Οι δράσεις Νοεμβρίου από το ΜΙΤΟΣ και το Ξυδάδικο

Οι δράσεις Νοεμβρίου από το ΜΙΤΟΣ και το Ξυδάδικο

Πρόκειται για μια σειρά δράσεων που ποικίλουν σε θεματολογία και είδος, όπως θεατρικές παραστάσεις, performances, συζητήσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις.

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει τις δράσεις Νοεμβρίου που είτε φιλοξενεί στο Ξυδάδικο είτε συνδιοργανώνει με άλλους φορείς και ομάδες. Πρόκειται για μια σειρά δράσεων που ποικίλουν σε θεματολογία και είδος, όπως θεατρικές παραστάσεις, performances, συζητήσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις.

Στις 10 και 11 Νοεμβρίου η θεατρική παράσταση Cost of Living από την ομάδα παράσιτα, συνεχίζεται στη Λευκωσία για ακόμα δύο μόνο παραστάσεις στο ίδρυμα Άρτος. Η παράσταση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.19, στην κατηγορία Πρεμιέρα. 

Στις 8 και 9 Νοεμβρίου παρουσιάζεται στο Ξυδάδικο το Τhe Labyrinth μουσικό performance – εγκατάσταση από την μουσικό Αντρούλα Καφά και εικαστικό Δημήτριο Μιχαηλίδη, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.19, στην κατηγορία Residency.

ηδηδηδ

 

Το Ξυδάδικο, λειτουργεί ως μια Ανοικτή Σκηνή για 13 χρόνια στη Λεμεσό φιλοξενώντας δράσεις ομάδων και δημιουργών. Στις 10 Νοεμβρίου η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών προσκαλεί τους μικρότερους θεατές στην παράσταση Ο Μικρός Πρίγκιπας στα κυπριακά του Ιάκωβου Χατζηπιερή σε σκηνοθεσία Κώστα Συλβέστρου. Η παράσταση απευθύνεται για παιδιά άνω των 8 χρονών.

Στις 13 Νοεμβρίου το Βιβλιοτρόπιο με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας διοργανώνει την εκδήλωση Έχει ο Κάφκα χιούμορ;. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τους Τίνα Μανδηλαρά (κριτικός λογοτεχνίας)  και  Σπύρος Γιανναράς (συγγραφέας, μεταφραστής). Στην εκδήλωση συμμετέχει το θεατρικό εργαστήρι ΜΙΤΟΣ (τμήμα ενηλίκων) με τη θεατρική δράση «Αγαπημένε μου πατέρα» σε σκηνοθεσία Έλενας Αγαθοκλέους.

ηδηδη

Στις 22, 23, 24 και 25 Νοεμβρίου η Αριάννα Μαρκουλίδου και η ομάδα bytheway παρουσιάζει την performance Loitering.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το θεατρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα lipasma από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ για 6η συνεχόμενη χρονιά, με τμήματα για παιδιά, έφηβους και ενήλικες, με την ηθοποιό/σκηνοθέτη Έλενα Αγαθοκλέους και την θεατρολόγο/ δραματουργό Κωνσταντίνα Peter.  

Loader