Δοκιμάσαμε εξαιρετικά πιάτα με παγωτά wasabi και μαύρο σουσάμι στο νεό εστιατόριο της Λευκωσίας

Δοκιμάσαμε εξαιρετικά πιάτα με παγωτά wasabi και μαύρο σουσάμι στο νεό εστιατόριο της Λευκωσίας

Ένα προσεγμένο kitchen bar στο κέντρο της πόλης με ωραία ατμόσφαιρα, διακόσμηση και ένα μενού με fusion και to share πιατα

Το Amano Kitchen Bar έκανε την εμφάνισή του στον γαστρονομικό χάρτη της Λευκωσίας μέσα στην άνοιξη της τρέχουσας χρονιάς και όπως λέει το όνομά του όλα εδώ φτιάχνονται amano, δηλαδή δια χειρός.

Πρόκειται για ένα fresh concept, ιδανικό για βραδυνή έξοδο για χαλαρό δείπνο και ποτό. Το Amano πήρε την θέση της Πιρόγας στην Ευαγόρου και σύντομα έγινε ένα από hot spot της Λευκωσίας. Χαρακτηρίζεται ως μία urban drinkery, ένα ιδανικό after work spot με πολύ καλά cocktails και γευστικά πιάτα to-share. 

9

Το μενού του kitchen bar φέρει την υπογραφή του chef Χρήστου Νοέλ Bassil που δημιούργησε φανταστικά bites όπως γκιόζα, bao buns, dips και δροσερές σαλάτες οι οποίες συνδυάζονται τέλεια με τα ιδιαίτερα cocktails και κρασιά. Ένα μενού μικρό, περιεκτικό, που αγαπάει ιδιαίτερα τα ωμά υλικά, με επιλογές, όμως, για όλα τα γούστα. Στον κατάλογο θα βρεις 3 διαφορετικές σαλάτες, με ωμό σολομό και τόνο, την Bonito Salad με ρόκα και την κλασική, που εμείς επιλέξαμε με goat cheese, σέλινο, πράσινο μήλο, μάραθο, πράσινο μήλο, αγγούρι, κόλιανδρο, χαλεπιανά, μέλι και ντρέσινγκ πορτοκαλιού. 

9

Ακολουθούν οι αλοιφές και το ψωμί που υπάρχουν δύο επιλογές. Το σπιτικό ψωμι με βούτυρο μαύρης τρούφας και η μαροκινή μουχαμάρα με τηγανισμένη πίτα. Θα βρείτε μία σειρά από ζεστά ορεκτικά όπως γκιόζα με χοιρινό και γαρίδες, bao buns με πάπια ή κοτόπουλο, μύδια και scamorza ravioli με κρέμα μανιταριών. 

9

Εκείνο που ξεχωρίζει στο μενού του Amano είναι τα ωμά ορεκτικά του πιάτα που είναι ένα συνδυασμός ποιοτικής πρώτης ύλης, φαντασίας, δημιουργικότητας και συνδυασμού γεύσεων. Εδώ μας περίμεναν πολύ νόστιμες εκπλήξεις αφού δοκιμάσαμε ένα εξαιρετικό ταρτάρ σολομού με τσίλι, αβοκάντο, σάλτσα από μάνγκο και ένα καταπληκτικό παγωτό από wasabi. Η σύνθεση όλων μαζί των υλικών στο πιάτο δίνει ένα θεσπέσιο αποτέλεσμα στο στόμα. Αναμφίβολα, ένα από τα καλύτερα πιάτα που δοκιμάσαμε τελευταία στη Λευκωσία. 

1

Ακολούθως, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε σε ένα πιάτο ωμού τόνου, με wakame, edamame, αγγούρι, φρούτα εποχής, ντέσινγκ από μίσο πορτοκάλι και ένα υπέροχο sorbet από μαύρο σουσάμι. Το παγωτό είχε την γεύση της ταχίνι που έδενε μοναδικά στο πιάτο με όλες τις οξύτητες των φρούτων. 

9

 

9

Το Amano ακολουθεί την φιλοσοφία των πιάτων to share και θα βρεις επιλογές από στέικ, κοτόπουλο, ριζότο, πάστα, ψάρι και χταπόδι. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο Prawns Burrata Pasta μαζί με το οποίο πήραμε ένα καλοφτιαγμένο χταπόδι σχάρας με καραμελωμένα κρεμμύδια, φάβα, αφρό καλαμποκιού και ψητά παντζάρια. 

9

Για επιδόρπιο μία pistachio crème brule, με τζελ και παγωτό λεμονιού μαζί με θρυμματισμένο μπισκότο. Ένα ευρύχωρο μαγαζί με cozy ατμόσφαιρα, σε γήινους χρωματισμούς, με κυρίαρχο υλικό το ξύλο ενώ ένα εντυπωσιακό μπαρ κερδίζει τις εντυπώσεις που θα σε κάνει να περάσεις ένα όμορφο βράδυ. 

9

Info 

Δευτέρα-Σάββατο 18:00-01:00, Ευαγόρου 17Α, Λευκωσία. Τηλ: 99938500. 

Loader