της Πωλίνας Θρασυβουλίδου.

Ένα έργο βασισμένο πάνω στην αγάπη των παιδιών προς τα ζώα και το αντίθετο. Πώς ένα ζώο μπορεί να κάνει τα παιδιά υπεύθυνα χαρίζοντας τους ταυτόχρονα στιγμές απόλυτης χαράς και ευτυχίας, μα πάνω από όλα μαθαίνει στα παιδιά πως τα ζώα δεν είναι ούτε παιχνίδια ούτε μπιχλιμπίδια αλλά πιστοί και παντοτινοί φίλοι.

Σάββατο & Κυριακή, 30 & 31 Μαρτίου 2024 | 11:00 π.μ. | Θέατρο ένα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

«Μουσειοαφηγήσεις με ένα παραμύθι, φαντασία και πολλά χρώματα» 

αφηγησεις

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7-10 ετών για την κυπριακή τέχνη. 

Tο πρόγραμμα βασίζεται στο παραμύθι με τίτλο "Μα που πήγαν όλοι;" της Σοφίας Δαρτζάλη και έχει στόχο να προωθήσει την επαφή και την γνωριμία των παιδιών με την κυπριακή τέχνη και πολιτισμό. Τα παιδιά, μέσω του ήρωα του παραμυθιού και της εξερεύνησης επιλεγμένων έργων της μόνιμης έκθεσης της Κρατικής Πινακοθήκης, θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, ενισχύοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία μέρη και θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους ορόφους της Πινακοθήκης. Τα παιδιά θα εμπλακούν σε παιχνίδι εξερεύνησης στους χώρους της Πινακοθήκης χρησιμοποιώντας βοηθητικά στοιχεία που θα τους δοθούν, με σκοπό να εντοπίσουν επιλεγμένα έργα τριών Κυπρίων καλλιτεχνών και να γνωρίσουν καλύτερα το έργο και τη δράση τους. Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν τις δικές τους ιστορίες με βάση τις πληροφορίες που θα έχουν συλλέξει και να παρουσιάσουν τις δικές τους δημιουργίες.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με βάση την μουσειοπαιδαγωγική της Νίκης Νικονάνου, την παιδαγωγική του διαλόγου της Μαρίας Μπιρμπίλη και το σεντούκι του λαϊκού πολιτισμού της Νίκης Κάντζου. Κύριοι παιδαγωγικοί άξονες του προγράμματος είναι η εξερεύνηση του έργου τέχνης, η ανάπτυξη της παιδικής φαντασίας, δημιουργικής σκέψης και γραφής και η ουσιαστική επαφή των παιδιών με την κυπριακή τέχνη και πολιτισμό.

Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος: Αντρούλα Φουσκωτού (αρχαιολόγος με επαγγελματική εξειδίκευση και εκπαίδευση στην Μουσειακή Αγωγή).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 | 15:30 -17:30 | Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Majestic

 

Εικαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Saturday Mornings: Fun at the Gallery”

saturday mornings

Εφαρμόζοντας σύγχρονες πρακτικές εικαστικής και μουσειακής εκπαίδευσης, το πρόγραμμα “Saturday Mornings: Fun at the Gallery”, που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά, έχει σκοπό να καταδείξει τους τρόπους προσέγγισης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας από παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.

Μέσω των διαδραστικών Artist Talks και την αλληλεπίδραση των παιδιών με τους φιλοξενούμενους σύγχρονους καλλιτέχνες και την πρακτική τους, επιδιώκεται η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής παιδείας και η αντίληψη του κοινωνικού ρόλου της τέχνης στη βάση δύο παραμέτρων: θέαση/διάλογος για την τέχνη και παραγωγή/δημιουργία τέχνης. Τελικός σκοπός του προγράμματος είναι η συμβολή των εμπειριών, γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που θα αποκομίσουν τα παιδιά, στην ανάπτυξη τους ως δημιουργικούς και συνειδητοποιημένους θεατές και παραγωγούς τέχνης.

Η θεματολογία των εργαστηρίων αντλεί έμπνευση από τα έργα της μόνιμης έκθεσης της Κρατικής Πινακοθήκης αλλά και από τα έργα και την πρακτική του Στέλιου Καλλίνικου. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή και θα πειραματιστούν με ποικίλες εικαστικές τεχνικές, μέσα και υλικά.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Έλενα Παναγιώτου (μουσειοπαιδαγωγός) και Παναγιώτης Ανδρέου (εικαστικός καλλιτέχνης).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, 10:00 -12:00 | Art Seen - Contemporary Art Projects & Editions

 

Πηγή φωτογραφιών

Loader