OΔΗΓΟΣ: 15+1 συναρπαστικές εκδηλώσεις για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάη

OΔΗΓΟΣ: 15+1 συναρπαστικές εκδηλώσεις για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάη

Μεγάλες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά

Ο Μάης "κλείνει" με τον καλύτερο τρόπο αφού το σαββατοκύριακο θα απολαύσουμε 14 μοναδικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια. Αγαπημένοι καλλιτέχνες θα βρεθούν στο νησί μας για να μας κρατήσουν τη καλύτερη συντροφιά, σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις θα λάβουν χώρα στις πόλεις και φυσικά δραστηριότητες ιδανικές για όλα τα παιδιά και όχι μόνο.

 "Ειδικές Περιστάσεις" - 26, 27, 28 Μαΐου στη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα

Η ρομαντική κομεντί του Bernard Slade για 3 τελευταίες παραστάσεις στην έδρα: 26, 27, 28 Μαΐου στις 20:30 στη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα.

Στην ιστορία του έργου, μετά τον εορτασμό της 15ης επετείου τους και με τρία παιδιά, ο Μάικλ και η Έιμη αποφασίζουν να πάρουν ξεχωριστούς δρόμους και προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για τους ίδιους και για τα τρία παιδιά τους. Συναινετικά και όταν το απαιτούν “ειδικές περιστάσεις”- δηλαδή γάμοι, βαφτίσεις, γενέθλια, κηδείες, αποφοιτήσεις, γιορτές- ξανασυναντιούνται και συζητούν για τη σχέση τους, την εικόνα που έχουν ο ένας για τον άλλο, αποκαλύπτουν και συνειδητοποιούν πράγματα. Μέσα από λεπτές ισορροπίες προσπαθούν και οι δύο να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση αυτή αφού παρά τον χωρισμό τους, τους ενώνουν πολλά.. Έτσι λοιπόν χρόνια μετά το διαζύγιο επανεξετάζουν το ερώτημα και συμφωνούν ότι.. «εκτιμάς κάτι μόνο όταν το χάνεις».

Η Ταυτότητα της παράστασης:

Ηθοποιοί: Μαρίνος Ξενοφώντος, Ειρήνη Κωνσταντίνου

Χειρισμός φωτισμού-Ήχου: Δημήτρης Παφίτης

Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνάς

Γραφικά: Θεοδώρα Μεγάλεμου

Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη

Τελευταίες παραστάσεις στην έδρα και περιοδεία στην Λεμεσό:

Λατσιά – Λευκωσία, θέατρο ΑΝΕΜΩΝΑ

26,27,28 Μαίου (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)

Εισιτήρια: online SoldOut Ticket, κατάστημα Stephanis και ταμείο θεάτρου

Λεμεσός – Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ:

30 Μαΐου (Τρίτη), 31 Μαΐου (Τετάρτη) και 1η Ιουνίου (Πέμπτη

Εισιτήρια: online SoldOut Ticket, κατάστημα Stephanis

Πληροφορίες / κρατήσεις: 70007721, 99344702

Έναρξη: 20:30

"Κοκκινοσκουφίτσα Κουκλοθέατρο"  στο Θέατρο Ένα 27 Μαΐου

Μπείτε στον μαγικό κόσμο του κουκλοθέατρου και απολαύστε την Κοκκινοσκουφίτσα σε μια ανεπανάληπτη περιπέτεια! Η παράσταση της Κοκκινοσκουφίτσας στο κουκλοθέατρο μας είναι μια διαδραστική παράσταση που πρέπει να δουν μικροί και μεγάλοι!

Η παραγωγή μας ζωντανεύει το κλασικό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας και το ταξίδι της μέσα στο δάσος μέχρι το σπίτι της γιαγιάς της με πολύχρωμους χαρακτήρες και συναρπαστηκές μουσικές!

