Ατζέντα σαββατοκύριακου: Για να μην ψάχνετε τι να κάνετε αυτό το διήμερο

Ατζέντα σαββατοκύριακου: Για να μην ψάχνετε τι να κάνετε αυτό το διήμερο

Παραδοσιακά φεστιβάλ, μουσική, παζαράκια, θέατρα και πολλά άλλα σας περιμένουν

Έρχεται το 5ο φεστιβάλ Αγκινάρας στο Κίτι

αγκιναρα

Στο Κίτι, διοργανώνεται για άλλη μία χρονιά, την πέμπτη στη σειρά, το Φεστιβάλ Αγκινάρας. Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο αγαπημένο λαχανικό που ευδοκιμεί στην περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 | 18:00 | Κίτι Λάρνακας

 

7ο Φεστιβάλ Ανθού της Κιτρομηλιάς στην Επισκοπή Λεμεσού

κιτρομιλια

Ετοιμαστείτε για παραδοσιακά εδέσματα, χορό, τραγούδι και παιχνίδι!

Χρώματα άνοιξης και ανθοφορίας θα πλημμυρίσουν μια όμορφη, παραδοσιακή γιορτή με κύριο πρωταγωνιστή το δέντρο της κιτρομηλιάς και τον ανθό της.

Ο Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπιΔραση διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ του Ανθού της Κιτρομηλιάς!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 |11:00 -19:00 | πλατεία Ελευθερίας, Επισκοπή́ Λεμεσού

 

Πάμε για πρωινό kayaking στην Ακτή Κυβερνήτη

καγιακ

Η ακτογραμμή που θα περάσει η ομάδα είναι μοναδική, αφού θα είναι ορατά τα απότομα βράχια που δημιούργησε η θάλασσα και η αλμύρα με το πέρασμα των αιώνων, καθιστώντας την επερχόμενη περιπέτεια ακόμα πιο μυστηριώδη και συναρπαστική.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 | 8:45 - 11:00 | Governors beach

 

Πεζοπορία στο μονοπάτι της φύσης “Τρεις ελιές - γεφύρι της Ελιάς”

γιοφυρι

Λίγα μέτρα μετά τα τελευταία σπίτια του χωριού Τρεις Ελιές, βρίσκεται ένα από τα πιο ειδυλλιακά και αρχαιότερα μονοπάτια της ορεινής Λεμεσού. Στο μονοπάτι συναντά κανείς 2 υπέροχα ενετικά γεφύρια και μοναδικό πλούτο δέντρων και θάμνων.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή που προσφέρει μια πανοραμική θέα σε όλο της το μήκος. Συγκεκριμένα περνά από τρία ενετικά γεφύρια, των «Τριών Ελιών» του «Μύλου» και το «Γεφύρι της Ελιάς», τα κατάλοιπα του ναού του Αγίου Ανδρόνικου, τον Δράκοντα ποταμό και τον Κρεμμό του Κάτω Μύλου στη τοποθεσία Όρπολις.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 | 9:15 π.μ. - 1:15 μ.μ. | Τρεις Ελιές 

 

Ακόμη ένα ηλεκτρονικό event έρχεται στο S//IP club 

σλιπ

Flux Magnetic είναι το ψευδώνυμο του Chris Foti, ενός techno DJ που είναι αναπόσπαστο μέλος της τοπικής rave και club σκηνής από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ενώ παραμένει πάντα δυναμικός και ενθυλακώνει συνεχώς νέα σκανδάλια, παραμένει σταθερά ριζωμένος στην techno. Ο ήχος του είναι καπνιστής και ατμοσφαιρικός και συνήθως εμπίπτει στην υποκατηγορία ambient techno. Αν και του αρέσει συχνά να αναμιγνύει τους αντηχούμενους ήχους της dub techno και ακόμη και μερικές ελάχιστες επιρροές.

O  Loucas είναι εξοπλισμένος με τεχνική ικανότητα και πλοηγείται σε βαθείς, υπνωτικούς, όξινους, techno ήχους. Είναι μέλος της Honest Electronics από το 2016, διοργανώνοντας μουσικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε όλο το νησί. Ο Λούκας εντάχθηκε στους Indigo Crew το 2022, όπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ως dj. Τα σκηνικά και οι παραστάσεις του Rotala είναι μια ρυθμική εξερεύνηση όπου η τεχνογνωσία συναντά το ηλεκτρικό πάθος για τη μουσική.

