Όλα όσα σε περιμένουν στο συναρπαστικό «Epic Gaming Show Couch Edition», με τον Ζακ Σπύρου

Όλα όσα σε περιμένουν στο συναρπαστικό «Epic Gaming Show Couch Edition», με τον Ζακ Σπύρου

Στον χώρο του gaming, o Ζακ δε χρειάζεται συστάσεις. Μέσω του «Epic Gaming Show Couch Edition» που κάνει πρεμιέρα μάς μεταφέρει τις γνώσεις του και το πάθος του για το gaming, έχοντας στον καναπέ του έτερους gamers και ομοϊδεάτες

Στη δεύτερη σεζόν, το «Epic Gaming Show» ανεβαίνει επίπεδο. Τα ηνία του «Couch Edition» αναλαμβάνει ο ένας και μοναδικός Ζακ Σπύρου, ένας εκ των μελών της ομάδας του «Cyprus Gamer». Mιας κοινότητας που στόχο έχει να φέρει πιο κοντά τους Κύπριους gamers, προσφέροντας τους ένα διαδικτυακό σπίτι. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και το «Epic Gaming Show Couch Edition», που στη 2η του σεζόν φιλοξενεί άτομα διαφόρων ιδιοτήτων, κάτω από τη κοινή «στέγη» του gaming, δίνοντας τους βήμα, χρόνο και χώρο, εμβαθύνοντας στο αντικείμενο, είτε αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν στην κοινότητα και τα παιχνίδια, είτε κάνοντας το επάγγελμά τους!

Της Μαρίας Γεωργίου 

2η σεζόν του «Epic Gaming Show», που φέρνει κοντά μας με ταχύτητες φωτός η Epic και το Epic Fiber, σε Couch Edition εκδοχή. Oπότε Ζακ θα ξεκινήσω ρωτώντας σε πού είναι η είναι η Κάλια Ελευθερίου;

Η Κάλια έχει ανεβεί level! Δε χρειάζεται πια την καθοδήγησή μου και αυτό με κάνει πολύ περήφανο. Είναι επίσημα gamer και έτοιμη για όποια περιπέτεια διαλέξει. 

Το «Epic Gaming Show Couch Edition» εισχωρεί εις βάθος στον συναρπαστικό κόσμο του gaming. Tι ακριβώς να αναμένουμε δηλαδή;

Φέτος αλλάξαμε την προσέγγιση της εκπομπής και φιλοξενούμε άτομα που σχετίζονται με το gaming στην Κύπρο, υπό διάφορες ιδιότητες, όπως για παράδειγμα streamer, retailer, developer, community organizer και content creator. Θέλουμε να δώσουμε το βήμα σε ανθρώπους που δεν είναι απλά gamers, αλλά έχουν εμβαθύνει στο θέμα, είτε προσφέροντας στην κοινότητα και τα παιχνίδια, είτε κάνοντας το επάγγελμα τους!

Επειδή προσωπικά είμαι παντελώς άσχετη με το αντικείμενο, είναι λανθασμένος ο χαρακτηρισμός addicted, που συνοδεύει πολλές φορές τους gamer;

Δε θα μπορούσα να αποκαλέσω λανθασμένο τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις gamers που γίνονται addicted με αυτό που παίζουν, εις βάρος πολλές φορές της κοινωνικής τους ζωής και της υγείας τους. Ωστόσο δεν διαφέρει τόσο από άλλους εθισμούς στη ζωή μας, πχ. το κινητό και το Instagram, το Netflix, τα χαρτιά. Απλά στο gaming η δέσμευση είναι πιο ολική: χρειάζεσαι μάτια, αυτιά και χέρια. Συνήθως είσαι μπροστά από μια οθόνη, συγκεντρωμένος. Αν βάλουμε στην εξίσωση και το online gaming, που δεν μπορείς να πατήσεις pause, βλέπεις ότι ένας gamer σε σύγκριση με κάποιον που είναι κολλημένος στο κινητό, φαίνεται πιο αποξενωμένος, πιο addicted. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, χρειάζεται μέτρο.

Πότε μπορούμε να αποκαλέσουμε κάποιον/α ως gamer και τι ακριβώς προσφέρει το «Epic Gaming Show Couch Edition» σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων; 

Για μένα gamer είναι οποιοσδήποτε παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια. Είτε είναι στον υπολογιστή, σε κονσόλα, στο κινητό, είτε σε ατομικά, με φίλους στο σπίτι, με ομάδα ή αγνώστους διαδικτυακά, είτε παίζει 10 λεπτά τη μέρα, όποτε βρει χρόνο, ή το ξενυχτά καθημερινά. Όποιος παίζει videogames είναι gamer. Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά παιχνίδια, σε διάρκεια, ύφος και απαιτήσεις, που σίγουρα οποιοσδήποτε μπορεί να είναι gamer! Φτάνει να βρει αυτό που του ταιριάζει!

Εύλογα έχω απορία. Ως gamer πόσες ώρες άντεξες χωρίς νερό και τουαλέτα επειδή δεν μπορούσες να σταματήσεις το παιχνίδι;

Νερό, καφέ, λεμονάδα, energy drink, ακόμη και ποτό, είναι απαραίτητα σε κάθε session! Τουαλέτα όμως, έτυχε να κάνω ώρες να πάω! Σε λίγο, σε λίγο, ώσπου δεν πάει άλλο! Άμα «χαθείς» στο παιχνίδι, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα!

Συνήθως οι gamers είναι bad losers γιατί σημαίνει πως ο αντίπαλος είναι καλύτερος παίκτης; 

Ο bad/sore loser μπορεί να σκάσει μύτη οπουδήποτε κάποιος μπορεί να χάσει: σ΄ ένα αθλητικό αγώνα, σε μια παρτίδα χαρτιά, ακόμα και στο ποιος πρόλαβε να πάρει μια θέση σ' ένα πάρκινγκ! Αναπόφευκτα, το ίδιο ισχύει και στο gaming! Ειδικότερα όταν είναι εναντίον άλλων παικτών και όχι απλά του παιχνιδιού. Θα ακούσεις πολλές δικαιολογίες από τον χαμένο: δεν είναι καλή η σύνδεσή μου, τώρα μαθαίνω το παιχνίδι/έχει καιρό να παίξω, cheat-άρει ο αντίπαλος, είναι χαλασμένο το mouse, δεν έφαγα καλά κλπ. Ένας bad loser δε θα πει ποτέ ότι ο άλλος ήταν καλύτερος, όσο και αν βγάζει μάτι! 

Το πρώτο επεισόδιο του Epic Gaming Show Couch Edition έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη, 27 Απριλίου, μέσα από την Digital, πάντα με ταχύτητες φωτός από την Epic και το Epic Fiber. 

Δείτε το παρακάτω:

 

Loader