Μη χάσετε αυτή την υπέροχη ευκαιρία να μοιραστείτε μια ξεχωριστή στιγμή με το παιδί σας και να ζήσετε τη μαγεία του ζωντανού κουκλοθέατρου παρακολουθώντας ένα απο τα κλασικά παραμύθια που όλοι αγαπήσαμε από παιδιά. Κλείστε τα εισιτήριά σας τώρα και ακολουθήστε την Κοκκινοσκουφίτσα στην περιπέτειά της στο δάσος!

Oι Uncover Masks παρουσιάζουν τη διασκευή του κλασικού ομώνυμου παραμυθιού

Κουκλοπαίχτης: Άντρεα Κάσινου

Μουσική: Κλιφ Κλεοβούλου

Τοποθεσία: Θέατρο VERSUS (Θέατρο Ένα Λεμεσός)

Εισητήρια: myticketcy.com

(προπώληση 9 ευρώ), Εισητήρια στο ταμείο του θεάτρου 10 ευρώ

28/5 στις 11:00 π.μ.

Πληροφορίες: 99 790 915

"Ο Καραγκιόζης ψαράς" - 28 Μαΐου στον Πολυχώρο Κόσμος Χωρίς Σύνορα

Ο αγαπημένος μας καραγκιόζης θα είναι κοντά μας για ακόμη ένα θέατρο Σκιών με την παράσταση.

Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει να ψαρέψει για το τραπέζι του πασά που θέλει να οργανώσει μεγάλο φαγοπότι με θαλασσινά, γι' αυτό και δίνει πλούσια αμοιβή. Η θάλασσα όμως είναι μολυσμένη και αντί να πιάνει ψάρια, ψαρεύει είδη οικιακού εξοπλισμού... Η φύση δίνει τη λύση και την απάντηση στο πρόβλημα του Καραγκιόζη με μεταφυσικό τρόπο!

Το Σάββατο 27/5/23 στον Πολυχώρο Κόσμος Χωρίς Σύνορα 

Είσοδος 6 ευρώ 

Για κρατήσεις στο 99422855

«Photograph 51» - 28 Μαΐου στη Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Το πολυβραβευμένο έργο της Άννα Ζίγκλερ «Photograph 51», μετά τη θριαμβευτική του πορεία στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης στην Αθήνα έρχεται στην Κύπρο για δύο μόνο παραστάσεις στο πλαίσιο του θεσμού Ο ΘΟΚ φιλοξενεί

Το έργο αφηγείται την αληθινή ιστορία της Ρόζαλιντ Φράνκλιν, της ερευνήτριας που τον Μάιο του 1952 κατάφερε πρώτη να αποτυπώσει σε μία φωτογραφία το ανθρώπινο DNA, ανοίγοντας το δρόμο στις εντυπωσιακές ιατρικές ανακαλύψεις, φάρμακα, θεραπείες και εμβόλια που έχουν γίνει σήμερα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όλοι οι συνεργάτες της Ρόζαλιντ έγιναν διάσημοι, πήραν Νόμπελ, αποτελούν σήμερα σημεία αναφοράς στην επιστημονική έρευνα. Η Ρόζαλιντ όμως όχι. Ίσως γιατί δεν πρόλαβε. Ίσως γιατί η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τη δόξα. Ίσως επειδή ήταν γυναίκα. 

Ένα έντονα πολιτικό μα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευαίσθητο έργο γύρω από την κοινωνική ευθύνη της σύγχρονης επιστήμης, γύρω από τον αγώνα μιας γυναίκας να βρει ισότιμη θέση σε μια ανδροκρατούμενη κοινότητα, γύρω από την αφοσίωση του επιστήμονα σε ένα ευρύτερο όραμα που μπορεί να δικαιολογήσει ακόμα και την αυτοθυσία του προς χάριν της κοινής προόδου, και εν τέλει γύρω από την αυθεντικότητα του χαρακτήρα και την αναζήτηση του νοήματος στη δημιουργία και στην προσφορά. Ένα ιστορικό πρόσωπο και μια αληθινή ιστορία προς σκέψη, ανάλυση και περαιτέρω συζήτηση.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Anna Ziegler

