Δειπνήσαμε στο νέο, εντυπωσιακό εστιατόριο του City Of Dreams Mediterranean

Δειπνήσαμε στο νέο, εντυπωσιακό εστιατόριο του City Of Dreams Mediterranean

Το Anais, το πρώτο γαλλικό Gastro Club της Κύπρου αποτελεί την νέα προθήκη του πολυτελούς θερέτρου της Κύπρου

Το City Of Dreams Mediterranean, το νεότευκτο πολυτελές τουριστικό θέρετρο της Κύπρου όπου ανάμεσα σ’ άλλα στεγάζει και το καζίνο του νησιού, φιλοδοξεί να καταστεί ένας εξαιρετικός προορισμός υψηλής γαστρονομομίας και φιλοξενίας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michalis Christodoulou TheCypriotTraveler (@thecypriottraveler)

Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία του τον περασμένο Ιούλιο έχει ήδη επιδείξει τα πρώτα δείγματα γραφή αφού πέραν των εντυπωσιακών χώρων του διαθέτει αξιόλογα εστιατόρια. Η τελευταία του προσθήση, το Anais αποτελεί μία νέα πρόταση στον γαστρονομικό χάρτη της Κύπρου αφού πρόκειται για το πρώτο γαλλικό Gastro Club του νησιού που διαθέτει ένα μεγάλο, ατμοσφαιρικό χώρο, ιδανικό για βραδινές εξόδους, πολυτελή ψυχαγωγία ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το εξαιρετικό και ντιζαϊνάτο μπαρ του εστιατορίου. O εξωτερικός χώρος φέρει την ονομασία La Terrace by Anais και πρόκειται για έναν από τους πλέον, ιδανικούς χώρους στην Κύπρο για έξοδο που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία, την ψυχαγωγία, τα εξαιρετικά κοκτέιλ και την πολυτέλεια ενός σύγχρονου, υπέρκομψου εστιατορίου διεθνών προδιαγραφών. 

1

Ο χώρος πέραν της διακόσμησης και της πολυτέλειας που αποπνέει ξεχωρίζει παράλληλα για την εξαιρετική εξυπηρέτηση. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και επιτρέποντος του καιρού το Anais θα λειτουργεί στην εξωτερική του βεράντα ενώ τον χειμώνα θα μας σερβίρει στον πανέμορφο εσωτερικό του χώρο. 

1

Καθίσαμε με άνεση στο τραπέζι μας για ένα πολλά υποσχόμενο δείπνο με πιάτα και γεύσεις από την Κυανή Ακτή. Κάθε βράδυ το Anais προσφέρει ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική, DJ sets και εντυπωσιακές χορευτικές παραστάσεις. Το δείπνο μας ξεκίνησε με τρία ορεκτικά-έργα τέχνης, τόσο ως προς την εμφάνιση όσο και τη γεύση. Αρχή κάναμε με τα αφράτα ακι πεντανόστιμα gougeres, gruyere cheese σερβιρισμένα με μαγιονέζα τρούφας.

1

 

Το πιάτο που μας εντυπωσίασε ήταν το Truffled Eggs Mimosa που μέσα στην απλότητα του είχε φίνα γεύση, σερβιρισμένο σε τσόφλι αβγού που αποτελεί ένα ιδιαίτερο και πραδοσιακό πιάτο της γαλλικής κουζίνας. Τέλος, το τρίτο ορεκτικό ήταν Beef Tartare Bone Marrow με κρόκους αβγών, με shallot onion, μουστάρδα και μαϊντανό. Η αρχή μας έδειξε ένας υψηλής αισθητικής εστιατόριο με πρωτότυπες γεύσεις και ποιότητα στις πρώτες ύλες. 

1

 

1

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή αφού έφτασε στο τραπέζι μας ένας... πύργος θαλασσινών με αστακό, γαρίδες, μύδια, στρείδια, αχιβάδες, καβούρια συνοδευμένα από τέσσερις διαφορετικές σάλτσες. Μαζί γευτήκαμε ένα πρωτότυπο καλαμάρι φρικασέ και μία δροσερή σαλάτα με σπανάκι, αγκινάρα και ένα υπέροχο ντρέσινγκ τρούφας που ταίριαζε απόλυτα με τα θαλασσινά. Ταυτόχρονα, τα ποτήρια μας γέμιζαν με ένα αρωματικό, ελληνικό Sauvignon Blanc Alpha Estate του 2022. Κατά τη διάρκεια του δείπνου μας απολαμβάναμε τους ήχους της Dj η οποία παράλληλα χρωμάτιζε τις μουσικές της με την φωνή της. 

1

Τα ποτήρια του κρασιού μας άλλαξαν για να παντρέψουμε τα κυρίως πιάτα μας με τα υπέροχα γαλλικά κρασιά Louis Jadot 2021 και Μ. Chapoutier, Les Meysonniers 2019. Τα κυρίως πιάτα της βραδιάς ήταν Beef Chateaubriand για τους φίλους του κρέατος και Sole Muniere (γλώσσα Μενιέρ) μία αυθεντική γαλλική συνταγή με το ψάρι που αγαπούσε να τρώει ο βασιλιάς Λουδοβίκος της Γαλλίας, γι’ αυτό και ονομάζεται το ψάρι του βασιλιά όπως μας εξήγησε ο επικεφαλής σεφ του εστιατορίου Avinash Deokurun. Οι πατάτες με ελαιόλαδο και μαϊντανό που συνόδευαν το ψάρι έκλεψαν την καρδιά μας και δεν πιστεύαμε πόσο γευστικό μπορεί να γίνει ένα πιάτο με βραστή πατάτα. 

1

Για το τέλος, ο σεφ μας επεφύλαξε δύο πιάτα-έργα τέχνης. Δύο εξαιρετικά και ελαφριά επιδόρπια που σίγουρα θα θέλαμε να ξαναδοκιμάσομε. Το πρώτο το Beba au Rhum ήταν σρβιρισμένο με μία πλούσια, εξαιρετικής υφής κρέμα βανίλια και φρέσκα μούρα. Το δεύτερο, ήταν ακόμη πιο instagrammable και πανέμορφο στην εμφάνιση. Δοκιμάσαμε ένα εξαίσιο γλυκό με το όνομα Floatting Island, Caramel Dust με κρέμα Anglaise ροζ πραλίνα. Ένα γλυκό σαν σύννεφο που έλιωνε στο στόμα. Για το τέλος, τα ποτήρια μας γέμισαν με μοσχάτο Παμπαρούσης και ήπιαμε στην υγεία αυτής της όμορφης βραδιάς. 

1

9

Το Anais αποτελεί γαστρονομική πρόταση τόσο για τη Λεμεσό όσο και για ολόκληρη την Κύπρου αφού έρχεται να ανεβάσει τον πήχη της εστίασης στο νησί μας, προσφέροντάς μας μία ιδιαίτερη πρόταση για έξοδο, ποτό, φαγητό και ψυχαγωγία. Ένας χώρος ατμοσφαιρικός, ειδυλλιακός που σου δίνει την αίσθηση της ηρεμίας, της χαλάρωσης και υπόσχεται μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.    

9 

 

Loader