Πάμε να περπατήσουμε το μονοπάτι της φύσης “Τρεις ελιές - γεφύρι της Ελιάς”

Πάμε να περπατήσουμε το μονοπάτι της φύσης “Τρεις ελιές - γεφύρι της Ελιάς”

Ένα από τα πιο ειδυλλιακά και αρχαιότερα μονοπάτια της ορεινής Λεμεσού

Λίγα μέτρα μετά τα τελευταία σπίτια του χωριού Τρεις Ελιές, βρίσκεται ένα από τα πιο ειδυλλιακά και αρχαιότερα μονοπάτια της ορεινής Λεμεσού. Στο μονοπάτι συναντά κανείς 2 υπέροχα ενετικά γεφύρια και μοναδικό πλούτο δέντρων και θάμνων.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή που προσφέρει μια πανοραμική θέα σε όλο της το μήκος. Συγκεκριμένα περνά από τρία ενετικά γεφύρια, των «Τριών Ελιών» του «Μύλου» και το «Γεφύρι της Ελιάς», τα κατάλοιπα του ναού του Αγίου Ανδρόνικου, τον Δράκοντα ποταμό και τον Κρεμμό του Κάτω Μύλου στη τοποθεσία Όρπολις.

Το γεφύρι της Ελιάς κατασκευάστηκε κατά τον 16ο αιώνα και πήρε το όνομά του από την ελιά που βρισκόταν ριζωμένη κοντά του.

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λευκωσίας - ΕΟΣ Λευκωσίας οργανώνει λοιπόν μία οργανωμένη εκδρομή για το γραφικό μονοπατι της φύσης.

Αφετηρία: Νότια της κοινότητας των Τριών Ελιών στο δρόμο που οδηγεί προς τα Καμινάρια.

Ωρα συγκέντρωσης: 9.15 π.μ.

Ώρα αναχώρησης: 9.20 π.μ.

Γραμμικό μονοπάτι

Μήκος Διαδρομής: 7 χιλ. (14 χιλ. Με επιστροφή)

Εκτιμώμενη Διάρκεια: 4 ώρες περίπου

Βαθμός Δυσκολίας: Κατηγορία 2: Μέτριου βαθμού δυσκολίας μονοπάτι λόγω μεγάλου μήκους διαδρομής με εύκολα ως μέτρια χαρακτηριστικά μορφολογίας εδάφους, ανηφόρα / κατηφόρα)

Σημεία ενδιαφέροντος:

Πεύκα, ροδιές, κερασιές, φτερίτσια, αγιόκλημα, καρυδιές, πλάτανοι, τρεμιθιές, κισσοί, δρυς είναι μόνο μερικά από τα φυτά που βρίσκουμε στο μονοπάτι. Το κελάηδημα των πουλιών, τα τζιτζίκια, το κελάρυσμα των νερών του ποταμού και το πράσινο των δέντρων δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό ιδανικό για να ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις.

Συντονιστές: Κώστας (99563043) , Ελένη (99067069)

Κόστος συμμετοχής για μη μέλη:€3 (εξαιρούνται μαθητές και φοιτητές)

Ετήσια συνδρομή μελών: €15

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 | 9:15 π.μ. - 1:15 μ.μ. | Τρεις Ελιές 

Πηγή φωτογραφίας

Loader