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς

Σκηνικά / Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Μουσικός Σχεδιασμός: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νεφέλη Βλαχοπαναγιώτη

Φωτογράφος: Σπύρος Περδίου

Επιστημονικός Σύμβουλος: Γιάννης Μπουκοβίνας, Παθολόγος Ογκολόγος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας

Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Μαγγίνας, Μάνος Στεφανάκης

Μετά το τέλος της 1ης παράστασης και πριν την έναρξη της 2ης παράστασης από τις 19:30-20:30 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση για το κοινό με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας & Βιοϊατρικής, Χρυσούλα Πιτσούλη, και τον Καθηγητή Οικολογίας και Βιοποικιλότητας, Σπύρο Σφενδουράκη - ακαδημαϊκοί του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ, Σάββας Κυριακίδης. Η συζήτηση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας των δύο οργανισμών. 

Θέατρο ΘΟΚ

Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης 

Κυριακή 28 Μαΐου 2023, 18:00 & 21:00

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά: www.thoc.org.cy & https://tickets.thoc.org.cy/ 

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων

€20 / €15 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου

«Δάφνες και Πικροδάφνες» - 28 Μαΐου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο  Στροβόλου 

Το «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δ. Κεχαΐδη και Ε. Χαβιαρά, είναι ένα σημαντικό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, το οποίο καταγράφει το παρασκήνιο, τον παραγοντισμό και τη νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων, σε ένα τοπίο μικροπολιτικών συμφερόντων.

Τέσσερις κομματάρχες, μηχανορραφούν, μπλοφάρουν, συνωμοσιολογούν, διακινδυνεύουν τη φιλία τους και την τιμή τους μπροστά στο βωμό του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος  και της «καρέκλας», κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 

 Η κουβέντα παρεκτρέπεται όταν τα προσωπικά συμφέροντα τους διασταυρώνονται και ο καθένας προσπαθεί με την παράθεση πληροφοριών, στοιχείων ή ενόχων μυστικών του παρελθόντος να «βγάλει από τη μέση» τον άλλον υποψήφιο του ίδιου συνδυασμού. Όλοι νομίζουν ότι κινούν ή μπορούν να κινήσουν τα νήματα της εξουσίας προς όφελός τους αλλά, ταυτόχρονα, διαπιστώνουν πως είναι δεμένοι και οι ίδιοι στο πλέγμα των νημάτων αυτών. 

Αν και το έργο είναι γραμμένο λίγο μετά τη μεταπολίτευση, σήμερα μοιάζει σα να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε και ενώ χαρακτηρίζεται ως σάτιρα, κατά βάθος πρόκειται για κάτι θλιβερό, όπου το προσωπικό συμφέρον υπερισχύει του κοινού, χρησιμοποιώντας ίντριγκες και συνωμοσίες, μέσω της τέχνης του να λες αληθοφανή ψέματα, ή ψεύτικες αλήθειες. Κάτι που συμβαίνει συχνά στην πολιτική.

Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη 

Σκηνικά - κοστούμια: Σοφία Χατζήπαπα, 

Μουσική επιμέλεια: Μόνικα Μελέκη

Παίζουν: Ανδρέας Μελέκης, Κρίστοφερ Γκρέκο, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Σταύρος Κωνσταντίνου

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτήριων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου «Πολλαπλής Σκλήρυνσης»

Κυριακή 28 Μαΐου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο  Στροβόλου 

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Νατάσσα Μποφίλιου - 26 Μαΐου Αμφιθέατρο Heritage, Λεμεσός, 27 Μαΐου Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία

9

Μια παράσταση των ΘΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗ & ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ «Αν υπήρχε μια φυλή χαμένων ονειροπόλων, ευαίσθητων τρελών, ερωτευμένων, τρυφερών και θυμωμένων, που κατοικεί στις δύο όχθες του ποταμού, θα ακολουθούσες την πορεία της;

