4+1 τόποι να φάτε στην πρωτεύουσα αν νηστεύετε τη Μεγάλη Βδομάδα

4+1 τόποι να φάτε στην πρωτεύουσα αν νηστεύετε τη Μεγάλη Βδομάδα

Πεντανόστιμες χορτοφαγικές επιλογές για μεσημεριανό και βραδινό

Elysian Plant Based Kitchen Bar

elysian food

To Elysian Plant Based Kitchen Bar είναι ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό εστιατόριο με κεντρική φιλοσοφία την φυτική (plant based) διατροφή. Η φιλοσοφία όλης της ομάδας στο Elysian είναι να προσφέρουν υγιεινά και νόστιμα πιάτα χωρίς συμβιβασμούς. Χρησιμοποιούν υλικά τοπικής προέλευσης όπου αυτό είναι δυνατόν, ενώ αποφευγεται το λευκό αλεύρι ή ζάχαρη στα φαγητά και τα γλυκά.

Στο Elysian Kitchen Bar θα βρείτε από φυτικά λουκάνικα μέχρι κυπριακή εκδοχή “αυγών”, και μια γκάμα πιάτων από διάφορες κουζίνες, όπως μεξικανική και αραβική, ενώ υπάρχουν αρκετές εκδοχές βιγκαν γύρου με διαφορετικές βάσεις πρώτης ύλης. Μπορείτε επίσης να πετύχετε “θεματικές” βραδιές όπως κυπριακή κουζίνα με πολλούς νόστιμους μεζέδες! 

Ωράρια λειτουργίας:

Τρίτη - Παρασκευή: 10:00 - 22:30 

Κυριακή: 10:00 - 16:0

Δευτέρα Κλειστά 

 

Syrian Arab Friendship Club

syrian club

H παραδοσιακή συριακή κουζίνα του Syrian Arab Friendship Club αποτελεί θεσμός για τους πρωτευουσιάνους αφού εδώ και χρόνια προσφέρουν ανατολίτικες αυθεντικές γεύσεις, προσφέροντας πάντα μια φιλόξενη ατμόσφαιρα στους επισκέπτες.  Οι μεζέδες του είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο και κάθε φορά με φρέσκα υλικά, αλλά αυτό που προσπερνούμε τις περισσότερες φορές είναι οι χορτοφαγικές επιλογές, οι οποίες εκτός του γεγονότος ότι είναι άπλετες,  θα σας εκπλήξουν ευχάριστα! Φιλικό προσωπικό και value for money τιμές.Οι μεγάλες λεπτές αραβικές πίτες φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σας. 

Ωράρια λειτουργίας:

Καθημερινά: 12:00-00:00

 

Εστιατόριο "Γευσηκλέους 62"

geysikleous

Το εστιατόριο είναι κτισμένο με μεράκι, ενώ η εμπειρία στις παραδοσιακές γεύσεις βρίσκονται σε όλα τους τα πιάτα.. Στη Γευσηκλέους θα βρείτε ένα σύγχρονο Μαγειρείο με πιάτα βαθια νόστιμα, με κυριαρχη την κυπριακή κουζίνα. Ωστόσο θα βρείτε και αρκετές χορτοφαγικές και νηστίσιμες επιλογές, όπως μανιτάρια, κολοκυθοκεφτέδες και κουπέπια που δεν θα σας απογοητεύσουν. Υπάρχουν επίσης πιάτα ημέρας. 

Καθημερινά: 12:00 μ.μ. - 4:00 μ.μ. & 7:30 μ.μ. - 12:00 π.μ.

Κυριακή: 12:30 μ.μ. - 4:30 μ.μ.

Δευτέρα: Κλειστά

 

Μαγειρείο Ευρούλλας - Στοά Κλόκκαρη 

ospria

Η κυρία Ευρούλα και η ομάδα της προσφέρουν στους θαμώνες της παλιάς πόλης, γεύσεις θαλπωρής από την κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα και έχει αποτελέσει σήμα κατατεθέν για την εντός των τειχών πόλη. 

Θέλετε φρέσκο λουβί; σπιθκιάσιμες φακές; Το μενού ποικίλει καθημερινά, με πρωταγωνιστή τις διάφορες εκδοχές της κυπριακής κουζίνας, με μυρωδιές και αρώματα από μια κουζίνα, που φαντάζει τόσο οικεία. Κολοκάσι με το κρέας, ψάρι του φούρνου, φασολάκι, γιαχνί, όσπρια, ψητό, αφέλια και πολλά άλλα σας περιμένουν να τα γευτείτε. 

Στο εστιατόριο της Ευρούλας θα νιώσετε ότι κάθεστε σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι, αφού το φαγητό θυμίζει το comfort food τόσο της μαμάς, όσο και της γιαγιάς. Αποτελεί μία ιδανική επιλογή αν νηστεύετε, για lunch break, για μαγειρευτό φαγητό και φυσικά αν θέλετε να απολαύσετε διάφορα είδη σχάρας. 

Ωράρια λειτουργίας:

Πέμπτη  - Τρίτη: 12:00 - 22:30 

Τετάρτη: 12:00 - 16:30

 

Εστιατόριο "Μπέμπα" 

mpempa

Στη Μπέμπα θα βρείτε τουίστ της κυπριακής κουζίνας μέσα από μια “φιλοσοφία” απλότητας και γευστικότητας που απογειώνουν κάθε πιάτο που βγαίνει από το πάσο της κουζίνας της. To μενού εκτός από είδη σχάρας, κρεατικά, ψαρικά, ωμά ψαρικά, περιλαμβάνει πιάτα ημέρας με εποχιακά υλικά, χορτοφαγικές επιλογές όπως κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια και όσπρια! Ετοιμάζονται επίσης πιάτα που ψήνονται σε ξυλόφουρνο. 

Ωράρια λειτουργίας:

Καθημερινά: 12:30–15:30, 19:00–22:00

Πηγή φωτογραφιών 

Loader