8 ιδανικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Αύγουστο

8 ιδανικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Αύγουστο

Εναλλακτικές ιδέες για ταξίδι της τελευταίας στιγμής

Εναλλακτικοί προορισμοί, χωρίς πολύ κόσμο, για να δραπετεύσετε στις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου. Ονειρευτείτε παραλίες, λίμνες, λιβάδια και άγρια ομορφιά και επιλέξτε ένα μέρος έξω από τα συνηθισμένα.

1

Τρανσυλβανία, Ρουμανία

Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας προορισμός κατάλληλος για έναν βασιλιά: ο Πρίγκιπας της Ουαλίας ερωτεύτηκε την περιοχή σε μια επίσκεψη του το 1998 και πέρασε τα επόμενα χρόνια αγοράζοντας και αποκαθιστώντας αγροικίες που προορίζονταιγια ενοικιάσεις διακοπών, με τις πιο κομψές από αυτές να βρίσκονται στο ήσυχο καταφύγιο της κοιλάδας Zalan. Ωστόσο, η Τρανσυλβανία παραμένει αδιαμφισβήτητα πανέμορφη, καθιστώντας την ένα υπέροχο μέρος για να αποσυνδεθείτε από την καθημερινότητα. Το Butterfield & Robinson βρίσκεται μπροστά από την καμπύλη με τις εκδρομές ποδηλασίας και πεζοπορίας, όπου θα μείνετε σε εξοχικές κατοικίες που αναφέρονται στην UNESCO και θα κοιμηθείτε σε επιβλητικά κάστρα. Αντισταθείτε στον πειρασμό να την επισκεφθείτε εν μέσω της τρομακτικής χειμερινής θλίψης και επιλέξτε την ηλιόλουστη του Αυγούστου.

6

Comporta, Πορτογαλία

Όλοι γνωρίζουν το Algarve, τον πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών της Πορτογαλίας, αλλά λιγότεροι έχουν ακούσει για το εξίσου όμορφο και πολύ πιο χαλαρό Comporta, στη δυτική ακτή και περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την υπέροχη Λισαβόνα. Πρόκειται για μια περιοχή με παραλίες με χρυσή άμμο, ορυζώνες, κανάλια και χωράφια που καλλιεργούνται οργανικά κολοκυθάκια και μπρόκολο. Έχοντας προσελκύσει σχεδιαστές και μοντέλα για χρόνια, υπάρχει μια απίστευτη προσφορά ενοικιαζόμενων βιλών με κομψό σχεδιασμό και γυάλινους τοίχους. Ακόμα και τον Αύγουστο, η Comporta παραμένει ευτυχώς με ελάχιστο κόσμο. Νοικιάστε μια βίλα, εφοδιαστείτε με φρέσκα προϊόντα από έναν πωλητή στην άκρη του δρόμου και περάστε ηλιόλουστες μέρες περιπλανώμενοι σε αμμώδεις παραλίες, κολυμπώντας στον ατλαντικό.

7

Κανάλι Llngollen, Ουαλία

Ένα ταξίδι με βάρκα στο κανάλι σας παρασύρει μέσα από καταπράσινα και ευχάριστα τοπία στο ιδιωτικό σας σκάφος, με αρκετό χώρο για μεγάλη παρέα ή οικογένεια. Επιπλέον, παρά τον χαλαρό ρυθμό, υπάρχουν πολλά για να κρατήσουν το ενδιαφέρον σας: το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο, οι παμπ που τείνουν να συνοδεύουν τα βραδινά αγκυροβόλια ή η προσπάθειά σας να βρείτε στο δρόμο σας μέσα από κλειδαριές. Πιθανώς η καλύτερη διαδρομή είναι κατά μήκος του καναλιού Llangollen, το οποίο διέρχεται από την ύπαιθρο του Τσέσαϊρ και τη γνωστή περιοχή της λίμνης του Shropshire, πριν περάσει στην Ουαλία και ακολουθήσει μια αναζωογονητική διαδρομή πάνω από το Υδραγωγείο Pontcysyllte. Στη συνέχεια, απολαύστε τους γραφικούς καταρράκτες Horseshoe, προτού καταλήξετε στο Llangollen, μια όμορφη πόλη με εικόνες βγαλμένες από μυθιστόρημα στον ποταμό Dee. Αν υπάρχει κάποια στιγμή που μπορείτε να πετύχετε καλό καιρό στην Ουαλία, σίγουρα ο Αύγουστος είναι η ευκαιρία σας.

9

Σλοβενία

Στη σιωπηλή πλευρά της βρίσκεται η Σλοβενική Ριβιέρα, μια ακτή 30 χιλιομέτρων από την ακτή της Αδριατικής με όλη την γαλαζοπράσινη θάλασσα και την παραμυθένια αρχιτεκτονική των Δαλματικών ακτών της Κροατίας, αλλά χωρίς το πλήθος των τουριστών. Ακόμα και τον Αύγουστο, δεν υπάρχει κίνηση στο δρόμο για να σας αγχώνει. Αντ 'αυτού, υπάρχουν οι άγριες λωρίδεςάμμου γύρω από το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Izola και η υπέροχη καμπύλη του Moon Bay, γεμάτη εκλεπτυσμένα στέκια στην παραλία, ξενοδοχεία μπουτίκ και σπα. Ο καιρός είναι επίσης ιδανικός για βόλτα στους αμπελώνες, βαρκάδα στην όμορφη λίμνη Bled και εξερεύνηση στις Άλπεις.