Μια νέα παράσταση ή ένας νέος τρόπος να κοιτάξουν την Τέχνη τους και τον τρόπο που πορεύονται; Με μια παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες τη χρονιά που πέρασε, κατορθώνοντας να γεφυρώσει κάθε απόσταση μεταξύ σκηνής και θεατών, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, με την αρωγή της σταθερής τους ομάδας, κατάφεραν να αφουγκραστούν ακόμη μια φορά τους κραδασμούς της εποχής κι ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των αναρίθμητων φίλων τους, δημιουργώντας μια νέα μοναδική καλλιτεχνική πρόταση, που ξεχώρισε για την ορμή και το δυναμισμό της.

Εισιτήρια ΕΔΩ

 Κατερίνα Στανίση -  26 Μαΐου στο Stage Live

Η γνωστή τραγουδίστρια πρόκειται να βρεθεί στην Κύπρο για ένα live. Η Κατερίνα Στανίση θα ερμηνεύσει τις επιτυχίες της  στο Stage Live την Παρασκευή 26 Μαΐου και θα μας κρατήσει την καλύτερη μουσική συντροφιά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να φέρεις μαζί την καλή σου διάθεση και φυσικά να κάνεις κράτηση στο 977 37897.

Είσοδος €20 (Κρατήσεις από 4 άτομα και πάνω). 

Οι πόρτες ανοίγουν στις: 22:00.  

90's και 00's πάρτι -  Mουσική σκηνή RED στις 26 Μαΐου

Τα πάρτι με 90s και 00s διάθεση επιστρέφει για να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Η μουσική σκηνή RED φέρνει στις 26 Μαΐου στις 22:00 τα αξεπέραστα 90s και 00s πάρτι για τελευταία φορά σε ένα μοναδικό closing party. 

 Οι μέτρ του είδους Dj Jimmy The Destroyer και Petros Sophoclides στα Decks θα ανεβάσoυν την ανδρεναλίνη στα ύψη με τις μεγαλύτερες ελληνικες και ξένες επιτυχίες.

Το RED μεταμορφώνεται ξανά στο καλύτερο Club της δεκαετίας του 1990 και μας  περιμένει να διασκεδάσουμε μέχρι αργά το βράδυ.

Πέγκυ Ζήνα και ο Κωνσταντίνος Χριστόφορου - 27 Μαΐου Notes Live, Λεμεσός

Κατευθείαν από την Αθήνα, σ´ένα πρόγραμμα γεμάτο μεγάλα τραγούδια, συγκινήσεις, ένταση και φυσικά διασκέδαση! Η Πέγκυ Ζήνα και ο Κωνσταντίνος Χριστόφορου  ετοιμάζονται να βάλουν «φωτιά» σε ακόμη ένα Σάββατο.

Μαζί τους μια ομάδα σπουδαίων μουσικών και εξαίρετων συνεργατών! 

Notes Live, Λεμεσός

27/05 - 03/06

Κρατήσεις: 25344344

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος - 26, 27, 28 στη Μεσαιωνική Έπαυλη στα Κούκλια της Παλαίπαφου

