Το Baby Reindeer είναι η σειρά που βλέπουν όλoι στο Netflix

Το Baby Reindeer είναι η σειρά που βλέπουν όλoι στο Netflix

Η αληθινή ιστορία πίσω από το χιτ-έκπληξη του Netflix

Είναι υλικό από εφιάλτες και τώρα έγινε σειρά Netflix με τίτλο Baby Reindeer. Μία μικροσκοπική πράξη καλοσύνης όπως το να αφήσεις κάποιον να μοιραστεί το ταξί μαζί σου ή να προσέχεις την τσάντα κάποιας για να πάει στην τουαλέτα, δίνει σε έναν άγνωστο την ευκαιρία να μπει στη ζωή σου και τελικά, ως παράσιτο, μπορεί να αρνηθεί να φύγει καταστρέφοντας σιγά-σιγά τις σχέσεις, την καριέρα και την ψυχική σου υγεία.

Ο Richard Gadd, ένας κωμικός και ηθοποιός από τη Σκωτία, δημιούργησε μια παράσταση με τίτλο "Baby Reindeer", εμπνευσμένη από την εμπειρία του ως θύμα παρενόχλησης. Το κείμενο της παράστασης βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και προσωπικές εμπειρίες του Gadd. Η παράσταση παρουσιάζει την ιστορία του Gadd με έναν άνδρα που τον παρενόχλησε και την προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την εμπειρία αυτή.

Σε μια συνέντευξή του, ο Gadd εξομολογήθηκε ότι η παρενόχληση του άφησε βαθιά τραύματα στη ζωή του. Τα φωνητικά μηνύματα που έλαβε από την παρενοχλήτριά του, τη Martha, τον στόχευαν σε όλη τη γκάμα συναισθημάτων, από προσβολές μέχρι βαθιές εκφράσεις αγάπης και λαχτάρας. Αυτά τα μηνύματα τον συνόδευαν ακόμα και όταν πήγαινε για ύπνο, κάνοντας τον να αισθάνεται σαν να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με τη Martha, ακόμα και όταν ήταν στο κρεβάτι.

Μετά από δύο χρόνια από την παρενόχληση, ο Gadd αποφάσισε να μετατρέψει την εμπειρία του σε παράσταση, το "Baby Reindeer". Με αυτή την παράσταση, παρουσίασε τη δική του ιστορία στο θέατρο και στην τηλεόραση, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος της παρενόχλησης και ευαισθητοποιώντας το κοινό σχετικά με αυτό το θέμα.

 

 

πηγή κεντρικής φώτο

Loader