Ραμόνα Κουμίδου: «Με έπιασε από το κεφάλι και με χτυπούσε πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου» 

Ραμόνα Κουμίδου: «Με έπιασε από το κεφάλι και με χτυπούσε πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου» 

Μια γυναίκα που βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια, για όλες εκείνες τις στιγμές που κακοποιήθηκε

Της ασκούσε ψυχολογική βία απειλώντας την πως αν έφευγε μακριά του, θα αυτοκτονούσε και ότι θα έφταιγε εκείνη για αυτό.

H Ραμόνα Κουμίδου, μια γυναίκα που πέρασε τα πάνδεινα μέσα σε μια κακοποιητική σχέση του παρελθόντος, βρίσκει τη δύναμη να εξιστορήσει μέσα από την εκπομπή «Ανθρώπινα.», όσα βίωσε, με στόχο να παροτρύνει και άλλες γυναίκες να φύγουν από παρόμοιες, τοξικές καταστάσεις. Εξάλλου, όπως λέει, εκείνη θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που κατάφερε να γλυτώσει, σε αντίθεση με άλλες κοπέλες που χάνουν τη ζωή τους από τα χέρια των συντρόφων τους.

Ωστόσο, και η ίδια βρέθηκε πολύ κοντά στο θάνατο, αφού υπήρξε φορά που μετά από ξυλοδαρμό, σχεδόν στάματησε να αναπνέει. Μετά δυσκολίας έπαιρνε ανάσα. 

Ξυπνούσε με μπουνιές στην πλάτη και κλωτσιές στα πόδια και οι μώλωπές της προκαλούσαν γέλιο στους δικούς του φίλους όταν τους έδειχνε σε αυτούς. Δεν το θεωρούσαν ως κάτι σοβαρό. Από τους δικούς της ανθρώπους, αποσιωπούσε τα πάντα για να μην τους πληγώσει. Φοβόταν κιόλας πως κανείς δεν θα την πίστευε, διότι όπως υπογραμμίζει, εκείνος ήξερε πολύ καλά να κρύβει τον πραγματικό του εαυτό. Έδειχνε σε όλους το καλύτερό του «πρόσωπο», πείθοντάς τους ότι είναι το καλύτερο παιδί.

Σε αυτή τη σχέση έμενε επειδή την απειλούσε πως αν τον εγκατέλειπε, θα έθετε τέρμα στη ζωή του. 

Η Ραμόνα, έχοντας πλέον απαλλαγεί από τον άνθρωπο που την καταδυνάστευε, μοιράζεται με ψυχραιμία και παραστατικότητα τα όσα έζησε από την αρχή μέχρι το τέλος της σχέσης. Από τη στιγμή δηλαδή που εκείνος την «πλησίασε» για πρώτη φορά, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο προφίλ, μέχρι και την ώρα που θέλοντας να γλυτώσει από εκείνον, τον κατήγγειλε τελικά στην Αστυνομία.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της Ραμόνας Κουμίδου, όπως προβλήθηκε την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021. 

Στείλτε στο [email protected] και τη δική σας ιστορία ή κάποιου ανθρώπου που γνωρίζετε ότι θα επιθυμούσε να αφηγηθεί τα δικά του βιώματα μέσα από την εκπομπή μας.

Loader