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος, περιλαμβάνει έξι συναυλίες, στις 26, 27, 28, 31 Μαΐου και 1 & 2 Ιουνίου 2023, στη Μεσαιωνική Έπαυλη στα Κούκλια της Παλαίπαφου, προσφέροντας ένα εκπληκτικό εύρος ρεπερτορίου μουσικής δωματίου από 20 από τους πιο επιφανείς καλλιτέχνες στον κόσμο. Πολλοί από αυτούς τους σολίστες επισκέπτονται τη χώρα μας για πρώτη φορά, φέρνοντας μαζί τους μια απαράμιλλη, αναζωογονητική προοπτική σε κάθε συναυλία, που θα απογειώσει το κοινό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος διακρίνεται ως ένα από τα κορυφαία μουσικά δρώμενα της Ευρώπης, και αναγνωρίζεται διεθνώς για τις εξαίρετες ερμηνείες του, το συναρπαστικό του πρόγραμμα, και την ειδυλλιακή του ατμόσφαιρα. Με ακλόνητη δέσμευση στην καλλιτεχνική αριστεία, το Φεστιβάλ Φάρος ήταν η πρωτοπόρος δύναμη που καθιέρωσε τη μουσική δωματίου στην Κύπρο, υψώνοντας τη χώρα μας σε εξέχουσα θέση στην παγκόσμια πολιτιστική σκηνή. Οι απαράμιλλες συναυλίες του έχουν προσελκύσει λάτρεις της μουσικής από κάθε μεριά της γης, οι οποίοι σπεύδουν στο Φεστιβάλ για να απολαύσουν αυτήν την ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: 

Πιάνο: Alexander Kobrin, François-Frédéric Guy, Lily Maisky 

Βιολί: Andrey Baranov, Daishin Kashimoto, Elly Suh, Boris Brovtsyn

Βιόλα: Daniel Weissmann, Diemut Poppen, David Abrahamyan, Samuel Barsegian

Βιολοντσέλο: Mischa Maisky, Boris Andrianov, Jing Zhao, Alexander Chaushian

Κοντραμπάσο: Uxía Martínez Botana

Φλάουτο: Ana Ferraz 

Όμποε: Céline Moinet

Κλαρινέτο: Clara Riccucci

Μαρίμπα: Ria Ideta

**Οι συναυλίες αρχίζουν στις 8.30μμ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 

Πληροφορίες & Box Office: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος www.pharosartsfoundation.org  & Τηλ. 22-663871 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00πμ-2:00μμ)    

Εισιτήρια: €20 / €15 (Συνταξιούχοι, Μαθητές, Φοιτητές / Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος) 

Προσφορά: Εισιτήρια και για τις 6 συναυλίες στην τιμή των 5!  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΙΟΥ 

Β. Α. Μότσαρτ: Κουαρτέτο για Φλάουτο Αρ.4 σε Λα μείζονα, K.298 

Ana Ferraz / φλάουτο, Elly Suh / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο

Γιοχάνες Μπραμς: Σονάτα για Βιόλα Αρ.2 σε Μι-ύφεση μείζονα, Έργο 120 Αρ.2 

Diemut Poppen / βιόλα, François-Frédéric Guy / πιάνο

Τζοακίνο Ροσσίνι: Sonata a quattro Αρ.3 σε Σολ μείζονα for 2 Βιολιά, Βιολοντσέλο & Κοντραμπάσο 

Andrey Baranov / βιολί, Elly Suh / βιολί, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο, Uxía Martínez Botana / κοντραμπάσο

Ερνέστ Σωσόν: Κοντσέρτο σε Ρε, για Πιάνο, Βιολί και Κουαρτέτο Εγχόρδων, Έργο 21 

François-Frédéric Guy / πιάνο, Daishin Kashimoto / βιολί, Andrey Baranov / βιολί, Elly Suh / βιολί, Samuel Barsegian / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ

Λουίτζι Μποκερίνι: Σεστέτο για Φλάουτο σε Ντο μείζονα, Έργο 16, Αρ.6 

Ana Ferraz / φλάουτο, Daishin Kashimoto / βιολί, Andrey Baranov / βιολί, Samuel Barsegian / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο

Σεργκέι Προκόφιεφ: Κουιντέτο σε Σολ ελάσσονα, Έργο 39 για Όμποε, Κλαρινέτο, Βιολί, Βιόλα & Κοντραμπάσο  

Céline Moinet / όμποε, Clara Riccucci / κλαρινέτο, Andrey Baranov / βιολί, Samuel Barsegian / βιόλα, Uxía Martínez Botana / κοντραμπάσο 

