Αποθέωση της μεσογειακής κουζίνας στο Happy Days Authentic Mediterranean στον Πρωταρά

Αποθέωση της μεσογειακής κουζίνας στο Happy Days Authentic Mediterranean στον Πρωταρά

Ένα ιστορικό μαγαζί της ευρύτερης περιοχής που σου σερβίρει εδώ και σχεδόν 40 χρόνια πιάτα από πέντε διαφορετικές κουζίνες στην βεράντα του

Το καλοκαίρι θα μας βρει και φέτος σε γνώριμα μέρη της Κύπρου για χαλάρωση, ξεκούραση και διακοπές. Φυσικά, από την ατζέντα των εξορμήσεων μας δεν θα μπορούσε να λείπει ο κοσμοπολίτικος Πρωταράς

7

Αναζητώντας κάθε χρόνο καλές επιλογές για φαγητό και ποτό το ρισκάρουμε κάποιες φορές με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε. Φέτος, όμως, θα πάμε ξάνα σε ένα γνώριμο, δοκιμασμένο και ιστορικό μαγαζί του Πρωταρά το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1984 και έκτοτε σερβίρει νόστιμα και λαχταριστά πιάτα. 

9

Πρόκειται για το Happy Days Authentic Mediterranean το οποίο μετράει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στον εστιατορικό μας χάρτη. Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές της δεκαετίας του’80 από τους Τάκη και Υvonne Ευαγγέλου ενώ σήμερα ανέλαβαν την επιχείρηση η δεύτερη και τρίτη γενιά της οικογένειας που συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση και νόστιμο φαγητό. Το Happy Days Authentic Mediterranean έφερε ένα αέρα ανανέωσης εκείνα τα χρόνια στον Πρωταρά και την δεκαετία του ’90 πρωτοτύπησε, ξεχώρισε και καθιερώθηκε για τα εξαίσια pancakes που έφτιαχνε. Έτσι, το εστιατόριο έγινε σταδιακά η υποχρεωτική στάση των ντόπιων για μια λαχταριστή κρέπα πριν την επιστροφή στο σπίτι.

7

Γεύσεις από πέντε κουζίνες

Μέσα σε αυτά τα σαράντα χρόνια, το Happy Days Authentic Mediterranean έχει εξελιχθεί και σήμερα αποτελεί ένα εστιατόριο με αυθεντική μεσογειακή κουζίνα που χρησιμοποιεί μόνο τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς. Σήμερα, η κουζίνα του εστιατορίου προσφέρει στον επισκέπτη του γεύσεις από πέντε διαφορετικές κουζίνες της Μεσογείου: την κυπριακή, ελληνική, ιταλική , ισπανική και γαλλική κουζίνα που θα ικανοποιήσουν το σύγχρονο έμπειρο και πολυταξιδεμένο άνθρωπο. 

7

All day απόλαυση: πρωϊνό, μεσημεριανό, βραδινό 

Το Happy Days Authentic Mediterranean ξεκινάει τη λειτουργία του από νωρίς το πρωί στις 8:30 σερβίροντας καλό καφέ και λαχταριστό πρόγευμα μέχρι και τις 11:30. Εδώ, μπορείς να ξεκινήσεις την μέρα σου με τον πιο γευστικό τρόπο τρώγοντας ένα υπέροχο πρόγευμα. Το μενού σου προσφέρει αρκετές δελεαστικές επιλογές, με διεθνή χαρακτήρα αφού μπορείς να φας κυπριακό, αγγλικό ή ακόμα σπέσιαλ αγγλικό πρόγευμα που περιλαμβάνει αβγά, μπέικον, λουκάνικο, baked beans, τοστ και μαρμελάδα. Παράλληλα, όμως, μπορείς να απολαύσεις scrambled croissant με αβγά και μπέικον, καπνιστό σολομό με τυρί κρέμα και αβοκάντο σε κρουασάν, αβγά μπένεντικτ με μπέικον και καπνιστό σολομό, ένα pesto breakfast με τηγανητά αβγά και φρέσκα ντομάτα σε ψωμί τσιαπάτα, ένα απλό πιάτο με αβγά σκράμπλ ή ποσέ και μπέικον ενώ αν είσαι χορτοφάγος υπάρχει και το Vegetarian Breakfast. Οι επιλογές δεν περιορίζονται εδώ αφού υπάρχει η ενότητα του Continental Breakfast με πιάτα όπως το τοστ με μαρμελάδα, τοστ με χάμ και τυρί, δημητριακά, κρουασάν αλλά και porridge. 

