Τι θα δούμε από τον ΘΟΚ τη νέα θεατρική σεζόν

Τι θα δούμε από τον ΘΟΚ τη νέα θεατρική σεζόν

Τα έργα που θα ανεβάσει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου από το φθινόπωρο

Το προγραμματισμένο ρεπερτόριο για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2023-2024 ανακοίνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Η Κεντρική Σκηνή θα παρουσιάσει το φθινόπωρο και τον χειμώνα το έργο του Φρήντριχ Ντύρενματ «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» σε σκηνοθεσία Νεόφυτου Ταλιώτη (Νοέμβριος 2023 – Ιανουάριος 2024). Την άνοιξη θα παρουσιαστεί το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2024).

Η Νέα Σκηνή θα ξεκινήσει με το έργο του Γιώργου Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023) και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το «Καθαροί πια» της Σάρα Κέιν σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου (Ιανουάριος – Μάρτιος 2024), με τη χρονιά να κλείνει η «Ιστορία έρωτα» του Αλέξις Μιχαλίκ σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου (Απρίλιος – Μάιος 2024).

Η Σκηνή 018 παρουσιάζει «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε διασκευή των Παρασκευά Καρασούλου και Νίκανδρου Σαββίδη και σκηνοθεσία Λέας Μαλένη (Οκτώβριος 2023 – Μάρτιος 2024).

Οι Δράσεις 2023-2024 Νέ@ σε έρημο νησί προτείνουν στις Αποθήκες το έργο «Το τέρας έρχεται», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πάτρικ Νες, εμπνευσμένο από μια πρωτότυπη ιδέα της Σιόμπαν Ντάουντ σε διασκευή των Σάλι Κούκσον και Άνταμ Πεκ. Η σκηνοθεσία είναι των Ειρήνης Ανδρέου και Γιάννη Καραούλη (Νοέμβριος 2023 – Φεβρουάριος 2024).

Τέλος η Σκηνή Εκτός Έδρας παρουσιάζει το έργο του Γιώργου Νεοφύτου «Η Κύπρος είναι…» σε σκηνοθετική επιμέλεια των Πολυξένης Σάββα και Αντωνίας Χαραλαμπους (Απρίλιος – Μάιος 2024).

Το ρεπερτόριο θα συμπληρωθεί με μια παραγωγή για το Θέατρο-Βαλίτσα

Loader