Γιοχάνες Μπραμς: Τρίο για Πιάνο Αρ.3 σε Ντο ελάσσονα, Έργο 101

Lily Maisky / πιάνο, Daishin Kashimoto / βιολί, Mischa Maisky / βιολοντσέλο

Αντονίν Ντβόρζακ: Κουιντέτο για Πιάνο Αρ.2 σε Λα μείζονα, Έργο 81 

Lily Maisky / πιάνο, Daishin Kashimoto / βιολί, Elly Suh / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Mischa Maisky / βιολοντσέλο

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ

Γιοχάνες Μπραμς: Κουαρτέτο για Πιάνο σε Σολ ελάσσονα, Έργο 25 

François-Frédéric Guy / πιάνο, Daishin Kashimoto / βιολί, Diemut Poppen / βιόλα, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο 

Σεργκέι Προκόφιεφ: Σουίτα Ρωμαίος και Ιουλιέτα για Μαρίμπα, Φλάουτο, Κλαρινέτο, Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο & Κοντραμπάσο  

Ria Ideta / μαρίμπα, Ana Ferraz / φλάουτο, Clara Riccucci / κλαρινέτο, Daishin Kashimoto / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο, Uxía Martínez Botana / κοντραμπάσο 

Τζορτζ Γκέρσουιν: Σουίτα Porgy & Bess για Μαρίμπα, Κλαρινέτο, Βιολί, Βιόλα, 2 Βιολοντσέλα & Κοντραμπάσο 

Ria Ideta / μαρίμπα, Clara Riccucci / κλαρινέτο, Daishin Kashimoto / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο, Uxía Martínez Botana / κοντραμπάσο 

Ερίκ Σαμμούτ: Zapping Trio για Μαρίμπα, Κλαρινέτο & Κοντραμπάσο  

Ria Ideta / μαρίμπα, Clara Riccucci / κλαρινέτο, Uxía Martínez Botana / κοντραμπάσο

Μωρίς Ραβέλ: Ma mère l'Oye για Μαρίμπα & Πιάνο 

Ria Ideta / μαρίμπα, Lily Maisky / πιάνο 

Φέλιξ Μέντελσον: Οκτέτο για Έγχορδα σε Μι-ύφεση μείζονα, Έργο 20 

Boris Brovtsyn / βιολί, Elly Suh / βιολί, Andrey Baranov / βιολί, Daishin Kashimoto / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Samuel Barsegian / βιόλα, Boris Andrianov / βιολοντσέλο, Alexander Chaushian / βιολοντσέλο

Δέσποινα Βανδή - 28 Μαΐου, Στο Ammos Makenzy Beach στη Λάρνακα

Η γνωστή τραγουδίστρια πρόκειται να βρεθεί στο νησί μας για να μας διασκεδάσει με τα τραγούδια της. Η Δέσποινα Βανδή έρχεται στις 28 Μαΐου στο Ammos Makenzy Beach στη Λάρνακα για να μας χαρίσει ένα αξέχαστο μουσικό βράδυ.

Με τα τραγούδια αλλά και τη μοναδική της ενέργεια θα μας ξεσηκώσει και θα μας φέρει λίγο πριν κοντά στο καλοκαίρι.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Βιωματικό Εργαστήριο ετοιμασίας Σαπουνιού με Ελαιόλαδο - 26,27 Μαΐου στο NatureMe Handmade Cosmetics, Δρούσεια

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία παρασκευής σαπουνιού ελαιολάδου και θα ενημερωθούν για τα βασικά της σαπωνοποιϊας, δίνοντας τους τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει να ετοιμάζει το δικό του σαπούνι ψυχρής μεθόδου.

Εργαστήρια επιχορηγημένα από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

,26,27 Μαΐου στο NatureMe Handmade Cosmetics, Δρούσεια.

Προκρατήστε τις θέσεις σας με μήνυμα στο 96799656, γράφοντας ημερομηνία και ώρα ενδιαφέροντος καθώς και αριθμό ατόμων. 

