Φάγαμε στο νέο και υπέρκομψο Salone Pizza Pasta Bar της Λεμεσού

Φάγαμε στο νέο και υπέρκομψο Salone Pizza Pasta Bar της Λεμεσού

Δοκιμάσαμε εκλεπτυσμένα ιταλικά πιάτα στο καινούργιο εστιατόριο της πόλης και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Η νέα άφιξη της Λεμεσού βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο της πόλης, την Μακαρίου, σε ένα νέο χώρο όπου στεγάζεται το Salone Pizza Pasta Bar και ακριβώς δίπλα του το fusion Japanese εστιατόριο Shibui τα οποία ανήκουν στο ίδιο εστιατορικό όμιλο, Italy&Co με που έχει έδρα του την Αγία Πετρούπολη.

Το Salone Pizza Pasta Bar έχει σαν στόχο να κάνει τον πελάτη του να νιώσει την θαλπωρή του σπιτιού του, γι’ αυτό ακριβώς ονομάζεται και σαλόνι. Ένας πολύ προσεγμένος χώρος, με εκλεπτυσμένη αισθητική, με έντονα στοιχεία της ιταλικής κουλτούρας που συνυδάζει το ξύλο με μοναδικά έπιπλα αντίκες σε συνδυασμό με μοντέρνα ιταλικά έπιπλα. Ένας χώρος με ρουστίκ και vintage αισθητική, εξαιρετικά κομμάτια τέχνης, ιδιαίτερα πιάτα, σερβίτσια και βάζα με φρέσκα λουλλούδια, open plan κουζίνα σε ένα χώρο που σου δίνει την αίσθηση του σπιτιού. 

1

Πρόκειται για ένα υψηλής αισθητικής εστιατόριο, με εξυπηρέτηση επιπέδου και ένα μενού το οποίο εστιάζει κυρίως στο homemade pasta το οποίο βλέπεις να φτιάχνεται στην κουζίνα, μία σειρά από λεπτόφυλες τραγανές πίτσες, σαλάτες, ορεκτικά και κάποιες επιλογές από ωμά πιάτα. 

9

Να σε προϊδεάσω πως εδώ το φαγητό είναι ιδιαίτερο, καλοφτιαγμένο, ποιοτικό, ίσως λίγο μακριά από τις ντόπιες διατροφικές μας συνήθειες, σε μικρές μερίδες, ανεβασμένες τιμές αλλά σου προσφέρει μία νέα, όμορφη εμπειρία που συνδυάζει τον χώρο, την ατμόαφαιρα και το φαγητό. 

9

Ο χώρος διαθέτει δύο επίπεδα, το ισόγειο και τον πρώτο όροφο όπου βρίσκονται λιγότερα τραπέζια για πιο πριβέ δείπνα. Ξεκινήσαμε με την αρκετά ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών επιλέγοντας ένα Pinot Grigio DOC, Santa Margherita. Από τα antipasti επιλέξαμε την burrata με τριμμένη τρούφα ενώ στο μενού υπάρχει και η επιλογή με ντοματίνια. 

Για καλωσόρισμα έφτασε στο τραπέζι μας ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο μαζί με ζεστή αυθεντική ιταλική φοκάτσια με ντομάτα και ελιά που λατρέψαμε. Για σαλάτα επιλέξαμε την ρόκα, με προσούτο και φέτα. 

9

Το εστιατόριο προσφέρει επιλογές από signature πιάτα μαζί με άλλες κλασικές και γνωστές ιταλικές συνταγές. Εμείς επιλέξαμε να δοκιμάσουμε τα πιάτα που φέρουν την υπογραφή του εστιατορίου που ήταν τα τορτελίνια με κρέμα παρμεζάνας και τρούφας και τα homemade ταλιολίνι με μανιτάρια σαντερέλ και παρμεζάνα. Τα δύο πιάτα ήταν καλομαγειρεμένα, εύγευστα αν και σε μικρές ποσότητες. Μαζί δοκιμάσαμε και μία από τις οκτώ πίτσες που βρίσκονται στο μενού. Υπάρχουν επιλογές όπως πίτσα με αστακό και γαρίδες, με στρατσιατέλα και προσούτο, με μανιτάρια πορτομπέλο και λάδι τρούφα, η πιο πικάντικη, η κλασική μαργαρίτα και η γνωστή με τέσσερα τυριά. Εμείς πήραμε την πίτσα με το τυρί γκοργκοζόλα και αχλάδι σε πολύ λεπτό φύλο που ήταν ευχάριστη. 

Για επιδόρπιο δοκιμάσαμε ένα αλλιώτικο τιραμισού που σερβίρεται με γαρνιτούρες blueberries, ένα αποδομημένο προφιτερόλ με ζεστή σοκολάτα, σοκολατάκια truffle και πεντανόστιμο παγωτό σοκολάτας. 

9

Το Salone είναι ένα ιδιαίτερο εστιατόριο που προσφέρεται ανεπιφύλακτα για ρομαντικά δείπνα, εξόδους με το έτερον ήμισυ, για μικρή παρέα σε ένα χώρο που αποπνέει αριστοκρατία και διαθέτει μία αρχοντική ιταλική αισθητική. Να σημειώσουμε πως το εστιατόριο τα σαββατοκύριακα σερβίρει και brunch. 

9

Info

Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-16:00 & 18:00-00:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-14:00 & 18:00-00:00, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 181, Λεμεσός. Τηλ: 95951602.

 

Loader