6

 

Arcachon, Γαλλία

Ξεχάστε τη dolce vita: ελάτε στο Arcachon τον Αύγουστο και δοκιμάστε το la vie Française. Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Μπορντό, αγαπήθηκε για τις χρυσές παραλίες και τις παλιές καλλιέργειες στρειδιών. Υπάρχουν πολλά να κάνετε εδώ, εκτός από το να δοκιμάσετε εξαιρετικό κρασί. Νοικιάστε ένα ποδήλατο και εξερευνήστε τα κοντινά χωριά L'Herbe και Le Canon, όπου τα στρείδια είναι εξίσου φρέσκα και το κρασί ρέει άφθονα. Μια ημερήσια εκδρομή στο Cap Ferret, το ακρωτήριο που πρόσφατα πήρε τη φήμη ως το γαλλικό Cape Cod, πρέπει να είναι οπωσδήποτε στις επιλογές σας. Σε μικρή απόσταση με το φέρι από το Arcachon, θα βρείτε μερικά από τα πιο όμορφα μπιστρό που μπορεί να φανταστεί κανείς για θαλασσινά και σαμπάνια.

Svalbard και Vesteralen Archipelagos, Νορβηγία

Όσοι αναζητούν την επόμενη μεγάλη τους περιπέτεια - και, ας το παραδεχτούμε, το επόμενο μεγάλο ταξίδι τους - στρέφονται όλο και περισσότερο στο Svalbard, το νορβηγικό αρχιπέλαγος ανάμεσα στα ηπειρωτική χώρα και τον Βόρειο Πόλο. Ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που κάνουν το ταξίδι έχει αυξηθεί κατά 20% την τελευταία δεκαετία και ο λόγος; Πολικές αρκούδες, με την καλύτερη θέα στο απόγειο του καλοκαιριού, όταν ο πάγος λιώνει αρκετά για να επιτρέψει στα πλοία να περάσουν. Φυσικά, υπάρχει και το πλεονέκτημα της ομορφιάς που έχει, με το να είναι μια από τις βορειότερες κατοικημένες περιοχές του κόσμου: άπειρα πεδία πάγου, παρθένες κορυφές με χιόνι, και θεόρατα παγόβουνα σε μπλε ηλεκτρίκ. Εάν δεν είστε έτοιμοι για μια μεγάλη αποστολή, δοκιμάστε το Vesteralen. Πιο κοντά στον πολιτισμό, αλλά άγρια και απομονωμένα, αυτά τα νησιά είναι όλα γεμάτα με δασώδη βουνά και άψογα φιόρδ. Επίσης, σας εγγυώνται ότι θα δείτε φάλαινες.

7

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ο Αύγουστος είναι ένας μήνας ορόσημο για ξεφάντωμα και ένα μακρύ Σαββατοκύριακο στο Άμστερνταμ θα σας προσφέρει αρκετές χαρούμενες και άγριες ιστορίες για να σας συντροφεύουν τον χειμώνα. Τα πάντα είναι ανεβασμένα σε υψηλό επίπεδο στην ολλανδική πόλη. Τα μουσεία είναι τρελά, περίεργα και εντυπωσιακά και τα καφέ κυμαίνονται από extreme και εκκεντρικά μέχρι\ εντελώς χαλαρά. Αποφύγετε τις τουριστικές περιοχές, όπως η Jordaan και η παλιά πόλη και κατευθυνθείτε προς το δροσερό Ανατολικό Άμστερνταμ, το οποίο είναι γεμάτο με καταστήματα και γκαλερί τέχνης και ευχάριστους ανθρώπους που απολαμβάνουν ένα Grolsch στον κήπος κάποιας καφετέριας.

Γαλλικές λίμνες

Η Γαλλική Ριβιέρα και η Προβηγκία είναι συνήθως γεμάτες κόσμο από τα μέσα Ιουλίου έως τον Σεπτέμβριο. Για μια ανάσα καθαρού αέρα, κατευθυνθείτε προς τις αλπικές λίμνες Lac de Bourget, Lac D'Annecy και Lac D'Aiguebelette όπου τα νερά είναι απίστευτα καθαρά, το φαγητό έχει την σταθερή αξία της Γαλλίας και τα πλήθη είναι πολύ λιγότερα. Οι λίμνες είναι ιδανικές για όσους αναζητούν παραλία. Στο Lac D'Annecy θα βρείτε αθλητικούς τύπους να κάνουν τζετ-σκι στα μεσογειακά γαλανά νερά και εστιατόρια σε πολύ πιο προσιτές τιμές. Υπάρχει επίσης κάτι υπέροχο στη διαμονή στα βουνά. Ο αέρας είναι καθαρός και φρέσκος, οι γύρω κορυφές διάσπαρτες με αρχαία ερείπια και οι μικρές πόλεις γεμίζουν με τη γαλλική επαρχιακή ζωή. 

Πηγή: arttravel.gr 

Φωτογραφίες: PixABay 

 

Loader