Περιορισμένος αριθμός ατόμων σε κάθε εργαστήρι.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://heartlandoflegends.com/workshops/

  Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου 2023 - Κυριακή 27 Μαΐου στον Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι και πάλι ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φεστιβάλ με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 17:30, περπατάμε μαζί στην Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου 2023, γιατί ξέρουμε ότι όλοι μαζί, με αλληλεγγύη και σεβασμό μπορούμε να θριαμβεύσουμε, μπορούμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να ζούμε όλοι χωρίς αποκλεισμούς, για ίσα δικαιώματα για όλα τα  ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αλλά και για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ζει και να εκφράζεται ελεύθερα, περπατάμε μαζί για την ισότητα, για την αγάπη για όλους! 

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι και πάλι ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φεστιβάλ με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Εκτός από την πορεία θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνουν, συνέδριο για επιχειρήσεις, παρουσίαση ταινιών μικρού μήκους με θέμα την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, παραστάσεις θεάτρου και χορού, εκδηλώσεις για παιδιά, μέρα υιοθεσίας σκυλιών, υπαίθριες αγορές, εκδηλώσεις για τη Eurovision και πάρτι σε όλες τις πόλεις.

Premier Partner: Cyta

Στηρίζουν: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Embassy of the Netherlands, PWC, Grant Thornton Cyprus, Bottega Amaro, Antis Triantafyllides & Co LLC, Flying Tiger Copenhagen, C. Savva & Associates Ltd. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της φετινής Πορείας Υπερηφάνειας καθώς και των παράλληλων δράσεων μπορείτε να βρείτε στο πιο κάτω πρόγραμμα, στη σελίδα της Accept στο FB facebook.com/acceptCyprus, αφού το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς και προστίθενται νέες δράσεις.  

Εργαστήρια κεραμικής για παιδιά - 27 Μαΐου στο Xώμα και Νερό, Αγίας Μαρίνας

.

 Tα εργαστήρια πραγματοποιούνται κάθε σάββατο από τις 15:00 - 16:30μμ. Πρόκειται για μία δημιουργική μέρα που τα παιδιά θα την απολαύσουν και θα διασκεδάσουν, Για κρατησεις https://homakainero.as.me/kids

- 15ΕΥΡ/κάθε παιδί, ειδική τιμή για αδελφάκια.

- Παιδιά κάτω απο 6 χρονών πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα 

Xώμα και Νερό, Αγίας Μαρίνας 2, 2059 Παλιός Στρόβολος

Μπαλονοκατασκευές, παιχνίδια και παντομίμα στο Πάρκο της Παναγίας Αγγελόκτιστης - 28 Μαΐου

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Αρχάγγελος και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Στην εκδήλωση που θα στηθεί στο Πάρκο της Παναγίας Αγγελόκτιστης θα υπάρχουν χοροί, παιχνίδια εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά, παντομίμα, μπαλονοκατασκευές, διαγωνισμοί και άλλα πολλά.

Από τις 10:30-15:00 οι μικροί μας φίλοι θα ζήσουν μία μοναδική μέρα γεμάτη από δραστηριότητες και παιχνίδι.

Πάμε στο χωριό για να φτιάξουμε Μελουζέ - 28 Μαΐου στη Μελίνη της επαρχίας Λάρνακας

Άλλο ένα εργαστήριο έρχεται στο χωριό και αυτή τη φορά στη Μελίνη της επαρχίας Λάρνακας. Την ερχόμενη Κυριακή θα φτιάξουμε και θα δοκιμάσουμε παραδοσιακό μελουζέ.

Τα εργαστήρια είναι Επιχορηγημένα από το Υφυπουργείο Τουρισμού και είναι Δωρεάν.

Ωρες εργαστηρίων είναι 11:00-12:00 και 12:30-13:30.

Μόνο με κρατήσεις στο τηλ 99994091 Έλενα

Loader