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 | 23:00 | S//IP club 

 

Θεατρική Παράσταση “Το κενό Αυτοπροσώπως”

κενο

Τι σχέση μπορεί να έχει μια φονική γραβάτα με ένα ερωτικό τρίο, ένα drug show στη Μαδρίτη με την ιστορία ενός παιδιού αγνώστου πατρός ή το τηλεφώνημα ενός ογκολόγου με ένα δείπνο με τηγανητά χέλια;

Τέσσερις άνθρωποι, ένας κριτικός θεάτρου, η άτυπη βοηθός του, μία διεθνώς επιτυχημένη σχεδιάστρια ρούχων και ο μυστηριώδης νεαρός που τη συνοδεύει, προσπαθούν να κλείσουν ανοικτούς λογαριασμούς σε ένα μεσοαστικό διαμέρισμα, το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα.

Ο «καναπές» ως να είναι ένας ακόμη ρόλος στο έργο, δεν μπορεί παρά να συμβολίζει την «καθεστηκυία» αποχαύνωση της κοινωνίας.

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 | 20:00 | Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου 

 

Θεατρική παράσταση “Και τώρα οι 2 μας” 

και τωρα οι 2 μας

Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση…

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 | 22:45 & 00:00 | Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία 

 

Παραστάσεις Θοκ 

θοκ

Δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις παραστάσεις που ανεβαίνουν από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων, καθώς και λεπτομέρειες του κάθε έργου.

Πατήστε εδώ 

 

Έρχεται το “Mélange Musical”

σ28

 Το Sistema Cyprus σε συνεργασία με τον οργανισμό Murathènes από τη Γαλλία θα παρουσιάσει στη σκηνή πέραν των 100 μουσικών, συμπεριλαμβανομένων μαθητών του Sistema Cyprus από Λευκωσία και Λάρνακα, καθώς και νέων από την περιοχή Cantal στην Γαλλία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Santiago Ossa Alzate.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 |  7:00 μ.μ. | Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

 

Presence (light) της Melissa Zanga (performer)

πρεσενς

Η Μελισσάνθη Ζάνγκα δημιουργεί ένα τελετουργικό performance art σχεδιασμένο για να σας προκαλεί, να προκαλεί, να σας ηρεμεί και να σας εξυπηρετεί. Η ερμηνεύτρια αφήνει τον εαυτό της να γίνει μάρτυρας, ευάλωτη κι αληθινή, καθώς αυτό αποτελεί το μαγικό της εργαλείο. Μέσα από τη δική της προθυμία να ταξιδέψει βαθιά μέσα της, οδηγεί μια εξερεύνηση στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. 

Τι είναι η ευχαρίστηση και πώς ανοίγουμε σε αυτήν; Πιστεύετε στις αρχαίες παραδόσεις της μαγείας και της επικοινωνίας με το πνεύμα; Ποια παλιά θλίψη κουβαλάμε ανεπεξέργαστη και πώς είναι να γιορτάζουμε πραγματικά πλήρως; Μέσω της παρουσίας όλα τα πράγματα έρχονται στο φως.

Γενική είσοδος: 12,00 €

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 | 20:30 | Κτήριον 53 

 

Μεγάλο παζάρι με ποτήρια μπύρας Brewfellas 

μπρουφελας

Μεγάλη ποικιλία από ποτήρια μπύρας προς πώληση! Στο παζαράκι θα υπάρχουν από κλασικά βέλγικα ποτήρια, μέχρι αμερικάνικα και ευρωπαϊκά craft!

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 | 18:00 | Brewfellas 

 

Ένα παζαράκι αφιερωμένο στη βιωσιμότητα οργανώνεται στην Μικρή Άρκτο 

φασιον ρεβο

“Fashion Revolution Cyprus”

Αυτήν την Κυριακή διοργανώνεται ένα παζαράκι που θα είναι αφιερωμένο στη βιώσιμη και ηθική αγορ! Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια και φυσικά  θα υπάρχει φαγητό και ποτό διαθέσιμα φυσικά από τη Μικρή Άρκτο.

Μουσική από την DJ Agnes.

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 | 15:00 - 23:00 | Μικρή Άρκτος 

 

Έρχεται η Τουριστική Έκθεση “Travel Expo Cyprus”

εχπο

Μια έκθεση με διεθνείς συμμετοχές για να ενημερωθείτε για τις επιλογές των διακοπών σας

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTΤA) και ο Όμιλος Εταιρειών Display Art Plc είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη διοργάνωση της 25 ης Τουριστικής Έκθεσης «TRAVEL EXPO CYPRUS».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

19 – 21 Απριλίου 2024 | 16:00-22:00 | Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία

Πηγή φωτογραφιών

 

Loader