Εσείς έχετε περπατήσει το μονοπάτι της Φύσης “Τεισιά της Μαδαρής”;

Εσείς έχετε περπατήσει το μονοπάτι της Φύσης “Τεισιά της Μαδαρής”;

Τώρα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε οργανωμένα με τους Cyprus Hikers!

Οι Cyprus Hikers διοργανώνουν ακόμα μία πεζοπορία, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο βουνό της Μαδαρής που περιστρέφεται σε έναν μεγαλοπρεπή μεγάλο κύκλο 14 χιλιομέτρων.

Αυτή η πεζοπορία βαθμολογείται με 3 και θεωρείται δύσκολο μονοπάτι. Αναμένεται να διαρκέσει έως και 5 ώρες συμπεριλαμβανομένων των στάσεων.

 Η πεζοπορία περιλαμβάνει σημαντικές υψομετρικές αλλαγές. Η ομάδα θα ξεκινήσει στα 1285 μ. (Σελλάδι Καραμανλή) και θα κατεβεί στο κάτω σημείο του μονοπατιού στα 1046 μ. πριν φτάσει στη “Μούττη της Χώρας” στα 1174 μ., μετά μέχρι 1345 μ. ( Δόξα σοι ο Θεός).

Θα ακολουθήσει ανάβαση στα 1600 μ. στη Σκοπιά), πριν την τελική ευθεία που είναι σταθερά προς τα κάτω, για να ακολουθηθεί η επιστροφή στο Σελλάδι Καραμανλή στα 1285 μ.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του μονοπατιού η ομάδα θα περάσει μέσα σε πυκνό δάσος με πεύκα, χρυσαφένιες βελανιδιές, βελανιδιές και πολλά άλλα είδη δέντρων και θάμνων που προσφέρουν μια πλούσια ανταμοιβή στον πεζοπόρο. Ένα άλλο μέρος του μονοπατιού είναι κατά μήκος των βράχων με πολύ λίγη ή καθόλου βλάστηση.

Η βόλτα ξεκινά στις 10:00 π.μ. Το σημείο εκκίνησης αυτής της βόλτας είναι το Σελλάδι Καραμανλή στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο, κατά μήκος του μοναδικού ασφαλτοστρωμένου δρόμου που φτάνει, μέσω του χωριού Σαράντη.

Γι’ αυτήν την πεζοπορία συνιστώνται ανεπιφύλακτα στύλοι πεζοπορίας. Επιπλέον, λόγω της διάρκειας της πεζοπορίας, πρέπει να έχετε μαζί σας άφθονο νερό.

 Θα υπάρξει μια σειρά από στάσεις στο δρόμο μας που θα αφήσουν χρόνο για την κατανάλωση ενός γρήγορου κολατσιό, επομένως συστήνεται να πάρετε μαζί σας κάποιο σνακ, φρούτα ή ελαφρύ φαγητό.

Εάν έρχεστε από τη Λευκωσία, έχετε την επιλογή να συναντήσετε την ομάδα στην εκκίνηση με τα πόδια ή να συναντηθείτε στο καθορισμένο σημείο συνάντησης στη Λευκωσία. 

Το σημείο συνάντησης στη Λευκωσία είναι το κλειστό Αθλητικό Κέντρο Λευκοθέου (δίπλα στο Μακάρειο Στάδιο.

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο ξεκινά στις 9:00 π.μ. Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τις ώρες έναρξης, προς όφελος της ομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου | 10:00 π.μ.

madari3

Πηγή φωτογραφιών

Loader