Ετοιμάσου για ένα ταξίδι στο χρόνο με πρωταγωνιστή εσένα!

Ετοιμάσου για ένα ταξίδι στο χρόνο με πρωταγωνιστή εσένα!

Γράψε ένα γράμμα στο μελλοντικό σου εαυτό και μίλα μαζί σου

Πόσες φορές έχεις διερωτηθεί πώς θα είναι η ζωή σου στο μέλλον; Ποια άτομα θα είναι μέρος της ζωής σου; Που θα βρίσκεσαι; Πώς θα είναι ο κόσμος; Πώς θα είσαι ψυχολογικά;
Ποιές επιλογές έχουν καθορίσει τη ζωή σου, που κάποτε σε βασάνιζαν, αν ήταν σωστές; Και αν ήταν λανθασμένες, πόσες φορές σκεφτηκες να πάρεις το χρόνο πίσω, για να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά;

Μερικές φορές ερχομαστε αντιμέτωποι με κάποιες καταστάσεις στη ζωή, που μας κάνουν αναρωτιόμαστε πώς πρέπει να ζήσουμε. Κάποιες φορές καλούμαστε να κάνουμε επιλογές που θα καθορίσουν τη ζωή μας, άλλες φορές όχι και τόσο. Ή μήπως όχι;

Αν αργούσαμε ένα λεπτό περισσότερο στο φανάρι ίσως να γνωρίζαμε τον έρωτα της ζωής μας. Αν πηγαίναμε για αυτό το ποτό, αντί να χαζεύαμε το Netflix, ίσως τα “άστρα να συνωμοτούσαν” και να παρουσιαζόταν μια ευκαιρία καριέρας. 

Αν μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε πως λειτουργεί ο κόσμος, θα έρθουμε αναπόφευκτα αντιμέτωποι με ένα αέναο χάος, ωστόσο η δυναμική της αιτιότητας, ίσως να κρατά τα πράγματα σε τάξη κι εμάς σε μια τροχιά. 

Διαβάσαμε βιβλία, είδαμε ταινίες, είδαμε σειρές για ταξίδια στο χρόνο, όπως είδαμε και βιώσαμε την ταύτισή μας με τους πρωταγωνιστές. Πόσες φορές ευχηθήκαμε να έχουμε αυτή την ευκαιρία;

Προφανώς, το ταξίδι στο χρόνο ανήκει στο φαντασιακό, τουλάχιστον προς το παρόν (!), αλλά απ’ ότι φαίνεται υπάρχει ένα application και μια ιστοσελίδα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο, για να επικοινωνήσουμε με τον μελλοντικό μας εαυτό.

Το futureme.org προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να γράψουν γράμμα(τα) στο παρόν και να τα στείλουν στους ιδίους, στο μέλλον. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το διάστημα που θα φτάσει το γράμμα σε αυτούς, από 6 μήνες μέχρι σε 10 χρόνια, ή να επιλέξουν οποιαδήποτε ημερομηνία οι ίδιοι επιθυμούν.

Εξερευνώντας την ιστοσελίδα, είδαμε ανώνυμα γράμματα διάφορων ατόμων να μιλάνε για τους προβληματισμούς τους, τους στόχους τους, τη καθημερινότητά τους, τις ανησυχίες του παρόντος, τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Άτομα που αγωνίζονται με κατάθλιψη, άτομα που βιώνουν μοναξιά, άτομα που παρηγορούν τους εαυτούς τους και προσφέρουν στους ίδιους δύναμη και θέληση για ζωή. 

Όταν έχουμε περάσει μια όχι και τόσο ευχάριστη περίοδο στη ζωή μας, τείνουμε να θέλουμε να ξεχάσουμε τα επίπονα γεγονότα. Ωστόσο, διαβάζοντας τα γράμματα, καταλαβαίνουμε ότι αποτελεί ένα μάθημα για τους περισσότερους, ότι είναι μια δύσκολη περίοδος που πρέπει να βιώσουμε και δυστυχώς δεν μπορούμε να πατήσουμε “fast forward”. Συνήθως γίνεται χειρότερο, πριν γίνει καλύτερο”, λένε. Οι εμπειρίες μας είναι αυτές που κάνουν σήμερα ποιοι είμαστε, που διαμορφώνουν τους χαρακτήρες μας.

Άλλοι χρήστες περιγράφουν την επικαιρότητα, την πολιτική, την κοινωνική και την τεχνολογική, πως είναι τα πράγματα και αναρωτιούνται τι βιώνει ο μελλοντικός τους εαυτός. Πώς είναι ο κόσμος γύρω μας.

Κάποιοι αναφέρουν ότι είχαν ξεχάσει τη συγγραφή του γράμματος και το συναίσθημα ότι το έλαβαν, ήταν πρωτόγνωρο, συγκινητικό και ανατριχιαστικό. 

Μεταξύ μας, εχουμε πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μας να μιλάει μόνος του, να μπαίνει σε υποθετικούς διαλόγους, να προβληματίζεται για διάφορα θέματα. Πώς θα νιώθατε αν το κάνατε με τον μελλοντικό σας εαυτό; Μια άχρονη συζήτηση με δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές του εαυτού μας. Μια υπαρξιακή ρήξη ενός ατόμου με όλα τα ενδεχόμενά του, τις πιθανότητες και τις δυνητικές ζωές.

Μπείτε στο τρένο που διασχίζει τη χρονικότητα και παίξτε ένα προσωπικό παιχνίδι με το χρόνο!

www.futureme.org 

γραμμα σε ενα

 

 

Loader