Πρόσωπα Αρμενίων για την Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πρόσωπα Αρμενίων για την Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε για την έκθεση

Στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ο Khaldoon Daud παρουσιάζει το έργο του με τίτλο:“Πρόσωπα Αρμενίων”.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Λάρνακα, στις 22 του Απρίλη στις 18:30.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν, Αντιπρόσωπος Θρησκευτικής Ομάδας Αρμενίων. Θα ακολουθήσουν αρμένικοι ύμνοι από τη Μαρία Μοσκοφιάν και στη συνέχεια δεξίωση. 

εκθεση

 

Ο Khaldoon είχε για δεκαετίες ασχοληθεί και παθιαστεί από την κουλτούρα, δημιουργικότητα και χειροτεχνία των Αρμενίων. Στη δουλειά του αντανακλάται η μνήμη των 1.5 εκατομμυρίου θυμάτων Αρμενίων από την γενοκτονία των Οθωμανών του 1915  και επιβεβαιώνεται η αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ του ιδίου και της κοινότητας των Αρμενίων της Κύπρου. Ο Khaldoon παρουσιάζει, μέσα σε 2 από τους χώρους του Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, το έργο που δημιούργησε κατά την παραμονή του στην Κύπρο το 2023 – 2024, εις μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων και αφιερωμένο σε ολόκληρη την Κοινότητα των Αρμενίων. 

Διάρκεια Έκθεσης: 22/04/2024 – 17/05/2024

 

πηγή κεντρικής φώτο

Loader