8 Mar 2018

Ποιος χέστηκε για τη χειραφέτηση, έχουμε Stirolux με μόνο €179!

Μερικά όχι-και-τόσο-fun facts για να «γιορτάσετε» την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μαζί με τη σιδεροπρέσα που θα σας αγοράσει ο καλός σας

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός.

To 2016 μόλις το 57% των ικανών για εργασία γυναικών του κόσμου είχε κάποια δουλειά ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες ήταν 70%. Κι αυτές που έχουν δουλειά αμείβονται με το 77% των μισθών που λαμβάνουν οι άντρες, δηλαδή η γυναίκα βγάζει 77 σεντ για κάθε δολάριο που κερδίζει ένας άντρας.

Δε βαριέσαι, στην Κύπρο θα τις προσφερθεί σήμερα ένα κόκκινο γαρύφαλλο από τους (κυρίως άντρες) συνδικαλιστές και κανεί τους

62 εκατομμύρια κορίτσια σε όλον τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Δε βαριέσαι, στην Κύπρο θα έχουν σήμερα εκπτώσεις σε καλλυντικά, ρούχα και κομμωτήρια.

Υπολογίζεται ότι οι περισσότερες από τις εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας τον τομέα της τεχνολογίας που αναμένεται να ανοίξουν μέχρι το 2020 θα καταλήξουν σε άντρες αφού στους απόφοιτους από τεχνολογικές σχολές υπερσκελίζουν τις γυναίκες 4 προς 1. Επίσης μόλις 24 γυναίκες είναι CEO στις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ και 55 από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους της Γης.

Δε βαριέσαι, στην Κύπρο παίζει εδώ και μέρες διαφήμιση όπου ο άντρας αγοράζει για τον εαυτό του laptop ή τηλεόραση αλλά δεν ξεχνά τη Μέρα της Γυναίκας και παίρνει στην καλή του μια.. σιδεροπρέσα σε προσφορά. Μια. Γαμημένη. Σιδεροπρέσα.

Ανά το παγκόσμιο είναι γυναίκες μόλις 19 από τους 196 αρχηγούς κρατών, το 1/5 των βουλευτών και το 17% περίπου των υπουργών.

Δε βαριέσαι, εμείς εδώ και τις δύο υπουργούς που κάναμε με χίλια ζόρια τις βάζουμε πρώτο τραπέζι πίστα για να δείξουμε πόσο Justin Trudeau την είδε ο Νίκαρος

Ξεχωρίζουν ρε παιδιά ή να βάλουμε και βελάκια;

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι περίπου 15 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 18 θα παντρευτούν έναν μεγαλύτερο άντρα χωρίς τη θέλησή τους.

Δε βαριέσαι, εδώ στα χωριά θα παίξουν πιλόττα στο καφενείο ενώ οι άντρες θα μείνουν στο σπίτι να κάνουν δουλειές “όπως προστάζει το έθιμο” κι όλοι μαζί θα γελούν στις κάμερες γιατί το βρίσκουν χαριτωμένο, αξιοπερίεργο και πολύ φολκλόρ. Κι από αύριο επιστροφή στο “σκάσε ρα”

Περίπου 120 εκατομμύρια κορίτσια και νεαρές γυναίκες κάτω των 20 ετών σε όλο τον κόσμο έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά - περίπου το 10% του συνολικού πληθυσμού. Γυναίκες 15-44 ετών σε παγκόσμιο επίπεδο κινδυνεύουν περισσότερο από βιασμό παρά από καρκίνο, τροχαία, πόλεμο και μαλάρια μαζί. Το 1/3 των γυναικών παγκοσμίως έχουν βιώσει σε κάποια φάση της ζωής τους σωματική ή σεξουαλική βία, συχνότερα στα χρόνια ανάμεσα στην εφηβεία και την εμμηνόπαυση. Και 4 στα 5 θύματα σωματεμπορίας παγκοσμίως είναι γυναίκες.

Δε βαριέσαι, στην Κύπρο θα έχουν απόψε δωρεάν ποτό σε κλαμπ, σε κάποια μάλιστα και με ανδρικό στριπτίζ. Τυχερές!

Η κλειτοριδεκτομή παραμένει εφιάλτης για 200 εκατομμύρια γυναίκες σε 30 χώρες παρά το γεγονός ότι έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δε βαριέσαι, στην Κύπρο σήμερα προσφέρουν ειδικές τιμές για αποτρίχωση, απολέπιση και υδρομασάζ

Κάθε χρόνο 1000 γυναίκες πέφτουν θύματα εγκλημάτων τιμής σε Ινδία και Πακιστάν, δολοφονημένες από μέλη της οικογένειάς τους ή της τοπικής κοινωνίας με τους δράστες να μένουν ατιμώρητοι ή να πέφτουν στα μαλακά.

Δε βαριέσαι, στην Κύπρο σήμερα έχουμε αυτό:

Ακόμα κάθεστε;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 8 Μαρτίου: There's Something About Μαίρη

Δες και το προηγούμενο

Σχετικά με τον συντάκτη

Μαρίνος Νομικός

Χιούμορ, ευφυϊα, καυστικότητα κι αντανακλαστικά γατίσια! Αυτός είναι ο Μαρίνος Νομικός κι αν δεν κατέχεις, για ρίξε βλέφαρο στα κείμενά του, μεμιάς θα καταλάβεις!

Δες κι αυτά

Ιστορίες