7

Πιάτα πέντε χωρών 

Το μεσημέρι και το βράδυ μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου ή το δείπνο στου στην όμορφη βεράντα του Happy Days Authentic Mediterranean με πιάτα και γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν σε πέντε διαφορετικές μεσογειακές κουζίνες με ορεκτικά και κυρίως πιάτα.

7

Πρώτη-πρώτη από την δική μας κουζίνα, την κυπριακή πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το κλέφτικο που σερβίρει το μαγαζί ή ακόμη το εξαιρετικό παραδοσιακό στιφάδο του. Παράλληλα, θα βρεις και λαβράκι ολόκληρο ή φιλεταρισμένο με πατάτες της επιλογής σου και σαλάτα. Από τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας ξεχωρίσαμε το φυσικά τον υπέροχο ελληνικό μουσακά, το σουβλάκι και τα αρνίσια παϊδάκια που σερβίρονται με πατάτες και σαλάτα. Ακολουθεί, η ισπανική κουζίνα από την οποία πρέπει να δοκιμάσεις την παέγια με τα θαλασσινά ή ακόμη την παέγια με κοτόπουλο και το παραδοσιακό, πικάντικο λουκάνικο της Ισπανίας το τσορίθο. Η πανδαισία της μεσογειακής κουζίνας συνεχίζεται με ένα ταξίδι στην Ιταλία με πιάτα όπως γαρίδες με ζαμπούκα, λιγκουίνι με θαλασσινά, λιγκουίνι μπολονέζ, πέννες καρμπονάρα, αραμπιάτα και σπαγγέτι αματριτσιάνα. 

7

Το ταξίδι στην γαλλική κουζίνα περιλαμβάνει ζουμερό βοδινό φιλέτο, φιλετάκια αρνίσια, χοιρινά ή κοτόπουλου και φιλέτο σολομού. Μπορείς να επιλέξεις μία από τις πιο πάνω προωτείνες και να τις συνοδεύσεις με λαχανικά και πατάτες αλλά και την σάλτσα της επιλογής σου από το μενού. 

7

 

Παράλληλα, το εστιατόριο σου προσφέρει και μία ποικιλία ψαριών για δύο άτομα που περιλαμβάνει φρέσκα ψάρια της εποχής, λαβράκι, σολομό, καλαμαράκια, γαρίδες και μύδια. 

9

9

Τέλος, έρχεται το γλυκό. Το εστιατόριο φημίζεται εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια για τα pancakes του. Έτσι, στο μενού θα βρεις 15 διαφορετικούς, λαχταριστούς συνδυασμούς από pancakes για να επιλέξεις εκείνο που ικανοποιεί τα δικά σου γούστα. Παράλληλα, υπάρχουν πολλές επιλογές από επιδόρπια όπως πορτοκαλόπιτα, πανακότα, τιραμισού, μηλόπιτα με παγωτό βανίλια, λάβα σοκολάτας, επιλογή από παγωτό ή ακόμη γιαούρτι με μέλι. 

7

Ένας χώρος με μακρά εμπειρία που απογειώνει την μεσογειακή κουζίνα προσφέροντας ποικίλες επιλογές προγεύματος, μεσημεριανού ή βραδινού από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ. Το Happy Days Authentic Mediterranean, δεν ονομάζεται τυχαία έτσι αφού σίγουρα απολαμβάνοντας τα γεύματά σου εκεί οι μέρες σου θα είναι πραγματικά χαρούμενες.  

Info 

Καθημερινά 8:30-11:30 (πρόγευμα), 11:30-23:00 μεσημεριανό/βραδινό), Λεωφόρος Πρωτάρα 51, Πρωταράς. Τηλ: 23814011. 

Facebook & Instagram 

Το μενού, πληροφορίες και online κρατήσεις ΕΔΩ 

Loader